Třešňová bublanina kynutá

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 3 dkg droždí
  • 3 žloutky
  • 2 dl mléka
  • 6 lžic rozehřátého másla
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • citronová kůra
  • 1,5 kg třešní
  • tuk na vymazání.

Postup receptu

  1. V míse zmladíme ve vlažném mléce droždí s cukrem a když vzejde, přimícháme mouku se žloutky, tukem, solí a citronovou kůrou
  2. Těsto dobře vypracujeme (má být trochu řidší než na buchty)
  3. Ihned je rozetřeme do vymazaného pekáče asi na prst vysoko
  4. Posypeme je třešněmi a necháme na teplém místě asi hodinu kynout (nadnese-li těsto při kynutí třešně, trochu je do něho zatlačíme zpět)
  5. Vykynutou bublaninu upečeme při střední teplotě dorůžova
  6. Tato bublanina je lehká, kyprá a je jí hodně

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.