Recept: Srbský fazolový guláš

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg bílých fazolí
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • 2 velké cibule
  • 8 dkg tuku
  • mletá sladká paprika
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 stroužek česneku
  • kmín
  • špetka majoránky
  • 2 vuřty
  • 50 dkg čerstvých paprik.

Postup receptu

  1. Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat
  2. Po 3 hodinách je v téže vodě uvaříme s přidaným bobkovým listem doměkka
  3. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme mletou papriku, ihned zalijeme několika lžícemi vody, přidáme rajčatový protlak, kmín, rozetřený česnek, odkapané fazole a oloupané a na tenké plátky nakrájené vuřty
  4. Guláš krátce podusíme,okořeníme rozemnutou majoránkou,osolíme, přidáme papriky pokrájené na nudličky a dodusíme

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 20 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *