Švestkové knedlíky z krupicové kaše

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 dl mléka
  • 12 dkg pšeničné krupice
  • cca 20 dkg hrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžíce cukru
  • švestky.

Postup receptu

  1. Z mléka a krupice uvaříme hustou kaši
  2. Do prochladlé vmícháme vejce, sůl a cukr
  3. Hrubé mouky dáváme jen tolik, abychom vypracovali hladké a přiměřeně husté nelepivé těsto
  4. Z těsta lžící namočenou v mouce odtrháváme kousky, které vytvarujeme do placičky a obalíme jimi švestku
  5. Knedlíky dobře uzavřeme a ihned vaříme ve vroucí osolené vodě asi 7 minut
  6. Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned podáváme posypané podle vlastní chuti a polité rozpuštěným máslem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.