Švýcarské brambory

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg vařených brambor ve slupce
  • 300 ml kyselé smetany
  • pepř
  • sůl
  • 25 dkg tvrdého sýru
  • 3 cibule nakrájené na kostky
  • 20 dkg šunky
  • 50 g másla.

Postup receptu

  1. Nejprve se musí brambory uvařit a pak vychladlé oloupat
  2. Pak je nakrájíme na plátky a první vrstvu vkládáme do zapékací vymazané misky
  3. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na másle společně se šunkou na kostičky
  4. Tuto směs potom vysypeme na první položené brambory společně se sýrem nastrouhaným na jemno a nakonec poklademe zase další vrstvu
  5. Smetana se polévá až nakonec a potom jen v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut
  6. Jako příloha je výborný zeleninový salát
  7. Přejeme dobrou chuť

Komentáře

  1. Jéé brambory milujeme na jakékoliv způspoby a tento je hrozně dobrý,jen se nebijte zkusit jiný sýr? Třeba nivu, hermelín, mozarelu atd.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.