Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Ingredience

  • 40 dkg těstovin (mušličky
  • spirálky
  • kolínka)
  • 1 svazek lahůdkové cibulky i s natí (nebo 1-2 cibule a sekaná pažitka)
  • 30 dkg vařeného slepičího masa
  • 10 dkg šunky nebo vařeného uzeného masa
  • 5 lžic krájené sterilované kapie
  • 4 lžíce sterilovaného hrášku
  • 4 lžíce sterilované kukuřice.
    Zálivka: 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • špetka cukru
  • mletý pepř
  • 1-2 lžíce hořčice – vše promícháme.

Postup receptu

  1. Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout
  2. Vařené slepičí maso, šunku nebo vařené uzené maso drobně nakrájíme, cibulku nakrájíme najemno a promícháme s uvařenými těstovinami a připravenou zálivkou
  3. Salát je chutnější, když se nechá nejméně hodinu proležet

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X