Svíčková omáčka falešná

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kus celeru
  • 1 větší cibule
  • cca 0,75 l hovězího vývaru (nebo z bujónové kostky)
  • 1 kelímek sladké smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 4 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • cukr
  • ocet a sůl na dochucení.

Postup receptu

  1. Mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno
  2. Všechnu zeleninu podusíme na másle, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme studeným vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu
  3. Přidáme koření, osolíme a zvolna vaříme asi 30 minut
  4. Pak prolisujeme nebo rozmixujeme, zjemníme smetanou a krátce prohřejeme
  5. Podle potřeby dochutíme solí cukrem a octem
  6. Podáváme jako falešnou svíčkovou k sekané, karbanátkům zelenině nebo houbám
  7. Příloha: houskový knedlík

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.