TOP 6 receptů z toustového chleba

Také se vám často stává, že nestíháte náročnější večeři?

Hledáte pořád inspiraci na co nejrychlejší pokrmy?

A vyzkoušeli jste nějaké recepty na toasty?

V dnešní době jsou velkým hitem toasty a to na jakýkoliv způsob. Vynikají rychlou přípravou, množstvím chutí a také variant, ale i univerzálním použitím pro jakoukoliv příležitost.

Připravte si jeden ze 4 snadných receptů na toasty, které jsme pro vás posbírali.

Francouzský toast

Pokud milujete klasiku v podobě šunky a sýra, zkuste tyto dvě oblíbené suroviny použít na francouzský toast.

INGREDIENCE

  • 8 plátků bílého toastového chleba
  • 4 lžíce majonézy
  • 300 g mozzarelly
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř
  • 220 g šunky od kosti
  • 2 vejce
  • 4 lžíce másla

POSTUP

  1. Jednotlivé plátky chleba potřeme majonézou.
  2. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a rozložíme je na 4 plátky chleba.
  3. Na mozzarellu rozdělíme plátky šunky a zaklopíme druhou čtveřicí chlebů.
  4. Okraje odkrojíme a do misky nebo hlubšího rozklepneme vajíčka.
  5. Osolíme, opepříme a rozšleháme. Připravené toasty v nich opatrně obalíme z obou stran.
  6. V pánvi rozpustíme máslo a toasty na nich osmažíme.
  7. Ještě teplé podáváme. Kdo chce, může je ještě posypat jemně nasekanou zelenou částí jarních cibulek.
Francouzsky toast se syrem a sunkou
zdroj: southernkissed.com

Zapečené toasty v troubě

Zapečené toasty jsou rychlou a hlavně teplou večeří, kterou připravíte během chvilky, a pochutná si celá rodina. Využijete navíc i bylinky z vlastní zahrádky, případně z kuchyně, pokud si je pěstujete doma.

INGREDIENCE

  • 6 plátků toastového chleba
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany (15 %)
  • 1 lžičku nasekané pažitky
  • 1/2 lžičky nasekané petrželky
  • 3 plátky šunky
  • 50 g strouhaného tvrdého sýru
  • 1 stroužek česneku

POSTUP

  1. Připravíme si misku a rozklepneme do ní vajíčka.
  2. Přidáme zakysanou smetanu, nasekanou šunku, strouhaný sýr a prolisovaný česnek.
  3. Nakonec přisypeme bylinky a promícháme.
  4. Toastový chléb rozložíme do pekáčku a potřeme hotovou směsí.
  5. Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a zhruba 15 minut zapékáme.
  6. Hotové toasty můžeme ještě posypat další pažitkou nebo jarní cibulkou.
Rychle zapecene toasty
zdroj: tasteofhome.com

Ďábelské toasty

Rychlé, chutné, pikantní, zkrátka dokonalé, přesně takové jsou tyto ďábelské toasty, které potěší vaše chuťové buňky.

INGREDIENCE

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 2 velké cibule
  • 4 feferonky
  • Sůl podle chuti
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 300 g jemného kečupu
  • 700 ml zeleninového leča (ve skle)
  • olej
  • Plátky toastového chleba (podle počtu strávníků)
  • strouhaný sýr

POSTUP

  1. Do pánve nalijeme trochu oleje, přidáme mleté maso a prudce osmahneme.
  2. Potom osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a feferonky.
  3. Necháme trochu opražit a přihodíme kečup s lečem, které společně podusíme.
  4. Nakonec ještě podle potřeby dosolíme a opepříme.
  5. Toastový chléb opečeme v topinkovači a naneseme na něj hotovou ďábelskou směs.
  6. Každý toast ještě posypeme strouhaným sýrem.
Pikantni dabelske toasty s feferonkami

Avokádový toast

Avokádo je velmi oblíbená a hlavně zdraví prospěšnými látkami nadupaná potravina, kterou byste rozhodně neměli zapomínat pravidelně zařazovat na svůj jídelníček.

INGREDIENCE

  • 4 plátky toastového chleba
  • 1 zralé avokádo
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • mletý čtyřbarevný pepř
  • 1 lžíce pražených sezamových semínek
  • 8 plátků salátové okurky
  • Hrst zrníček z granátového jablka

POSTUP

  1. Avokádo dáme do misky a pomocí vidličky rozmačkáme.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
  3. Přihodíme pražená sezamová semínka a promícháme.
  4. Toastové chleby opečeme v topinkovači a naneseme na ně avokádovou směs.
  5. Každý chléb ozdobíme plátky okurky a zrníčky granátových jablek nebo rajčaty.
Toast s cerstvym avokadem
zdroj: delish.com

Masová směs na topinky

Toasty je výborné doplnit pikantní masovou směsí, kterou si můžeme vyrobit do zásoby třeba na zimu.

INGREDIENCE

  • 500 g libového vepřového bůčku
  • 250 g cibule
  • 500 g paprik
  • 500 g rajčat
  • 1 menší palička česneku
  • 1 menší feferonka
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá pálivá paprika

POSTUP

  1. Do papiňáku dáme vařit bůček s přídavkem feferonky.
  2. Papriky, rajčata, cibuli a česnek očistíme, vše nakrájíme a osolíme a dáme vařit doměkka.
  3. Jak je maso a zelenina měkké, všechno umeleme společně na masovém mlýnku na pastu.
  4. Pak do ní přidáme koření – pepř a papriku a ještě případně dosolíme.
  5. Naplníme do skleniček a sterilujeme po dobu 1 a čtvrt hodiny.
Hotový recept na masovou směs na topinky
Zdroj: mennonitegirlscancook.ca

Cuketová směs na topinky

Výborná pro přípravu směsí na topinky je cuketa.

INGREDIENCE

  • 1 kg cuket
  • 4 cibule
  • česnek dle chuti
  • 110 ml oleje
  • sůl dle chuti
  • cukr dle chuti
  • 2 lžíce balsamika
  • 400 g rajského protlaku
  • 5 lžic worcesteru
  • chilli koření
  • klobása

POSTUP

  1. V kastrolu osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cuketu a společně dusíme.
  3. Dochutíme česnekem, kořením a worchesterem a doplníme nakrájenou klobásou.
  4. Jak je cuketa měkká, můžeme směs podávat namazanou na topinkách.
Hotový recept na cuketovou směs na topinky
Zdroj: afarmgirlsdabbles.com

Topinky a toasty podáváme vždy horké, ihned po přípravě, protože jen tak jsou křupavé a dobré. Pro lepší vzhled i chuť je můžeme dozdobit syrovou zeleninou.

Samotné opečené chleby jsou vynikající jen tak s dipem. Vyzkoušejte třeba jeden z našich receptů na dipy a speciální omáčky.

Připravujeme k nim vhodné nápoje a to jak teplé, tak studené. Výborně se hodí pivo nebo víno.

Tohle bylo 6 snadných receptů na topinky a tousty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.