Třešňová piškotová bublanina

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 vejce
  • 16 dkg pískového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 16 dkg polohrubé mouky
  • cca 50 dkg třešní.

Postup receptu

  1. Ze 4 bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj lžíci cukru a pak za stálého šlehání přidáváme žloutky se zbývajícím cukrem a vanilkovým cukrem
  2. Nakonec zlehka vmícháme polohrubou mouku
  3. Těsto nalijeme do dobře vymazaného a vysypaného menšího pekáčku nebo kulaté koláčové formy
  4. Odstopkované, opláchnuté a případně i vypeckované třešně obalíme v hrubé mouce, aby neklesaly ke dnu a narovnáme je na povrch těsta
  5. Pečeme asi 20 minut při 180°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.