Třešňový džem

Třešňový džem

Ingredience

  • 1 kg odpeckovaných třešní
  • 25-30 dkg krystalového cukru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1sáček Pektogelu.

Postup receptu

  1. Omyté třešně bez stopek a pecek rozmačkáme nebo nasekáme a v hrnci vaříme 15-20 minut
  2. Za stálého varu přidáváme cukr
  3. Až marmeláda zhoustne (asi za 20 minut) nalijeme do směsi citronovou šťávu a s trochou cukru rozmíchaný Pektogel
  4. Krátce povaříme, naplníme do sklenic a sterilujeme 10-15 minut při 85°C

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X