Také se vám často stává, že nestíháte náročnější večeři?
Hledáte pořád inspiraci na co nejrychlejší pokrmy?
A vyzkoušeli jste nějaké recepty na toasty?
V dnešní době jsou velkým hitem toasty a to na jakýkoliv způsob. Vynikají rychlou přípravou, množstvím chutí a také variant, ale i univerzálním použitím pro jakoukoliv příležitost.
Připravte si jeden ze 4 snadných receptů na toasty, které jsme pro vás posbírali.
Francouzský toast
Pokud milujete klasiku v podobě šunky a sýra, zkuste tyto dvě oblíbené suroviny použít na francouzský toast.
INGREDIENCE
- 8 plátků bílého toastového chleba
- 4 lžíce majonézy
- 300 g mozzarelly
- sůl podle chuti
- mletý černý pepř
- 220 g šunky od kosti
- 2 vejce
- 4 lžíce másla
POSTUP
- Jednotlivé plátky chleba potřeme majonézou.
- Mozzarellu nakrájíme na kolečka a rozložíme je na 4 plátky chleba.
- Na mozzarellu rozdělíme plátky šunky a zaklopíme druhou čtveřicí chlebů.
- Okraje odkrojíme a do misky nebo hlubšího rozklepneme vajíčka.
- Osolíme, opepříme a rozšleháme. Připravené toasty v nich opatrně obalíme z obou stran.
- V pánvi rozpustíme máslo a toasty na nich osmažíme.
- Ještě teplé podáváme. Kdo chce, může je ještě posypat jemně nasekanou zelenou částí jarních cibulek.

Zapečené toasty v troubě
Zapečené toasty jsou rychlou a hlavně teplou večeří, kterou připravíte během chvilky, a pochutná si celá rodina. Využijete navíc i bylinky z vlastní zahrádky, případně z kuchyně, pokud si je pěstujete doma.
INGREDIENCE
- 6 plátků toastového chleba
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany (15 %)
- 1 lžičku nasekané pažitky
- 1/2 lžičky nasekané petrželky
- 3 plátky šunky
- 50 g strouhaného tvrdého sýru
- 1 stroužek česneku
POSTUP
- Připravíme si misku a rozklepneme do ní vajíčka.
- Přidáme zakysanou smetanu, nasekanou šunku, strouhaný sýr a prolisovaný česnek.
- Nakonec přisypeme bylinky a promícháme.
- Toastový chléb rozložíme do pekáčku a potřeme hotovou směsí.
- Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a zhruba 15 minut zapékáme.
- Hotové toasty můžeme ještě posypat další pažitkou nebo jarní cibulkou.

Ďábelské toasty
Rychlé, chutné, pikantní, zkrátka dokonalé, přesně takové jsou tyto ďábelské toasty, které potěší vaše chuťové buňky.
INGREDIENCE
- 600 g mletého vepřového masa
- 2 velké cibule
- 4 feferonky
- Sůl podle chuti
- 3 – 4 stroužky česneku
- 300 g jemného kečupu
- 700 ml zeleninového leča (ve skle)
- olej
- Plátky toastového chleba (podle počtu strávníků)
- strouhaný sýr
POSTUP
- Do pánve nalijeme trochu oleje, přidáme mleté maso a prudce osmahneme.
- Potom osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a feferonky.
- Necháme trochu opražit a přihodíme kečup s lečem, které společně podusíme.
- Nakonec ještě podle potřeby dosolíme a opepříme.
- Toastový chléb opečeme v topinkovači a naneseme na něj hotovou ďábelskou směs.
- Každý toast ještě posypeme strouhaným sýrem.

Objevte podobné tipy
Avokádový toast
Avokádo je velmi oblíbená a hlavně zdraví prospěšnými látkami nadupaná potravina, kterou byste rozhodně neměli zapomínat pravidelně zařazovat na svůj jídelníček.
INGREDIENCE
- 4 plátky toastového chleba
- 1 zralé avokádo
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý čtyřbarevný pepř
- 1 lžíce pražených sezamových semínek
- 8 plátků salátové okurky
- Hrst zrníček z granátového jablka
POSTUP
- Avokádo dáme do misky a pomocí vidličky rozmačkáme.
- Přidáme prolisovaný česnek, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
- Přihodíme pražená sezamová semínka a promícháme.
- Toastové chleby opečeme v topinkovači a naneseme na ně avokádovou směs.
- Každý chléb ozdobíme plátky okurky a zrníčky granátových jablek nebo rajčaty.

Masová směs na topinky
Toasty je výborné doplnit pikantní masovou směsí, kterou si můžeme vyrobit do zásoby třeba na zimu.
INGREDIENCE
- 500 g libového vepřového bůčku
- 250 g cibule
- 500 g paprik
- 500 g rajčat
- 1 menší palička česneku
- 1 menší feferonka
- sůl
- mletý pepř
- mletá pálivá paprika
POSTUP
- Do papiňáku dáme vařit bůček s přídavkem feferonky.
- Papriky, rajčata, cibuli a česnek očistíme, vše nakrájíme a osolíme a dáme vařit doměkka.
- Jak je maso a zelenina měkké, všechno umeleme společně na masovém mlýnku na pastu.
- Pak do ní přidáme koření – pepř a papriku a ještě případně dosolíme.
- Naplníme do skleniček a sterilujeme po dobu 1 a čtvrt hodiny.

Cuketová směs na topinky
Výborná pro přípravu směsí na topinky je cuketa.
INGREDIENCE
- 1 kg cuket
- 4 cibule
- česnek dle chuti
- 110 ml oleje
- sůl dle chuti
- cukr dle chuti
- 2 lžíce balsamika
- 400 g rajského protlaku
- 5 lžic worcesteru
- chilli koření
- klobása
POSTUP
- V kastrolu osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kolečka nakrájenou cuketu a společně dusíme.
- Dochutíme česnekem, kořením a worchesterem a doplníme nakrájenou klobásou.
- Jak je cuketa měkká, můžeme směs podávat namazanou na topinkách.

Topinky a toasty podáváme vždy horké, ihned po přípravě, protože jen tak jsou křupavé a dobré. Pro lepší vzhled i chuť je můžeme dozdobit syrovou zeleninou.
Milujete zapečené tousty a sendviče? Takové dobroty lze vykouzlit i v toustovači. Jaký by k vám domů nejvíce pasoval? Mrkněte na recenzi nejlepších toustovačů.
Samotné opečené chleby jsou vynikající jen tak s dipem. Vyzkoušejte třeba jeden z našich receptů na dipy a speciální omáčky.
Připravujeme k nim vhodné nápoje a to jak teplé, tak studené. Výborně se hodí pivo nebo víno.
Tohle bylo 6 snadných receptů na topinky a tousty.