Vyberte si jeden z těchto úžasných receptů na těstovinový salát s tuňákem!
Nejlepší je, že je připravena za pár minut, bez špinění velkého množství nádobí!
Zdravá svačinka, která bude chutnat malým i velkým gurmánům!
Klasický těstovinový salát s tuňákem a jogurtem
Tento salát s těstovinami, z tuňáku, hrášku, celer a řeckého jogurtu je rychlý a zdravý, na kterém si pochutná celá vaše rodina!
Co budeme potřebovat
- 230 g vašich oblíbených těstovin (malé)
- 200 g konzervovaného tuňáka křídlatého (okapaný)
- 2 celerová žebra (nakrájená)
- 60 g červené cibule (nakrájené)
- 125 g mraženého hrášku
- 60 ml majonézy
- 60 ml obyčejného řeckého jogurtu
- sušený kopr
- sůl
- černý pepř
Postup
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Do velké mísy přidejte nakrájenou cibuli a celer, hrášek, uvařené těstoviny a scezeného tuňáka.
- V samostatné misce smíchejte majonézu a řecký jogurt.
- Polovinu omáčky vmícháme do těstovinové směsi a promícháme.
- Dochuťte solí a pepřem a sušeným koprem, podle chuti.
- Těstoviny a zbývající omáčku chlaďte odděleně, zakryté, po dobu 30 minut. Vmícháme zbývající omáčku a ihned podáváme.
K dobrému salátu se hodí i dobré pečivo! Vyrobte si vlastní v jedné z těchto skvělých domácích pekáren, které prošly naší recenzí! Upečte si chléb, který chutná lépe než kupovaný!

Zdravý tuňákový salát se zeleninou
Ochutnejte nejlepší těstovinový salát s tuňákem a zeleninou. Je jednoduchý na přípravu a přitom tak lahodný!
Co budeme potřebovat
- 400 g těstovin
- 120 g mraženého hrášku
- 150 g nakrájené mrkve
- 100 g nakrájeného celeru
- 150 g cherry rajčat
- 100 g fazolí
- 150 g kukuřice
- 50 g červené cibule (nakrájené)
- 150 g okurky (nakrájené na kostičky)
- 150 g tuňáka (okapaný)
- 60 g odtučněného řeckého jogurtu
- 60 g majonézy
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného kopru
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
Postup
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, poslední 4 minuty vaření přidáme hrášek.
- Sceďte a propláchněte studenou vodou, dejte stranou.
- Do velké mísy přidejte mrkev, celer, rajčata, fazole, cibuli, kukuřici, okurku a tuňáka.
- V malé misce prošlehejte jogurt, majonézu, ocet, hořčici, česnek, kopr, sůl a pepř.
- Přidejte těstoviny do mísy s tuňákem a navrch přidejte dresink. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.

Těstovinový salát s tuňákem a olivami
Tento recept na salát z těstovin a z tuňáku je snadným pohoštěním na jakoukoli letní párty. Tuňák z konzervy, slané černé olivy, sladká cherry rajčata a šťáva z citronu, to vše se spojuje v tomto pokrmu.
Co budeme potřebovat
- sůl
- pepř
- 500 g těstovin
- 60 ml olivového oleje
- ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
- 30 ml citronové šťávy
- 500 g cherry rajčat (rozpůlených)
- 340 g tuňáka (okapaný)
- 80 g vypeckovaných černých oliv (nakrájených)
- ½ malé červené cibule (nakrájené na plátky)
- 20 g nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou. Přidejte těstoviny a vařte do měkka.
- V misce rozšleháme olej, citronovou kůru a šťávu a ½ lžičky soli.
- Sceďte těstoviny a přidejte je do misky s dresinkem.
- Přidejte rajčata, tuňáka, olivy, cibuli a petržel a dobře promíchejte.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, případně dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Že jsou ryby zdravé to ví každý, tak proč je nejíst častěji? Třeba v těchto jedinečných receptech na rybí pomazánky!

Objevte podobné tipy
Salát z tuňáka s těstovinami a avokádem
Tento recept na těstovinový salát s tuňákem je skvělý jako letní oběd, ale i rychlá večeře!
Co budeme potřebovat
- 340 g rotini
- 1 zelená cibulka (jemně nakrájená)
- 2 avokáda (oloupaná a vypeckovaná)
- 1 citron (kůra a šťáva)
- 2 lžíce (30 ml) majonézy
- 200 g tuňáka v oleji (okapaný)
- ½ červené papriky (zbavené semínek a nakrájené na jemno)
- 50 g (rukoly nakrájené na malé kousky)
Postup
- V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny al dente. Scedíme a pokapeme trochou oleje.
- Mezitím dejte zelenou cibulku do malé misky a zalijte ji studenou vodou. Sceďte, až budete salát podávat.
- Ve velké míse rozmačkejte vidličkou 1 avokádo s citronovou kůrou a polovinou citronové šťávy.
- Přidejte majonézu a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
- Vmícháme vychladlé těstoviny.
- Druhé avokádo nakrájejte na tenké plátky a pokapejte zbylou citronovou šťávou.
- Těstoviny podávejte v miskách. Ozdobte tuňákem, paprikou, rukolou, zelenou cibulkou a plátky avokáda.

Tuňákový salát z těstovin a sýru feta
Tento odlehčený zdravý těstovinový salát s tuňákem nevyžaduje majonézu, obsahuje totiž lehký citronový dresink a je tak snadný na přípravu.
Co budeme potřebovat
- 300 g těstovin
- 400 g tuňáka z konzervy (okapaný)
- ½ nakrájené červené cibule
- 100 g rozdrobené fety
- 10 nakrájených sušených rajčat
- 50 g piniových oříšků
- ½ nakrájené okurky
- Hrst nasekané čerstvé bazalky
Dresink
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek česnek rozdrcený
- Sůl a pepř
Postup
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, poté scedíme a propláchneme ve studené vodě.
- Všechny ingredience na zálivku smícháme dohromady.
- Uvařené těstoviny smícháme s tuňákem, červenou cibulí, fetou, sušenými rajčaty, piniovými oříšky, okurkou, bazalkou a dresinkem.

Jaké jsou nejlepší zálivky k těstovinovým salátům?
Existuje mnoho možností, záleží ovšem na osobních preferencích.
Mezi nejpopulárnější patří:
- Vinaigrette: směs oleje a octa s kořením, jako je česnek, cibule a dijonská hořčice.
- Majonéza: směs vejce, oleje a octa nebo citronové šťávy.
- Caesar: směs majonézy, parmezánu, česneku a citronové šťávy.
- Ranch: směs smetany, jogurtu, koření a koření.
- Italský: směs oleje, octa, česneku, bazalky a parmezánu.
- Tzatziki: směs jogurtu, česneku, okurky a koření.
Doporučujeme vyzkoušet různé zálivky a najít takovou, která vám nejvíce bude chutnat.