TOP 4 recepty na domácí toasty

Také se vám často stává, že nestíháte náročnější večeři?

Hledáte pořád inspiraci na co nejrychlejší pokrmy?

Už jste vyzkoušeli nějaké recepty na toasty?

Nic nepotěší víc, než jídlo, které je hned hotové a nedá moc práce. Zvlášť, když máte třeba něco naplánovaného a potřebujete mít večeři či svačinu rychle vyřízenou. Všichni dobře víme, že dát si chléb tzv. s něčím je českou raritou. Čerstvý chléb, který křupe a na něm pomazánka či nějaká chutná obloha.

V dnešní době jsou velkým hitem toasty a to na jakýkoliv způsob, včetně teplých toastů. Vynikají rychlou přípravou, množstvím chutí a také variant, ale i univerzálním použitím pro jakoukoliv příležitost. Připravte si jeden ze 4 snadných receptů na toasty, které jsme pro vás posbírali.

Francouzský toast

Francouzsky toast se syrem a sunkou
Zdroj: https://www.southernkissed.com

Pokud milujete klasiku v podobě šunky a sýra, zkuste tyto dvě oblíbené suroviny použít na francouzský toast. Nejen, že si pochutnáte, ale ještě budete mít mnohem lepší náladu. Během deseti minut vykouzlíte vynikající svačinku nebo lehkou večeři.

INGREDIENCE:

  • 8 plátků bílého toastového chleba
  • 4 lžíce majonézy
  • 300 g mozzarelly
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř
  • 220 g šunky od kosti
  • 2 vejce
  • 4 lžíce másla

POSTUP:

  1. Jednotlivé plátky chleba potřeme majonézou.
  2. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a rozložíme je na 4 plátky chleba.
  3. Na mozzarellu rozdělíme plátky šunky a zaklopíme druhou čtveřicí chlebů.
  4. Okraje odkrojíme a do misky nebo hlubšího rozklepneme vajíčka.
  5. Osolíme, opepříme a rozšleháme. Připravené toasty v nich opatrně obalíme z obou stran.
  6. V pánvi rozpustíme máslo a toasty na nich osmažíme.
  7. Ještě teplé podáváme. Kdo chce, může je ještě posypat jemně nasekanou zelenou částí jarních cibulek.

Zapečené toasty v troubě

Rychle zapecene toasty
Zdroj: https://www.tasteofhome.com

Zapečené toasty jsou rychlou a hlavně teplou večeří, kterou připravíte během chvilky, a pochutná si celá rodina. Využijete navíc i bylinky z vlastní zahrádky, případně z kuchyně, pokud si je pěstujete doma.

INGREDIENCE:

  • 6 plátků toastového chleba
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany (15 %)
  • 1 lžičku nasekané pažitky
  • 1/2 lžičky nasekané petrželky
  • 3 plátky šunky
  • 50 g strouhaného tvrdého sýru
  • 1 stroužek česneku

POSTUP:

  1. Připravíme si misku a rozklepneme do ní vajíčka.
  2. Přidáme zakysanou smetanu, nasekanou šunku, strouhaný sýr a prolisovaný česnek.
  3. Nakonec přisypeme bylinky a promícháme.
  4. Toastový chléb rozložíme do pekáčku a potřeme hotovou směsí.
  5. Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a zhruba 15 minut zapékáme.
  6. Hotové toasty můžeme ještě posypat další pažitkou nebo jarní cibulkou.

Ďábelské toasty

Pikantni dabelske toasty s feferonkami
Zdroj: https://www.youtube.com

Rychlé, chutné, pikantní, zkrátka dokonalé, přesně takové jsou tyto ďábelské toasty, které potěší vaše chuťové buňky.

INGREDIENCE:

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 2 velké cibule
  • 4 feferonky
  • Sůl podle chuti
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 300 g jemného kečupu
  • 700 ml zeleninového leča (ve skle)
  • olej
  • Plátky toastového chleba (podle počtu strávníků)
  • strouhaný sýr

POSTUP:

  1. Do pánve nalijeme trochu oleje, přidáme mleté maso a prudce osmahneme.
  2. Potom osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a feferonky.
  3. Necháme trochu opražit a přihodíme kečup s lečem, které společně podusíme.
  4. Nakonec ještě podle potřeby dosolíme a opepříme.
  5. Toastový chléb opečeme v topinkovači a naneseme na něj hotovou ďábelskou směs.
  6. Každý toast ještě posypeme strouhaným sýrem.

Avokádový toast

Toast s cerstvym avokadem
Zdroj: https://www.delish.com

Avokádo je velmi oblíbená a hlavně zdraví prospěšnými látkami nadupaná potravina, kterou byste rozhodně neměli zapomínat pravidelně zařazovat na svůj jídelníček.

INGREDIENCE:

  • 4 plátky toastového chleba
  • 1 zralé avokádo
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • mletý čtyřbarevný pepř
  • 1 lžíce pražených sezamových semínek
  • 8 plátků salátové okurky
  • Hrst zrníček z granátového jablka

POSTUP:

  1. Avokádo dáme do misky a pomocí vidličky rozmačkáme.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
  3. Přihodíme pražená sezamová semínka a promícháme.
  4. Toastové chleby opečeme v topinkovači a naneseme na ně avokádovou směs.
  5. Každý chléb ozdobíme plátky okurky a zrníčky granátových jablek nebo rajčaty.

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *