Sterilovaný zelný salát

Ingredience

  • 5 kg zelí
  • 2 kg paprik
  • 1 kg cibule
  • 1/2 kg mrkve
  • 2 kedlubny
  • 1 dl sterilovaných feferonek (nebo méně – podle chuti)
  • 20 dkg sterilovaného hrášku. Nálev: 1 l kořeněného octa
  • 3 dl oleje
  • 50 dkg cukru krupice
  • půl balíčku Deka.

Postup receptu

  1. Zelí nakrouháme, papriky bez jádřince nakrájíme na nudličky, oloupané kedlubny na kostičky, cibuli a mrkev na kolečka
  2. Doplníme ještě scezeným hráškem a feferonkami
  3. Všechnu zeleninu společně promícháme a zalijeme nálevem, na který smícháme všechny suroviny
  4. Znovu promícháme a necháme nejméně 6 hodin proležet
  5. Pak plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 85 °C

Sdílejte svým přátelům:

4.4 (88.89%) 9 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00