Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 80 dkg plátků tresky
- 4 lžíce sušených hub
- 3 lžíce oleje
- 1 smetana ke šlehání
- sůl
- pepř
- mouka
Postup receptu
- Houby namočíme do studené vody nejméně na 30 minut, scedíme a houby dáme stranou
- Rybu osolíme, opepříme a obalíme v mouce
- Na pánvi rozehřejem olej a rybu na něm z obou stran opečeme
- Do výpeku přidáme houby, krátce je orestujeme, podlijeme troškou vody a podusíme asi 5 minut
- Ve smetaně rozmícháme 1 lžíci mouky a vlijeme na houby
- Povaříme a do smetanové omáčky vložíme tresku
- Na mírném ohni vaříme ještě 1 minutu