Třešňový kakaový koláč

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 10 dkg rostlinného tuku (Hery)
  • 1,5 hrnku moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • třešně.

Postup receptu

  1. Tuk utřeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky, kakao, skořici a po malých dávkách mouku střídavě s vlažným mlékem
  2. Poslední část mouky smícháme s práškem do pečiva a přidáme až nakonec s dotuha vyšlehaným sněhem z bílků
  3. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe třešněmi, které vmáčkneme do těsta a upečeme
  4. Podle chuti můžeme posypat drobenkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.