Švédský bramborový salát

Počet porcí: 0

Ingredience

  • 8 ks větších brambor (nejlépe s červenou slupkou)
  • větší cibule
  • jemně nasekaná pažitka
  • jeden větší citron
  • špetka černého a bílého pepře
  • sůl
  • malá lehká majonéza
  • kelímek bílého neslazeného jogurtu.

Postup receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, necháme vychladnout a oloupané nakrájíme na malé kostičky, které vložíme do servírovací mísy
  2. Dále přidáme vymačkanou šťávu z citrónu, velmi jemně nasekanou cibuli, bílý a černý pepř, sůl, jogurt, majonézu a drobně nasekanou pažitku
  3. Dobře ingredience promícháme, zarovnáme v míse a ozdobíme např
  4. cherry rajčátky, proužky kapie apod
  5. Necháme nejméně dvě hodiny odležet v chladu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.