Nejchutnější recepty na pomazánky na topinky, které je radost si namazat. Zkuste je všechny!

Znáte to, doma se válí chleba od včera a vy přemýšlíte co s ním.

Do hlavní role se náhle dostávají topinky. Ale co k nim?

Nebojte se s námi vyzkoušet tyto známé a možná i neznáme recepty na topinkové pomazánky.

Jejich chutě vás mile překvapí.

Lososová pomazánka

Uzený losos a křupavá topinka jdou krásně dohromady. K tomu, abyste si tuto kombinaci mohli vychutnat, stačí pár jednoduchých kroků a pomazánka na topinku je připravena.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g smetanového sýra
  2. 1 balení uzeného lososa (nakrájený na malé kousky)
  3. 1 lžíce kapary
  4. Nakrájenou pažitku
  5. 2 lžičky kopru (mletého)
  6. 1 lžíce citronové šťávy
  7. 3 stroužky česneku
  8. Špetka mletého pepře

Postup

  1. Smetanový sýr rozmícháme dohladka v misce
  2. K sýru prolisujeme česnek a přidáme všechny zbylé ingredience
  3. Pomazánku důkladně promícháme a necháme 30 minut odpočinout

Podávejte na topince upečené nasucho v horkovzdušné troubě nebo topinkovači, výsledek nebude tolik mastný.

Krémová pomazánka na noži a v hrníčku s kapary.
Zdroj: thespruceeats.com

Pikantní sýrová pomazánka na topinky

Pokud jste milovníci pálivé kuchyně a topinku si bez česneku prostě nedokážete představit? Nezoufejte! Tento recept je pro vás to pravé ořechové.

Co budeme potřebovat

  1. 230 g strouhaného čedaru
  2. 70 g smetanového sýra
  3. 3 lžíce majonézy
  4. 2 lžíce zakysané smetany
  5. 4 stroužky česneku
  6. 1 lžička chilli (nepovinné)
  7. ¼ lžičky uzené papriky
  8. ¼ lžička kajenského pepře

Postup

  1. V míse smícháme smetanový sýr, čedar, majonézu, zakysanou smetanu, papriku, pepř a prolisovaný česnek
  2. Ingredience míchejte dohladka vidličkou nebo v kuchyňském robotu
  3. Nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu

Pomazánka bude nejlepší, pokud jí připravíte se tří denním předstihem a bude mít čas se uležet.

Sýrová pomazánka s bagetou a krekry.
Zdroj: tastecooking.com

Broskvová pomazánka

Mohlo by se zdát, že broskev nemá na topince co dělat. Opak je, ale pravdou. Skvěle dochucená pomazánka nadchne vaše chuťové pohárky a vy se budete ptát, proč jste jí nevyzkoušeli už dřív.

Co budeme potřebovat

  1. 230 g smetanového sýra
  2. 100 gramů meruňkového džemu
  3. ¼ lžičky soli
  4. ¼ lžičky pepře
  5. 1 lžičku mleté pažitky
  6. 1 lžičku mleté cibule v prášku

Postup

  1. Smetanový sýr a džem přidáme do misky a promícháme
  2. Přidáme pažitku, cibuli, sůl, pepř a pořádně spolu promícháme
  3. Když je pomazánka hotová, uložíme jí na 30 minut odležet do ledničky

Pomazánku lze podávat i na opečeném toastu a slaných krekrech jako pohoštění, když přijde návštěva.

Krémová pomazánka v misce s topinkou.
Zdroj: aninas-recipes.com

Toastová pomazánka z květáku

Tato skvělá zdravá alternativa, potěší nejen vás, ale také vaše přátele vegetariány.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g květákových růžiček
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. ½ lžičky soli
  4. 120 g kozího sýra (můžete nahradit klasickým smetanovým sýrem)
  5. ½ lžičky pepře
  6. 1 lžíce pažitky a petržele

Pokyny

  1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů
  2. Ve velké míse smícháme květákové růžičky s olivovým olejem a solí
  3. Květák rozprostřeme na plech a dáme péct do trouby
  4. Pečeme přibližně 20 minut, dokud květák není zlatavý a měkký
  5. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout
  6. Do vychladlého květáku přidáme kozí sýr a pepř
  7. Pomazánku dohladka zpracujeme v kuchyňském robotu nebo tyčovým mixérem
  8. Nakonec vmícháme pažitku a petržel
  9. Hotovou pomazánku necháme odpočinout a dozdobíme olivovým olejem a kousky pepře

Není nic lepšího než domácí pečivo. Zkuste tento osvědčený recept na domácí bagely a vaše pomazánka nebude chutnat nikdy lépe!

Pomazánka z květáku a opečeným chlebem.
Zdroj: closetcooking.com

Cuketová pomazánka na topinky

Tato pomazánka se stala hitem dnešních dnů. Je super rychlá, super snadná a super zdravá. U této pomazánky z cukety nemůžeme najít jediné negativum, a proto jí prostě musíte zkusit!

Co budeme potřebovat

  1. 800 g cukety (neoloupané a nastrouhané)
  2. 60 g nasekané petrželky
  3. 30 ml červeného vinného octa
  4. 15 ml olivového oleje
  5. 2 stroužky prolisovaného česneku
  6. Sůl
  7. pepř
  8. 30 g jemně nasekaných pekanových ořechů (můžou být i kešu nebo vlašské)

Postup

  1. Cuketu nastrouháme, nasolíme a necháme 30 minut odpočinout
  2. Z cukety poté vymačkáme veškerou přebytečnou vodu
  3. Cuketu, petržel, ocet, olej, česnek, sůl a pepř dáme do jedné mísy a smícháme dohromady
  4. Na míchání použijeme kuchyňského robota nebo mixér
  5. Do vzniklé pomazánky nakonec vmícháme ořechy
  6. Pomazánku uložíme do lednice a necháme odpočinout

Toto je skvělá pomazánka pokud je někdo z vašich přátel vegan.

Cuketová pomazánka namazaná na topince.
Zdroj: autostraddle.com

Masová pomazánka

Samozřejmě jsme nezapomněli ani na naše masožravce a milovníky masa. Topinková pomazánka z masa je skvělou variantou, když nevíte co se zbylým masem od oběda a chlebem od včera. Jednoduše opečte chleba a k ní si udělejte tuto výbornou pomazánku.

Co budeme potřebovat

  1. 450 g pečeného hovězího masa
  2. 60 g cibule (nahrubo nakrájené)
  3. 40 g řapíkatého celeru (nahrubo nakrájený)
  4. 5 kyselých okurek
  5. 150 g majonézy
  6. 1 lžíce kyselého okurkového nálevu
  7. ½ mleté cibule v prášku
  8. 1 lžička pepře
  9. ½ lžičky soli

Postup

  1. Hovězí maso, cibuli, řapíkatý celer a okurky společně rozemeleme v kuchyňském robotu, dokud nebudou dohladka smíchané
  2. Do vzniklé směsi přidáme majonézu, cibulové koření, pepř, sůl, trochu kyselého láku a znovu promíchejte
  3. Pomazánku necháme v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu

Opečte dva toasty, potřete je máslem nebo majonézou, přidejte hlávkový salát, namažte pomazánku a navrch nakrájejte červenou cibuli. Topinky spojte dohromady a přeřízněte na půl. A máte skvělou svačinu.

Hovězí pomazánka na opečeném toastu.
Zdroj: freepick.com

Pivní pomazánka na topinky

My jako národ pivařů nesmíme zapomenout na pomazánku z piva. Ta se může pyšnit svojí specifickou chutí, kterou jí dodává pivo. Někdo jí bude milovat hned, někdo jí bude muset přijít na chuť, ale nakonec si jí zamiluje každý.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g výrazného čedaru (nakrájený na kostičky)
  2. 1 lžíce worcesterské omáčky
  3. 1 lžička hořčice
  4. 2 stroužky česneku
  5. Sůl
  6. Pepř
  7. 200 ml černého piva (můžete použít i nealkoholické)

Postup

  1. Sýr v kuchyňském robotu nasekáme nadrobno
  2. Přidáme worcesterskou omáčku, hořčici, prolisovaný česnek, sůl a pepř
  3. Směs promícháme
  4. Začneme pomalu přidávat pivo a stále pomazánku promícháváme
  5. Pomazánka musí být hladká a roztíratelná
  6. Necháme odpočinout v ledničce alespoň 30 minut, než budeme podávat

Ke skvělému výsledku je potřeba mít skvělý topinkovač. Podívejte se na recenze nejlepších pěti topinkovačů a vyberte si ten pravý.

Nadýchaná pivní pomazánka s chlebem a krekry.
Zdroj: browneyedbaker.com

Aby nezůstalo jen u pomazánek na topinky, tak celou večeři můžete dovršit výtečným salátem. Vyzkoušejte tyto výborné recepty na rukolové saláty a vaše večeře nebude mít chybu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X