Třešňový koláč v kulaté formě

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg hladké mouky
  • 12,5 dkg tuku
  • 4 lžíce vody
  • 1 vejce na potření. Náplň: 70 dkg třešní
  • 5 dkg pískového cukru
  • trochu vody
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 lžíce másla (nebo tuku).

Postup receptu

  1. Z prosáté mouky, změklého tuku a vody zpracujeme tužší, ale vláčné těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout
  2. Třešně vypeckujeme a s cukrem a malým množstvím vody je povaříme, podobně jako kompot
  3. Šťávu slijeme do kastrolku a třešně necháme na cedníku okapat
  4. Slitou šťávu smícháme se solamylem a krátce povaříme, až zhoustne
  5. Přidáme máslo nebo tuk a odstavíme
  6. Dvě třetiny těsta vyválíme, vložíme do tukem vymazané kulaté koláčové formy a na těsto rozložíme okapané třešně, které zalijeme zahuštěnou šťávou
  7. Zakryjeme vyválenou zbylou třetinou těsta, potřeme rozšlehaným vajíčkem, propícháme vidličkou a upečeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.