Pochutnejte si na jednoduchých receptech na těstovinový salát s kukuřicí, které vás ohromí!
Je to skvělá příloha, nebo si je můžete vychutnat i samostatně.
Jaký zkusíte jako první?
Těstovinový salát z pečené kukuřice
Dva oblíbené letní saláty spojené v tomto těstovinovém salátu z pražené kukuřice. Jako přílohu lze podávat kukuřici a těstoviny zalité krémovým dresinkem na bázi majonézy.
Co budeme potřebovat
- 200 g těstovin
- 3 kukuřičné klasy
- sůl
- pepř
- 2 lžičky oleje
- 60 g zelené cibulky
- 30 g cibule
- 10 g nasekaného čerstvého koriandru
- 150 g sýru čedar
Na zálivku
- 60 g majonézy
- 40 g zakysané smetany
- 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička česnekového prášku
- pepř
Postup
- Připravte si těstovinový salátový dresink. Do mísy přidejte majonézu, zakysanou smetanu, česnekový prášek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a přikryjte a nechte chutě propojit.
- Na těstovinový salát si nejprve dejte vařit hrnec s osolenou vodou na těstoviny. Když se voda vaří, přidejte těstoviny a uvařte je al dente.
- Zatímco se těstoviny vaří, odřízněte kukuřičná zrna z klasu.
- Rozpalte pánev, přidat olej. Do horké pánve přidejte kukuřičná zrna. Dochuťte solí a pepřem. Vařte 5-6 minut, mezitím míchejte.
- Kukuřice je hotová, když se na kukuřici objeví malé hnědé skvrny.
- Těstoviny a kukuřici necháme trochu vychladnout.
- Do velké salátové mísy přidejte uvařené těstoviny, restovanou kukuřici, nakrájenou cibuli, zelenou cibulku, koriandr, sýr čedar.
- Přidejte požadované množství připraveného dresinku. Dobře promíchejte a podávejte.

Mexický pouliční kukuřičný těstovinový salát
Pokud jste fanouškem klasické mexické kuchyně, pak si tuto zábavnou variantu v podobě salátu z těstovin.
Co budeme potřebovat
- 250 g těstovin
- 2 plechovky okapané kukuřice
- 40 g zakysané smetany
- 60 g majonézy
- Kůra a šťáva ze 2 limetek
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- ½ lžičky chilli prášku
- ¼ lžičky kmínu
- Sůl
- černý pepř
- 10 g čerstvého koriandru
- 60 g červené cibule
- 1 střední paprika (nakrájená na kostičky)
- 50 g šálku sýra cotija (nebo fety)
- nakrájené avokádo
Postup
- Uvařte si těstoviny podle návodu na obalu, scedíme a opláchneme.
- Připravte omáčku smícháním zakysané smetany, majonézy, limetkové kůry a šťávy, česneku, chilli, kmínu a několika velkých špetek soli a pepře.
- Do mísy dejte kukuřici, vmíchejte těstoviny, koriandr, červenou cibuli, avokádo, papriku a cotiju.
- Přidejte dresink a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Ozdobte dle libosti avokádem.
Ke svěžímu salátu z těstoviny je potřeba podávat i svěží nápoj! Vyberte si jeden z těchto skvělých pomocníků Soda Stream, který vám pomůže připravit lahodné nápoje!

Objevte podobné tipy
Salát s těstovinami, kukuřicí a slaninou
Perfektní těstovinový piknikový salát! S kukuřicí, slaninou, bazalkou a dresinkem dle vaší chuti.
Co budeme potřebovat
- 250 g těstovin
- Sůl do vody na těstoviny
- 4 proužky slaniny
- 250 g kukuřice
- 60 g zelené cibule
- 60 g červené papriky
- 30 g čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
Postup
- Uvařte těstoviny al dente.
- Asi 1 minutu předtím, než jsou těstoviny hotové, přidejte kukuřici do vroucí těstovinové vody s těstovinami.
- Těstoviny a kukuřici sceďte a dejte stranou.
- Slaninu nakrájejte na kousky. Vložte na pánev a zahřejte na střední teplotu.
- Vařte, dokud slanina nezhnědne. Vyjměte slaninu na talíř vyložený papírovou utěrkou.
- Do velké mísy přidejte scezené, vychladlé těstoviny a kukuřici, slaninu a zbývající ingredience. Promíchejte s dresinkem, dle vašeho výběru. Podle chuti ještě osolte a opepřete.
- Salát je skvělý grilovaným kuřecím masem nebo steakem.

Salát z těstovin a s kuřecím masem
Kdo by nemiloval dobrý starý těstovinový salát s masem? Grilované kuře a kukuřice podávané s klasickým salátem z penne, baby špenátem, cherry rajčátky a smetanovým dresinkem. Jednoduchý, přesto chutný.
Co budeme potřebovat
- 3 kuřecí prsa s kůží
- 3 kuřecí stehna s kůží
- 300 g těstovin penne
- 250 g kukuřice
- 150 g balení baby špenátu
- 2 lžíce majonézy
- 30 g zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- 150 g cherry rajčat
- 150 g balení slaniny
- 1 lžíce jablečného octa
- 3 lžičky koření na pečené kuře
- 1 malý svazek pažitky
Postup
- Cherry rajčata rozkrojte napůl. Slaninu na kostičky. Osušte kuře. Pažitku nasekáme nadrobno. Kuře obalíme ve směsi koření a dochutíme solí a pepřem.
- Přidejte těstoviny do vroucí vody a vařte 6-8 minut, dokud nejsou al dente. Sceďte a zchlaďte pod studenou vodou. Zakápněte trochou olivového oleje, aby se těstoviny neslepily.
- Kuře položte kůží dolů na rozpálený gril a grilujte 8–10 minut, poté otočte a pečte dalších 10 minut.
- Rozpálíme pánev na středně vysokou teplotu a přidáme slaninu. Vařte 5–8 minut, dokud nezhnědne a nezačne křupat. Dejte stranou na papírovou utěrku.
- V malé misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, pažitku a ocet a dobře promíchejte.
- Kuře nakrájíme nahrubo dle libosti. Ve velké míse smíchejte špenát, vařené těstoviny, rajčata, slaninu a kukuřici. Přidejte dresink a promíchejte.
- Podávejte s kuřecím masem.
Pochutnejte si na dalších receptech, kde hrají těstoviny hlavní roli. Zkuste tyto jednoduché recepty na aglio olio, pochutnáte si jako nikdy!

Druhy kukuřice a jak je použít?
- Kukuřice obilná
Obecně platí, že tato kukuřice je pojmenována podle malého důlku, který se vytvoří na konci zrna, když zaschne. Obilná kukuřice je primárně to, co se používá do krmiva pro zvířata. - Kukuřice pazourek
Tato kukuřice je velmi podobná kukuřici obilné. Je pojmenována takto kvůli své extrémně tvrdé vnější skořápce. Je to hrubá kukuřičná mouka používaná na krupici, polentu nebo opékaná a mletá na pinole. - Popcorn
Popcorn je svým vlastním typem kukuřice. Je to odrůda pazourkové kukuřice. Její vnější obal zachycuje vlhkost v kukuřičném zrnu a přeměňuje ho na páru. Když se tlak dostatečně zvýší, praskne. - Kukuřice na mouku
Jedná se o druh kukuřice, pouze s měkkou skořápkou. Měkká skořápka usnadňuje její mletí na mouku. Ta se pak může použít do potravin, jako je kukuřičný chléb nebo muffiny, kdy jim kukuřice dá drobivější a měkčí texturu. - Sladká kukuřice
Na rozdíl od ostatních kukuřic, které se sbírají v době zralosti, když jsou suché, sladká kukuřice se sbírá mladá v „mléčné fázi“. V dnešní době existují nejrůznější odrůdy, díky nimž je kukuřice stále sladší.