Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 700 g jater
- 5 lžic sádlo syrové“>sádla nebo tuku
- 1 cibule
- 1 lžíce hl. Mouky na zaprášení jater
- pepř
- sůl.
Postup receptu
- Játra otřeme vlhkou utěrkou a na krájíme na tenší proužky
- Na pánvi usmažíme cibuli do světležluta, přidáme pokrájená játra, opepříme, osmahneme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, až jsou propečená
- Zkusíme rozkrojením jednoho kousku zda už jsou hotová přendáme na teplou mísu
- Šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme asi 4 lžícemi polévky, povaříme a přes játra přelijeme
- Soíme je až nakonec na přendání na mísu
- Příloha je doporučována rýže, brambor, chléb, housky atd