Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 vejce
- 16 dkg pískového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 16 dkg polohrubé mouky
- cca 50 dkg třešní.
Postup receptu
- Ze 4 bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj lžíci cukru a pak za stálého šlehání přidáváme žloutky se zbývajícím cukrem a vanilkovým cukrem
- Nakonec zlehka vmícháme polohrubou mouku
- Těsto nalijeme do dobře vymazaného a vysypaného menšího pekáčku nebo kulaté koláčové formy
- Odstopkované, opláchnuté a případně i vypeckované třešně obalíme v hrubé mouce, aby neklesaly ke dnu a narovnáme je na povrch těsta
- Pečeme asi 20 minut při 180°C