Třešně ve vlastní šťávě

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Libovolné množství třešní.

Postup receptu

  1. Očištěné a omyté třešně vypeckujeme a napěchujeme je do vymytých kompotových sklenic
  2. Mělo by mezi nimi zbýt co nejméně vzduchu
  3. tak, aby bylo mezi nimi co nejméně vzduchu
  4. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 25 minut při 85 °C
  5. Zavařovat můžeme i třešně nevypeckované
  6. V tom případě omyté a odstopkované třešně necháme trochu oschnout
  7. Pak je nasypeme do připravených a dobře vymytých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme také 25 minut při 85°C
  8. V zimě používáme jako čerstvé ovoce do moučníků, do dezertů nebo ovocných koktejlů

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.