Telecí játra dušená na cibulce

Telecí játra dušená na cibulce
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 700 g jater
  • 5 lžic sádlo syrové“>sádla nebo tuku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hl. Mouky na zaprášení jater
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Játra otřeme vlhkou utěrkou a na krájíme na tenší proužky
  2. Na pánvi usmažíme cibuli do světležluta, přidáme pokrájená játra, opepříme, osmahneme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, až jsou propečená
  3. Zkusíme rozkrojením jednoho kousku zda už jsou hotová přendáme na teplou mísu
  4. Šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme asi 4 lžícemi polévky, povaříme a přes játra přelijeme
  5. Soíme je až nakonec na přendání na mísu
  6. Příloha je doporučována rýže, brambor, chléb, housky atd

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X