Recept: Srnčí řízky na smetaně

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg vykostěné srnčí kýty
  • 10 dkg slaniny,10 dkg sádlo syrové“>sádla
  • sůl
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 1/4 l smetany
  • vývar ze srnčích kostí (můžeme nahradit hovězím vývarem).

Postup receptu

  1. Z vykostěné a odblaněné srnčí kýty nakrájíme 8 menších řízků, naklepeme je, protkneme proužky slaniny a osolíme
  2. Řízky poprášíme slabě moukou a po obou stranách je na sádle dozlatova opečeme
  3. Opečené řízky vyjmeme a uložíme v teple
  4. Sádlo částečně slijeme, zbytek zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji, podlijeme vývarem, přisolíme a 15 minut povaříme
  5. Do zhoustlé omáčky přilijeme smetanu, promícháme a nalijeme na upečené řízky, které v omáčce prohřejeme
  6. Omáčku můžeme přichutit worcestrovou omáčkou
  7. Příloha: dušená rýže a švestkový kompot

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 7 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *