Svíčková omáčka II

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg svíčkové
  • 1 sklenice halali ( 200 – 250 ml )
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 1 smetana ke šlehání
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček černého celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic hladké mouky

Postup receptu

  1. Do většího hrnce vložíme omyté maso a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené
  2. Přivedeme k varu, přidáme kostku hovězího bujónu, nové koření, černý pepř, omytý bobkový list a celou sklenici halali, vaříme asi 1 a 1/2 hodiny
  3. Uvařené maso vyndáme a zabalíme do alobalu, aby neoschlo
  4. Vývar přecedíme přes síto a rozmixujeme zeleninu
  5. Vývar zachytíme do nádoby
  6. Do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme mouku, osmahneme dorůžova a zalijeme vývarem
  7. Přidáme rozmixovanou zeleninu, přivedeme k varu a opatrně přiléváme za stálého míchání smetanu
  8. Povaříme asi 5-7 minut
  9. Maso nakrájíme na plátky a podáváme společně s omáčkou

Komentáře

  1. No vypadá výborně na fotečkách:)))Pořád nevím co udělat o víkendu a tato svíčková mě uplně ispirovla budu ji dlět podle Vás.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00