Chystáte večírek a chtěli byste tentokrát své hosty pohostit něčím novým?
Pak vyzkoušejte naše luxusní recepty na jednohubky z tortily v 6 různých variantách.
Máme pro vás vynikající mini tacos, plněné rolky či pizza jednohubky.
Pochutnáte si!
Mini tortily s krevetami, avokádem a salsou
Chcete svým hostům nabídnout něco nového? Něco na čem si doopravdy pochutnají? Pak vyzkoušejte tento recept! Luxusní malé tortily s rozmačkaným avokádem, grilovanými krevetami a rajčatovou salsou si zamiluje naprosto každý.
INGREDIENCE
- 2 lžíce nasekaného koriandru plus 1 polévková lžíce navíc
- 1 lžička římského kmínu
- špetka chilli vloček
- 1 lžíce limetkové šťávy plus 1 lžička navíc
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 2 lžičky olivového oleje
- 12 velkých krevet, oloupaných
- 4 celozrnné tortilly
- olivový olej ve spreji
- 1 velké rajče, zbavené semínek, nakrájené na kostičky
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- ½ středně zralého avokáda, oloupaného, dužina rozmačkejte
- čerstvě mletý černý pepř
POSTUP
- Smíchejte koriandr, římský kmín, chilli vločky, limetkovou šťávu, česnek a olivový olej ve střední skleněné nebo keramické misce.
- Přidejte krevety a promíchejte, aby se obalily.
- Přikryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici.
- Mezitím zahřejte troubu na 180 °C.
- Velký plech vyložte pečicím papírem.
- Z tortil vykrájejte pomocí vykrajovátka 12 malých koleček.
- Kolečka tortily položte na připravený plech a lehce postříkejte olivovým olejem.
- Pečte 6–7 minut, v polovině doby pečení otočte, dokud nezezlátnou a nebudou krásně křupavé.
- Dejte stranou vychladnout.
- Do malé misky dejte rajčata, jarní cibulku, lžíci koriandru a limetkovou šťávu.
- Promíchejte a dochuťte pepřem.
- Velkou grilovací pánev nastavte na vysokou teplotu.
- Z krevet setřeste přebytečnou marinádu a grilujte 1–2 minuty z každé strany.
- Na každé kolečko tortily rozprostřete půl lžičky avokáda.
- Navrch dejte grilované krevety a lžíci salsy.
- Ihned podávejte.

Zajímají vás i další výborné krevetové recepty? Poradíme vám, jak na ně!
Špenátové tortilové rolky plněné uzeným lososem
Lahodné špenátové tortily plněné uzeným lososem, krémovým sýrem, špenátem a čerstvými bylinkami jsou snadným a zdravým předkrmem, který vytvoříte za pouhých 10 minut!
INGREDIENCE
- 2 špenátové tortily
- 110 – 170 g smetanového sýra
- 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- ½ lžíce pažitky
- 1/8 lžičky česnekového prášku
- 2-3 šálky špenátu
- 110 – 170 g uzeného lososa
POSTUP
- V malé misce smíchejte smetanový sýr, kopr, pažitku a česnekový prášek.
- Položte obě tortily na pracovní desku a na každou rovnoměrně rozprostřete smetanový sýr, přičemž ponechte asi centrimetr místa kolem okrajů.
- Smetanový sýr na jedné straně rozprostřete až po okraj, protože tuto stranu použijete k „utěsnění“ rolky.
- Špenát rovnoměrně rozdělte mezi vaše dvě tortily a poté na špenát rozdělte uzeného lososa.
- Každou tortilu pevně srolujte a konce zastrčte.
- Je důležité je srolovat co nejtěsněji, aby rolky při krájení zůstaly pohromadě.
- Malým zoubkovaným nožem odřízněte okraje každé tortily a poté každou nakrájejte na centimetrová kolečka.
- Měli byste mít asi 14-16 rolek.
- Servírujte!

Mini tacos s mletým hovězím masem
Tyto malé tacos s mletým hovězím masem jsou perfektním pohoštěním na večírky a oslavy. Snadno se připravují, potěší každého hosta a úžasně zpestří vaše menu.
INGREDIENCE
- 10 velkých pšeničných nebo kukuřičných tortil
Na mleté maso:
- 500 libového mletého hovězího masa
- 1 lžíce rostlinného oleje
- ½ šálku cibule, jemně nakrájené
- 1 lžíce chilli prášku
- ½ lžičky česnekového prášku
- 1 lžička mletého kmínu
- ¼ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky papriky
- ½ lžičky soli a pepře (nebo podle chuti)
Na topping (dle preferencí):
- 1 šálek strouhaného sýra
- 1 šálek nakrájených rajčat
- 1 šálek nakrájeného salátu
- 1 šálek kukuřičné salsy
- 1 šálek pico de gallo
- 3 avokáda, nakrájená na kostičky
- ½ šálku zakysané smetany
- 1 svazek nasekaného koriandru
- klínky limetky, na ozdobu
POSTUP
- Pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví (asi 7,5 až 10 cm v průměru) vykrájejte z větších tortil malá kolečka.
- Z jedné velké tortily byste měli být schopni získat 2 až 3 malá kolečka.
- To se bude lišit v závislosti na velikosti vašich tortil.
- Cílem je mít asi 24-30 mini tacos.
- Postříkejte malé tortily olejem ve spreji a zahřejte je na 10 sekund v mikrovlnné troubě, aby byly pružné.
- Otočte formu na muffiny dnem vzhůru a postříkejte olejem ve spreji.
- Umístěte malá kolečka z tortil mezi části formy na muffiny tak, aby vytvořily tvar taco.
- Pečte při 190 stupních Celsia asi 5-8 minut nebo dokud nebudou tacos lehce zlaté.
- Nechte na formě trochu vychladnout, aby držely tvar.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
- Do pánve přidejte mleté hovězí maso a cibuli a rozlámejte stěrkou.
- Restujte, dokud hovězí maso nezhnědne (asi 6-8 minut).
- Přidejte chilli prášek, česnekový prášek, římský kmín, oregano, papriku, sůl a pepř.
- Dobře promíchejte.
- Hovězí maso nechte na sporáku, dokud ho nejste připraveni nandavat na tacos.
- Naplňte každé mini taco kopečkem náplně z mletého hovězího masa.
- Přidejte na taco topping dle volby, např. strouhaný sýr, rajčata, hlávkový salát, avokádo, kukuřičnou salsu atd. podle osobních preferencí.
- Dobrou chuť!

Máme pro vás i další 4 báječné recepty na tacos s masem i bez masa. Inspirujte se mexickou kuchyní!
Objevte podobné tipy
Domácí jednohubky z tortily s tuňákem
Tyto vynikající jednohubky můžou skvěle posloužit jako chutná svačinka, pohoštění pro hosty, ale také lehká večeře. Navíc je tak jednoduché je připravit!
INGREDIENCE
- 6 ks tortil
- 150 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 150 g smetanového sýra
- 2 rajčata nakrájená na plátky
- 4 listy salátu
- petrželka
- sůl a pepř
POSTUP
- Smíchejte sýr a petrželku v misce.
- Osolte a opepřete.
- Vytvořenou směsí namažte tortily.
- Přidejte vrstvu tuňáka, plátky rajčat a salátu.
- Pečlivě zabalte a nakrájejte na plátky – jednohubky.

Tortilové košíčky plněné kukuřičnou salsou
Čekáte hosty a nevíte, co jim připravit, aby si pochutnali? Pak vyzkoušejte následující recept! Vypadá efektně, skvěle chutná a navíc není náročný na přípravu.
INGREDIENCE
- 3 velké pšeničné tortily
- olivový olej ve spreji
- 400 g konzervované kukuřice, scezené a propláchnuté
- 1/2 středního avokáda, jemně nasekaného
- 1 střední rajče, zbavené semínek, nakrájené nadrobno
- 1 dlouhá červená chilli paprička, zbavená semínek, nakrájená nadrobno
- 2 lžíce najemno nasekaných lístků čerstvého koriandru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 a 1/2 lžíce limetkové šťávy
POSTUP
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Lehce vymastěte dvě formy na muffiny.
- Tortily zabalte do alobalu.
- Pečte 5 až 7 minut.
- Vyjměte 1 tortillu z alobalu a zbývající tortily nechte zakryté.
- Pomocí vykrajovátka o průměru 6,5 cm vykrájejte z tortily 8 koleček.
- Vtlačte kolečka do připravených otvorů ve formě.
- Opakujte se zbývajícími tortilami.
- Postříkejte olejem.
- Pečte 7 až 10 minut nebo dokud nebudou světle zlaté a křupavé.
- Přeneste košíčky na mřížku, aby vychladly.
- Mezitím v míse smíchejte kukuřici, avokádo, rajčata, chilli, koriandr, olej a limetkovou šťávu.
- Rozdělte směs na upečené košíčky.
- Dobrou chuť!

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Inspirujte se naším testem!
Pizza jednohubky z tortily
Na tyto křupavé a úžasně sýrové mini pizzy potřebujete pouze 4 ingredience a 10 minut! Pečte dozlatova ve formě na muffiny.
INGREDIENCE
- 8 pšeničných tortil
- 3/4 šálku rajčatové omáčky na pizzu
- 1 a 1/2 šálku strouhané mozzarelly
- 3/4 šálku malých kousků pikantního salámu (volitelně)
- 1 lžička nasekané čerstvé petrželky nebo bazalky (volitelně)
POSTUP
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Lehce vymažte formu na muffiny.
- Z každé tortily pomocí vykrajovátka vykrájejte 2-3 kolečka.
- Každé kolečko vtlačte do formičky na muffiny.
- Do středu každého kolečka přidejte lžičku omáčky.
- Navrch nasypte sýr, poté kousky pikantního salámu.
- Pečte 10–12 minut, nebo dokud mini pizzy nezezlátnou a nerozvoní se.
- Volitelně posypte nasekanou petrželkou nebo bazalkou.
- Před vyjmutím na servírovací talíř nechte mini pizzy mírně vychladnout.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!
To se mi moc nezdá. Je tedy v původní mexické receptuře sádlo, nebo to je až česká úprava?
Mexická tortilla je především z kukuřičné mouky, ne pšeničné. Celé je to česká úprava.