Telecí řízky na houbách

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg telecího masa z kýty
  • 10 dkg másla
  • 25 dkg čerstvých hub ( žampionů )
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • mouka
  • jemně sekaná petrželová nať

Postup receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce
  2. V pánvi rozpálíme část másla a řízky na něm z obou stran opékáme asi 4 minuty
  3. Vyndáme a zabalíme do alobalu
  4. Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky a smažíme ve zbylém másle asi 5 minut
  5. Štávu z masa vysmahneme, přidáme osmažené houby, podlijeme vodou a dusíme několik minut
  6. Telecí řízky vložíme zpět k houbám a necháme přejít varem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.