Naučte se připravovat krásné cukroví na svatbu, které oslní každého hosta. Inspirujte se!

Chystáte pro někoho svatbu nebo snad svou vlastní a nemáte recepty na svatební cukroví?

Zkuste se jednoduše inspirovat u nás a vyzkoušet některý z našich pečlivě vybraných typů!

Potěšte své blízké, přátelé, kolegy a ostatní hosty svým kulinářským uměním.

Neváhejte se o své výtvory podělit třeba na sociálních sítích, hoďte fotku na Instagram a uvidíte, jaký budete mít úspěch.

Nejlepší svatební cukroví

Tyto italské sušenky jsou na svatební tabuli naprosto dokonalou volbou. Jsou jemné, v puse se rozdrobí v tom správném okamžiku a pohladí vaše chuťové pohárky.

Vaši hosté rozhodně nezůstanou jen u jediného kousku. Na hostinu se vám určitě budou hodit také recepty na focacciu, protože tento vynikající chléb je možné ochutit v mnoha variantách.

Ingredience:

  • 1 hrnek pražených a solených mandlí
  • 5 polévkových lžic cukru moučkového cukru
  • ¾ hrnku změklého nesoleného másla
  • 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu
  • 1 a ½ hrnku hladké mouky 204 g
  • ¼ lžičky soli

Na dohotovení:

  • 4 hrnky moučkového cukru

Postup

  • Předehřejeme si troubu na 165 stupňů a připravíme dva plechy, které si vyložíme pečícím papírem.
  • Do nádoby kuchyňského robota dáme mandle a 1 polévkovou lžíci moučkového cukru. Pomocí pulsního tlačítka rozmixujeme na jemný prášek a přesypeme do jiné misky.
  • Nádobu robota vrátíme na základnu a vhodíme do ní máslo, zbývající 4 lžíce moučkového cukru, vanilkový extrakt a pomocí šlehacího nástavce šleháme, dokud není směs světlá a hezky nadýchaná, tedy zhruba asi 3–4 minuty.
  • Pomocí stěrky seškrábneme máslovou směs ze stěn nádoby a přisypeme prosátou mouku, sůl a na nízké obrátky mícháme, aby se vše propojilo.
  • Pomocí lžičky odebíráme kousky těsta a tvoříme asi 3 cm velké kuličky, které postupně skládáme na připravené plechy, cca 2 cm od sebe.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 22 až 26 minut, přičemž v polovině pečení plech opatrně vyjmeme a otočíme, aby se cukroví peklo rovnoměrně.
  • Hotové vyndáme z trouby a přendáme na kuchyňskou mřížku, kde necháme sušenky 3 minuty ochladit. Poté je hned obalíme v moučkovém cukru, aby se ho přichytilo dostatečné množství.
  • Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a potom ještě jednou obalíme v moučkovém cukru.
  • Toto jednoduché svatební cukroví skladujeme ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě. Takto vydrží až 1 týden.
Jemně drobivé italské svatební sušenky obalované v moučkovém cukru.
Zdroj: https://pinchandswirl.com

Tip: Fandíte cereáliím a chcete je mít i na svatbě? Pak si připravte cereální směs do misek či kelímků.

Co budete potřebovat: 6 hrnků cereálií s přichutí medu a skořice, 340 g vanilkové cukrové polevy, 2 polévkové lžíce rostlinného oleje, 290 g slaných preclíků v bílé polevě a 1 a 1/2 hrnku mandlí v bílé čokoládě (nebo třeba příchuť tiramisu, mléčná atd.).

Jak na to:
Připravíme si vyšší pekáček o velikosti cca 15×10 cm a vyložíme voskovaným papírem. Do velké mísy dáme cereálie a zatím odložíme. Vezmeme misku, která jde dát do mikrovlnné trouby, dáme do ní polevu, olej a na High stupeň ohřejeme 1 minutu.

Vyndáme, promícháme a pokud je poleva málo tekutá, vložíme zpět ještě na 20 sekund, aby byla poleva zcela rozpuštěná. Takto rozpuštěnou polevu zamícháme a nalijeme na cereálie. Mícháme, dokud nejsou všechny pokryté polevou.

Přendáme do pekáčku a rozprostřeme po celé ploše. Vložíme do chladničky a necháme 10 minut chladit, dokud cukrový povlak neztuhne, případně o něco déle.

Jakmile poleva zatuhne, vyndáme pekáček z lednice, cereálie s polevou nalámeme na kousky o velikosti sousta, přisypeme preclíky s mandlemi, zamícháme a rozdělíme do zdobených kelímků, skleniček či misek. No a máme zase další dobrůtku na svatební tabuli.

Moderní svatební cukroví s příchutí máty

Smetanový sýr je pro svatby jako stvořený a použít jej do něčeho sladkého není vůbec špatný nápad. Chutnají vlastně jako mentolový bonbon, ale mají jemnou krémovou strukturu a v ústech se dokonale rozplynou.

Výhodou je, že jejich barvu můžete zvolit podle toho, v jakém duchu je celá hostina a rozhodně to nemusí být jen ta svatební. Stačí totiž jen vyměnit potravinářské barvivo a místo růžového, které je v tomto receptu použito, sáhnout třeba po fialovém, zeleném nebo také zlatém.

To už záleží na tom, pro jakou příležitost je budete chystat. Klidně je totiž můžete připravit i na dětskou party, jen zvolíte třeba zelenou nebo červenou. A co je zásadní? Nepečou se!

Ingredience:

  • 170 g měkkého smetanového sýra
  • 2 polévkové lžíce změklého másla
  • 5–5 a 1/4 hrnku moučkového cukru
  • 4 kapky mátového oleje (nebo 1/2 lžičky extraktu z máty peprné)
  • 1/8 lžičky vanilkového extraktu
  • Jakékoliv potravinářské barvivo

Postup

  • Ve velké míse smícháme smetanový sýr, máslo, vanilkový extrakt a moučkový cukr.
  • Důkladně mícháme, dokud se vše nespojí.
  • Po kapkách přidáme mátový olej a poté i barvivo. Kdo chce, nemusí barvivo dávat vůbec a nechat cukroví bílé.
  • Naposledy pečlivě promícháme a odebíráme stejně velké kousky těsta.
  • Vyválíme malé kuličky a pokládáme je na voskový papír.
  • Každou kuličku poté zmáčkneme vidličkou, kterou předtím obalíme v moučkovém cukru.
  • Necháme zaschnout na voskovém papíře asi 2 hodiny a poté uložíme do chladničky.
Máslové mince plné vynikající máty pro svatební příležitost.
Zdroj: https://lilluna.com

Klasické svatební koláčky

Když už jsme se pustili do ukázky svatebního cukroví, rozhodně nemůžeme vynechat pochoutku, která snad nechybí na žádné svatbě. Tyto koláčky se totiž využívají zejména jako výslužka, protože jsou zkrátka chutné, jemné a naprosto dokonalé.

Ingredience:

Na těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g hrubé mouky
  • 200 g krystalového cukru
  • 500 ml mléka
  • 300 g nesoleného másla
  • 1 a ¾ kostky droždí
  • 1 lžička cukru krystalového
  • 6 lžiček vlažného mléka na kvásek
  • 7 žloutků
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 celé vejce
  • 1 polévková lžíce soli
  • Citrónová kůra ze 2 chemicky neošetřených citronů

Na tvarohovou náplň (na 30 ks koláčků):

  • 3 kostky tvarohu
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 3 žloutky
  • 1/2 lžíce bramborového škrobu
  • 70 g loupaných a půlených mandlí na ozdobení (nebo můžeme ozdobit trochou marmelády)

Na povidlovou náplň (na 15 ks koláčů + povidla na zdobení tvarohových koláčků):

  • 750 g domácích povidel
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • Rum podle chuti

Na makovou náplň:

  • 200 g mletého máku
  • 400 ml mléka
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce domácích povidel
  • Rum podle chuti
  • 70 g loupaných a půlených mandlí na ozdobení (můžeme použít i třešeň)

Na drobenku:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g krystalového cukru
  • 100 g změklého másla

Postup

  • Do malé misky rozdrobíme droždí pokojové teploty, přidáme cukr a mléko. Přikryjeme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • Prosejeme mouku do velké mísy, přidáme sůl, jeden žloutek a citrónovou kůru. Ohřejeme si mléko tak, aby bylo vlažné a vlijeme ho do směsi.
  • Krystalový cukr (200 g), vanilkový cukr, 5 žloutků vyšleháme spolu s 250 g másla. Vyšlehanou směs přidáme k mouce i s vzešlým kváskem.
  • Vypracujeme hladké těsto, které buď zpracováváme 20 minut ručně, nebo ho dáme do nádoby kuchyňského robota, pokud ho máme, aby všechny suroviny zpracoval on.
  • Během toho můžeme poprašovat hladkou moukou, aby se těsto nelepilo. Necháme na teplém místě kynout asi 2 hodiny.
  • Na desce si rozdělíme hotové těsto na stejně velké kousky, vypracováváme kuličky, do kterých vytvarujeme jamku a naplníme jej vybranou náplní, které si mezitím co těsto kynulo připravíme.
  • Mák povaříme s mlékem na hustší kaši, poté přidáme všechny ostatní ingredience a důkladně zamícháme.
  • Na tvarohovou i povidlovou náplň stačí pečlivě smíchat jednotlivé suroviny a plnit na koláčky.
  • Suroviny na drobenku vypracujeme prsty, aby se vše spojilo a utvořilo malé drobečky, kterými zdobíme koláčky.
  • Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme plechy na pečení, které vyložíme pečícím papírem.
  • Nakonec smícháme 2 žloutky s mlékem a potíráme jimi koláčky poskládané na plechy.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 12 minut. Zbývajících 50 g másla rozpustíme a jakmile vytáhneme hotový plech, potřeme upečené koláčky máslem pro ještě lepší chuť.
Tradiční koláčky s různými náplněmi vhodné jako svatební cukroví.
Zdroj: https://www.korunnycukor.sk/

Vykrajované cukroví

Tato svatební pochoutka potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale bude lahodit také oku. Můžete použít různé druhy vykrajovátek, ať už srdíčka, holubice, tvar rtů, zvonek a mnohé další, které svým tvarem připomínají lásku a tím i nejdůležitější den vašeho života.

Ingredience:

Na těsto:

  • 3/4 hrnku změklého másla
  • 1 hrnek cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli

Na polevu:

  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 4 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 5 až 6 polévkových lžic mléka
  • Potravinářské barvivo dle vlastního výběru
  • Jedlé třpytky a barevný cukr
  • Sypání (volitelné)

Postup

  • Ve velké míse šleháme smetanu, máslo a cukr, dokud nebudou světlé a nadýchané.
  • Přidáme vejce a rozmixujeme. V jiné míse si smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.
  • Postupně budeme moučnou směs přidávat do smetanové směsi a důkladně promícháme.
  • Jakmile se všechny suroviny spojí, zakryjeme místu a dáme na 2 hodiny do chladničky.
  • Na dobře pomoučené pracovní ploše rozválíme těsto na 0,5 cm silný plát.
  • Pomocí vykrajovátek tvoříme různé tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými kousky necháme mezeru, aby se nám to neslepilo.
  • Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 6 až 8 minut.
  • Hotové cukroví přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.
  • Mezitím si připravíme mísu, ve které vyšleháme máslo, aby bylo světlé a pěkně nadýchané.
  • Vmícháme moučkový cukr, vanilkový extrakt a mléko. Mícháme, až dokud nezíská poleva hladkou konzistenci.
  • Přidáme potravinářské barvivo podle vlastního uvážení a rozetřeme na vychladlé cukroví.
  • Smícháme stejné množství jedlých třpytek a barevného cukru. Touto směsí posypeme všechny kousky cukroví.
  • Můžeme ještě posypat různým zdobením, ale není to nutné.
Křupavé sušenky s mandlovou příchutí pro rodinné svatby.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com

Svatební srdíčka

Srdce je symbolem lásky již od nepaměti a jak lépe oslavit ten zásadní den než vyrobit cukroví právě v tomto krásném tvaru. Ukažte všem svou lásku a zkuste náš jednoduchý recept.

Ingredience:

Na cukroví:

  • 2 hrnky hladké mouky (plus další na posypání)
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 kostky čerstvého nesolené másla (musí mít pokojovou teplotu)
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 velké vejce velikosti L
  • 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu

Na královskou polevu:

  • 225 g moučkového cukru
  • 1 velký bílek
  • 1/4 hrnku vody
  • Gelová potravinářská barva růžové barvy

Postup

  • V míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl.
  • Do nádoby mixéru dáme máslo s cukrem a šleháme na středně vysokou rychlost, až bude hmota nadýchaná a získá světlou barvu.
  • Přidáme vejce s vanilkovým extraktem a rozšleháme. Poté rychlost snížíme na minimum a začneme postupně přidávat směs mouky.
  • Šleháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a neutvoří se hladké těsto. Rozdělíme jej na dvě části, lehce namačkáme a zabalíme do potravinové fólie. Dáme do chladničky zhruba na 20 minut.
  • Troubu si předehřejeme na 175 stupňů a připravíme si dva plechy vyložené pečícím papírem.
  • Každý díl těsta vyválíme mezi dvojicí pomoučených pergamenů na 4 mm silné pláty a podle potřeby ještě posypeme moukou.
  • Vykrajujeme srdce a klademe na připravené plechy. Jestli bude těsto moc měkké, dáme ho i s plechem na 10 minut do chladničky. Postupně takto zpracujeme všechno těsto.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 12 minut, dokud okraje srdíček nezískají zlatavý nádech. Tak v polovině pečení plech otočíme, aby se cukroví peklo rovnoměrně.
  • Hotové vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
  • Mezitím si nasadíme na robota lopatkový nástavec a do mísy dáme moučkový cukr s bílkem. Při nízké rychlosti šleháme.
  • Přidáme 1/4 hrnku vody, zvýšíme rychlost na střední a necháme šlehat cca 10 minut.
  • Poté snížíme rychlost na nízké otáčky a šleháme ještě zhruba 1 minutu. Tím zbavíme polevu vzduchových bublin.
  • Polevu dáme do misky a jedno srdíčko po druhém do ní namáčíme. Přebytečnou polevu necháme okapat a jemně s ní poklepeme, aby se netvořily bubliny.
  • Poskládáme vedle sebe na plech nebo pracovní plochu a jemně přetřeme růžovou barvou.
Sušenky ve tvaru srdce zdobené luxusní královskou polevou s dokonalým leskem.
Zdroj: https://www.marthastewart.com

Luxusní sněhobílé cupcakes

Toto svatební cukroví si v posledních letech našlo cestu do našeho menu. Můžete je ozdobit podle libosti a vždy budou vypadat dokonale. Kromě svateb se dají připravovat v podstatě k jakékoliv příležitosti.

Ingredience:

  • 1 krabice směsi na přípravu bílého dortového korpusu (450 g)
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek krystalového bílého cukru
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 a 1/3 hrnku vody
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 4 velké vaječné bílky

Na ozdobu:

  • Cukrové perličky
  • Šlehačka

Postup

  • Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si formu na muffiny, do kterých vložíme papírové košíčky.
  • Do velké mísy dáme směs na korpus, mouku, cukr a sůl a promícháme.
  • Přidáme zbývající suroviny a pomocí ručního mixéru šleháme po dobu 2 minut nebo déle, dokud se vše nespojí.
  • Naběračkou na zmrzlinu naplníme připravené formy na košíčky, přičemž je naplníme jen do cca 3/4.
  • Pečte zhruba 15 až 18 minut, případně dokud špejle, kterou zapíchneme do středu dortíčku nebude čistá.
  • Poté vyjmeme z trouby a necháme úplně vychladnout. Zdobící špičkou nastříkáme na každý jednotlivý cupcake šlehačku v ozdobném vzoru a posypeme cukrovými perličkami.
Vynikající svatební koláčky s krémovou polevou a bílým zdobením.
Zdroj: https://www.recipegirl.com

Mini tartaletky s ovocem

Jedná se o velmi křehké svatební cukroví, které je velkým hitem, dá se totiž připravit nejen v této malé verzi, ale také v klasické velké jako běžný zákusek. Jako krém je možné použít v podstatě cokoliv, ať už pudink, tvaroh nebo i máslový krém. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience:

Na tartaletky:

  • 1 a ½ hrnku hladké mouky
  • ⅓ hrnku moučkového cukru
  • ¼ lžičky soli
  • ½ hrnku vyhlazeného čerstvého másla
  • 1 vaječný žloutek z velkého vejce
  • 1 polévková lžíce smetany ke šlehání (33 %)

Krémová náplň:

  • 2 a ¾ hrnku mléka
  • ⅔ hrnku cukru
  • ¼ hrnku kukuřičného škrobu
  • ⅛ lžičky soli
  • 4 vaječné žloutky z velkých vajec
  • 2 polévkové lžíce čerstvého másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Glazura:

  • ¼ hrnku rybízového želé

Na ozdobu:

  • Čerstvé ovoce – jahody, kiwi, borůvky, třešně, broskve atd.

Postup:

Příprava tartaletek:

  • Do nádoby kuchyňského robota dáme mouku, moučkový cukr, sůl a promícháme.
  • Máslo nakrájíme na plátky a přihodíme do moučné směsi. Pomocí pulzního tlačítka několikrát promícháme, až dokud nebude směs připomínat svou konzistencí ovesné vločky.
  • Přidáme žloutek i smetanu a mixujeme, dokud se vše nezačne lepit. Když bude směs suchá, přilijeme ještě několik kapek smetany.
  • Těsto vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky minimálně na 30 minut.
  • Pokud používáme klasické formičky na košíčky, vystříkáme je kuchyňským olejem, pokud používáme silikonové, nemusíme nic.
  • Váleček těsta rozdělíme na 12 stejných dílů a každý díl pomocí válečku vyválíme mezi dvěma kusy fólie do kulaté placky, která bude o kousek větší než forma na košíček.
  • Každé kolečko vtlačíme do formičky tak, aby nebylo těsto příliš tenké. Pokud bude něco přečuhovat, odřízneme těsto tak, aby končilo zároveň s okrajem formičky.
  • Takto připravené košíčky dáme do chladničky ideálně přes noc.
  • Následující den dáme formičky na plech a každou vyložíme alobalem a vytvarujeme podle košíčku.
  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů, poté vložíme košíčky a pečeme zhruba 10 minut.
  • Po deseti minutách odstraníme alobal a pečeme ještě další 4 minuty, aby získaly tartaletky zlatavý nádech.

Krémová náplň a glazura:

  • Do nádoby kuchyňského robota dáme mléko, cukr, kukuřičný škrob, sůl i žloutky.
  • Mixujeme zhruba 10 sekund a poté přelijeme do dvoulitrové skleněné misky, která je vhodná pro použití v mikrovlnné troubě.
  • Misku vložíme do mikrovlnky na HIGH stupeň po dobu 6 – 7 minut. Po 3 minutách rozšleháme, vložíme zpět a poté šleháme každou minutu.
  • Jestli nebude po 7 minutách krém hustý, dáme ho ještě na pár minut zpět do mikrovlnné trouby.
  • Hustý krém vyjmeme z trouby, přidáme máslo, vanilkový extrakt a šleháme, dokud není směs hladká.
  • Krémem naplníme vychladlé košíčky a ozdobíme nakrájeným ovocem.
  • Nakonec rozpustíme v mikrovlnné troubě či na sporáku rybízové želé a pomocí kuchyňského štětce potřeme každý kousek ovoce, díky čemuž získá ten správný lesk.
Mini ovocné koláčky s cukrářským krémem a dokonalou křehkostí.
Zdroj: https://saladinajar.com

Cake pops

Každé svatební cukroví je něčím jedinečné a o tomto to platí dvojnásob. Je jednoduché, chutné a velmi populární. Kromě svateb, se hodí rovněž na narozeninové oslavy či jakoukoliv party.

Ingredience:

Na těsto:

  • 1 krabice směsi na přípravu bílého dortu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 a 1/3 hrnku vody
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 4 bílky

Poleva:

  • 1/2 hrnku nesoleného čerstvého másla
  • 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce plnotučného mléka

Na zdobení:

  • 1 balení rozpustné bílé čokolády
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • Jedlé třpytky ve stříbrné barvě

Postup:

Příprava těsta:

  • Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a vymažeme si máslem formu o velikosti 11×13 cm.
  • Do jedné mísy dáme suché ingredience a promícháme. V druhé míse smícháme všechny mokré suroviny a přidáme k suché směsi.
  • Pomocí ručního mixéru šleháme na nízké obrátky, aby se suroviny promíchaly a navlhčily. Utvoří se místy malé hrudky, ale to není na škodu.
  • Hotové těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut, dokud není povrch se zlatavým nádechem.
  • Necháme úplně vychladnout a mezitím se pustíme do přípravy polevy.

Příprava polevy:

  • Máslo, moučkový cukr i vanilkový extrakt dáme do misky a ručním mixérem šleháme, dokud není směs světlá a nadýchaná.
  • Pomalu začneme za stálého míchání přilévat mléko, až získáme tu správnou konzistenci. Poleva by měla být tak akorát hustá, aby nestékala.

Výroba cake pops:

  • V kuchyňském robotu rozmixujeme upečený korpus, až se z něj utvoří drobečky.
  • Vmícháme polovinu polevy a začneme postupně zpracovávat. Podle potřeby přidáváme i zbývající polevu. Důkladně mícháme, aby vznikla z těsta koule.
  • Pomocí lžíce odebíráme stejně velké kousky těsta a tvarujeme z nich koule. Jakmile zpracujeme všechno těsto/hmotu a dáme na 30 minut do ledničky, aby koule zatuhly.
  • Nakonec rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě. Na jeden hrnek čokolády je potřeba přidat cca 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje, díky čemuž bude čokoláda krásně hladká.
  • Každou kouli napíchneme na špejli, ponoříme do rozpuštěné bílé čokolády a zapíchneme do podstavce nebo jen postavíme do větší sklenice, aby poleva trochu oschla.
  • Poté poprášíme stříbrným jedlým práškem a necháme úplně zatuhnout.
 Dezertní kuličky s máslovou polevou a čokoládovým zdobením.
Zdroj: https://www.priyacreates.com

Jaké druhy cukroví jsou vhodné na svatbu?

  • Svatební koláčky
  • Punčové řezy
  • Linecké cukroví (hezké tvary)
  • Laskonky
  • Trubičky
  • Kremrole
  • Mini indiánky
  • Rohlíčky (nejlépe pařížské, ořechové)
  • Ovocné košíčky
  • Kokosky

Kromě klasických druhů, jsou v dnešní době populární i novější kousky, jako jsou například cupcakes. Dortíčky v papírovém košíčku zdobené podle libosti krémem, polevou, ovocem atd. Dále jsou dobré tartaletky, což jsou mini moučníky z Francie.

Košíček z lineckého těsta se plní krémem, čokoládou, ovocem a mnoha dalšími náplněmi podle přání svatebčanů.

Dokonce se často stává, že jsou na svatbě servírovány perníčky, různé ovocné řezy polévané želatinou, piškotové rolády s krémem, s ovocem i bez ovoce, rovněž pusinky v mnoha barvách a klidně i Panna cotta.

 Výjimkou nejsou ani dortová lízátka, tzv. Cake pops, což jsou vlastně kousky piškotového těsta namočeného v polevě a zdobené cukrovým zdobením. No a nesmíme vynechat ani makronky, jejich příprava je sice náročná, ale výsledek rozhodně stojí za tu námahu.

Dnes je mnoho lidí, kteří se zajímají o zdravější životní styl a tomu odpovídá i jejich jídelníček, který nemění, ani ve chvíli, kdy je čeká důležitá událost.

To je důvod, proč jsou populární tzv. Raw zákusky. Udělají radost každému, kdo si hlídá váhu, ale i těm hostům, kteří mají například alergii na lepek a mléčné výrobky.

Tyto nepečené sladkosti jsou zdravé, chutné a obsahují spoustu skvělých surovin, ať už jsou to ořechy, kokos, datle, fíky, semínka a mnoho dalšího. Na jejich ozdobu se používá ovoce a rovněž jedlé květy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X