Recept: Těstovinový salát

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg těstovinových mašliček nebo vrtulek
  • 50 dkg mletého hovězího masa
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 naložené feferonky
  • 30 dkg fazolek
  • 3 různobarevné papriky
  • 5 lžic vinného octa
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 cibule
  • pepř
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • na špičku nože cukru
  • 2 lžičky citronové šťávy

Postup receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, prolijeme vodou a smícháme s 1 lžící olivového oleje
  2. Cibuli oloupeme, posekáme najemno a osmahneme na 1 lžíci oleje
  3. Přidáme mleté maso a propečeme
  4. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, feferonky, opékáme ještě 2 minuty a stáhneme z plotny
  5. Necháme zcela vychladnout
  6. Fazolky překrojíme napůl a vaříme v osolené vodě asi 10 minut
  7. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
  8. Papriky omyjeme a pokrájíme na nudličky
  9. Z octa, cukru, mletého bílého pepře a citronové šťávy připravíme zálivku
  10. Maso smícháme s těstovinami, paprikami, fazolkami a zalijeme zálivkou
  11. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme
  12. Před podáváním chladíme nejméně 1 hodinu

Sdílejte svým přátelům

4.4 (88.57%) 7 votes

No Comments

  • Balíček vlásčitých (kratších)nudlí,uvaříme ve solené vodě.Scedíme a opláchneme ve stud.vodě a přidáme 25O gr.strouhaného drůbežího salámu, 2.kys.okurky, menší cibuli,uvařenou mrkev, kousek vařeného celeru, hrst steriliz.hrášku, 2.vařená nastrouhaná vejce ,2.lžíce tatarské omáčky(nebo bílý jogurt), trochu majonézy,lžíce octa, pepř mletý. Vše zamícháme a necháme vychladit. Hodí se ke všemu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *