Srnčí maso na víně

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg srnčí kýty
  • 10 dkg slaniny
  • 5 dkg másla
  • 1 cibule
  • 1 malá mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • špetka tymiánu
  • citronová šťáva
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/8 l červeného vína.

Postup receptu

  1. Maso protkneme slaninou a osolíme
  2. V kastrole rozpustíme zbytky slaniny nakrájené na kostičky, přidáme máslo, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme
  3. Později přidáme pokrájenou cibuli, mírně ji podusíme a vložíme na ni připravené maso
  4. Opečeme je po všech stranách, přidáme koření a podlijeme
  5. Dusíme přikryté, ke konci pak maso dopečeme odkryté
  6. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, povaříme a přidáme citronovou šťávu, cukr a nakonec víno
  7. Hotovou omáčku procedíme a přelijeme ji na maso
  8. Příloha: bramborové krokety, kompot

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.