Sterilovaný jablečný džus

Ingredience

  • 1 kg jablečného protlaku
  • 20 dkg pískového cukru
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové
  • voda na podlití.

Postup receptu

  1. Na džus můžeme použít různá jablka včetně padaných
  2. Jablka očistíme, dobře omyjeme a vykrájíme poškozené části, loupeme jen v případě potřeby
  3. Všechna jablka nakrájíme na kousky
  4. Nakrájíme je na kousky, podlijeme asi 2 dl vody a rozdusíme na kaši
  5. Jablečný protlak pak prolisujeme přes síto (můžeme předem i rozmixovat) a vmícháme do něj cukr a kyselinu citronovou
  6. Cukr necháme v protlaku rozpustit, proto jej občas zamícháme
  7. Protlak pak plníme do sklenic a uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při 85°C
  8. Při podávání ředíme vodou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.