Srnčí maso na víně. ❤️ Budete potřebovat: 1 kg srnčí kýty, 10 dkg slaniny, 5 dkg másla, 1 cibule, 1 malá mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, citronová šťáva, 1 lžíce hladké mouky, 1/8 l červeného vína..
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg srnčí kýty
- 10 dkg slaniny
- 5 dkg másla
- 1 cibule
- 1 malá mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- špetka tymiánu
- citronová šťáva
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/8 l červeného vína.
Postup receptu
- Maso protkneme slaninou a osolíme
- V kastrole rozpustíme zbytky slaniny nakrájené na kostičky, přidáme máslo, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme
- Později přidáme pokrájenou cibuli, mírně ji podusíme a vložíme na ni připravené maso
- Opečeme je po všech stranách, přidáme koření a podlijeme
- Dusíme přikryté, ke konci pak maso dopečeme odkryté
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, povaříme a přidáme citronovou šťávu, cukr a nakonec víno
- Hotovou omáčku procedíme a přelijeme ji na maso
- Příloha: bramborové krokety, kompot