Srbské fazole

Srbské fazole
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg bílých fazolí
  • 2 l vody
  • polévková zelenina
  • 25 dkg uzeného bůčku nebo anglické slaniny
  • 1 rajský protlak
  • lžička majoránky
  • chilli
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1/4 l kyselé smetany.

Postup receptu

  1. Fazole přes noc namočíme
  2. Zeleninu nakrájíme nadrobno, cibuli a brambory na kostičky
  3. Slaninu nakrájíme na nudličky, rozpustíme ji a zeleninu, brambory a cibuli na ní asi 5-10 minut restujeme
  4. Přidáme fazole, v části vody rozmíchaný rajský protlak, sůl, koření a zbytek vody
  5. V tlakovém hrnci vaříme asi 20 minut (jinak asi 1,5 hodiny)
  6. Klobásu nakrájíme a přidáme k hotovému pokrmu prohřát, smetanu přidáváme podle chuti do talíře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X