Perfektně ochucené maso, které se pomalu vaří několik hodin!
Zní to lahodně?
Také je!
Vyzkoušejte naše recepty na trhané hovězí maso v těch nejchutnějších podobách.
Potřebujete na to troubu, pomalý hrnec nebo tlakový hrnec.
Pojďme si to společně užít!
Vietnamské trhané hovězí maso z tlakového hrnce
Vietnamské trhané maso je neuvěřitelně chutné a skvěle poslouží jako luxusní předkrm plný jedinečných chutí. Můžete ho podávat s rýží jako plnohodnotný hlavní chod.
Co budete potřebovat
- 3 lžíce avokádového oleje
- 1 středně velká žlutá cibule, nakrájená na kostičky
- cca 2 kg falešné hovězí svíčkové, nakrájené na velké kousky
- 2 lžičky mořské soli
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 a ½ šálku kuřecího nebo hovězího vývaru
- 3 lžíce pasty z citronové trávy
- 3 lžíce javorového sirupu nebo třtinového cukru
- 5 stroužků česneku, lisovaného
- ¼ šálku limetkové šťávy
- ¼ šálku tekutých aminokyselin
Postup
- Maso nakrájejte na velké kousky.
- Kousky ze všech stran posypte mořskou solí, černým pepřem a sušeným česnekem.
- Do tlakového hrnce přidejte avokádový olej a nakrájenou cibuli.
- Za občasného míchání restujte, dokud cibule nezačne hnědnout, asi 5 až 8 minut.
- Cibuli dejte na jednu stranu tlakového hrnce a přidejte kousky masa.
- Opékejte 3 až 4 minuty do zlatohněda.
- V misce smíchejte vývar, javorový sirup, pastu z citronové trávy, česnek, limetkovou šťávu a aminokyseliny.
- Tuto omáčku nalijte do tlakového hrnce.
- Zajistěte pokličkou a stiskněte Manual/Pressure Cook a nastavte čas na 1 hodinu a 20 minut.
- Nechte parní ventil uzavřený a ujistěte se, že máte výchozí nastavení High (vysoký tlak).
- Poté, co tlakový hrnec doběhne, nechte jej přirozeně zcela uvolnit a přejděte do režimu Keep Warm (udržujte teplé) alespoň na 1 hodinu.
- Hovězí maso přendejte na prkénko a pomocí dvou vidliček ho nakrájejte.
- Vložte maso zpět do tlakového hrnce, aby nasálo šťávu alespoň na 10 minut.
- Dobrou chuť!

Máme pro vás i dalších 6 vynikajících receptů s trhaným masem. Ochutnejte trhané kuřecí či vepřové!
Mexické trhané hovězí maso
Toto lahodné pikantní trhané maso je skvělým základem pro spoustu různých receptů. Navíc ho dáte do trouby spolu s dalšími ingrediencemi a nemusíte se o něj několik hodin vůbec starat. Není to perfektní?
Co budete potřebovat
- ½ velké cibule, oloupané a nakrájené na velké plátky
- ½ velké červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na velké plátky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sušené cibule
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky římského kmínu
- ½ lžičky chilli prášku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 ½ lžičky mletého koriandru
- 1 lžička vaší oblíbené pálivé omáčky
- ½ lžičky chilli omáčky Sriracha
- 1 kg falešné hovězí svíčkové
- 1 šálek hovězího vývaru
Postup
- Předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia.
- Do skleněné zapékací mísy o rozměrech 23 × 33 cm nebo velkého hrnce s pokličkou vhodném do trouby položte na dno nakrájenou cibuli a papriku.
- Smíchejte rajčatový protlak, med, všechno sušené koření, Srirachu a pálivou omáčku.
- Potřete celé maso vzniklou směsí a položte ho na papriku a cibuli.
- Nalijte hovězí vývar kolem masa.
- Zakryjte pečícím papírem a poté alobalem a pevně uzavřete (nebo přiklopte pokličkou).
- Pečte v troubě tři hodiny nebo do změknutí.
- Po třech hodinách maso zkontrolujte a vařte ho dalších 30 minut, pokud se nerozpadá.
- V závislosti na velikosti, kvalitě a řezu masa může být doba vaření mnohem delší.
- Dvěma vidličkami rozdělte maso na vlákna a promíchejte ho s veškerou tekutinou, cibulí a paprikou.
- Dobrou chuť!

Objevte podobné tipy
Trhané hovězí z pomalého hrnce
Pomalý hrnec vám udělá to nejšťavnatější, rozpadající se a křehké maso! Tento všestranný recept můžete použít k přípravě desítek různých jídel, včetně sendvičů, tacos, těstovin a dalších!
Co budete potřebovat
- cca 2 kg falešné hovězí svíčkové
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 3/4 lžíce soli
- mletý pepř
- 3 lžičky sušené petrželky
- 2 lžičky sušené bazalky
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 velká (nebo dvě malé) cibule nakrájené na plátky
- 5 stroužků česneku, nakrájených na plátky
Postup
- Do masa nožem nebo vidličkou propíchněte ze všech stran několik otvorů.
- Prošlehejte olivový olej a červený vinný ocet a potřete směsí celé maso.
- Ze všech stran rovnoměrně posypte solí, pepřem, bazalkou, petrželkou a česnekem.
- Polovinu cibule dejte na dno pomalého hrnce a na cibuli dejte maso.
- Posypte stroužky česneku a poklaďte zbylou cibulí.
- Přikryjte a vařte na LOW 8-10 hodin, nebo dokud se hovězí maso snadno netrhá vidličkou.
- Pokud jej zkontrolujete po 8 hodinách a vlákna pořád nepůjdou jednoduše oddělit, pokračujte ve vaření další 1–2 hodiny.
- Vyjměte maso z hrnce a přendejte na prkénko.
- Roztáhněte ho pomocí dvou velkých vidliček.
- Trhané maso můžete ihned podávat spolu se šťávou s těstovinami nebo bramborovou kaši.
- Skvěle se také hodí do sendvičů, tacos či burrita.

Pokud ještě nemáte tohoto pomocníka na pomalé vaření doma, možná oceníte naše recenze těch nejlepších pomalých hrnců! Kdo vyhrál v našem srovnání?
BBQ trhané hovězí maso
Rychlý a snadný recept na trhané hovězí maso z jednoduchých ingrediencí. Maso je dokonale šťavnaté, jemné a skvěle se hodí do tacos, burgerů a různých sendvičů.
Co budete potřebovat
- 2 lžíce oleje
- 1,5 kg falešné hovězí svíčkové, zbavené přebytečného tuku
- sůl, podle chuti
- pepř, podle chuti
- 2 lžíce česneku, jemně nasekaného
- 1 šálek cibule, jemně nakrájené
- 800 ml BBQ omáčky
Postup
- Zahřejte olej v nepřilnavém hrnci vhodném do trouby na středně vysokou teplotu.
- Přidejte maso a opečte ze všech stran.
- Přidejte česnek a cibuli a opékejte, dokud se nerozvoní (asi 2 minuty).
- Přilijte barbecue omáčku, osolte, opepřete a vše promíchejte.
- Zakryjte a pečte v troubě při 160 stupních Celsia po dobu 3 hodin a nezapomeňte v polovině vše promíchat.
- Hrnec vyndejte z trouby a dejte ho ještě vařit na sporák, aby se tekutina zredukovala na požadovanou konzistenci.
- Natrhejte maso 2 vidličkami.
- Použijte trhané maso do sendvičů či burgerů a užijte si to!

Ropa Vieja z pomalého hrnce
Kubánské trhané hovězí maso si zamilujete! Maso opečeme a pak ho celé hodiny dusíme s cibulí, česnekem a kořením, dokud se nerozpadne. Podávejte s černými fazolemi a rýží!
Co budete potřebovat
- 6 celých stroužků česneku
- 1 kg flank steaku
- 1 lžíce oleje
- 450 ml konzervované rajčatové omáčka
- 1 zelená paprika, nakrájená na tenké plátky
- 1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
- 110 g konzervovaných nakrájených zelených chilli papriček
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky suši
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžíce bílého octa
- 1/2 lžičky vloček červeného chilli
- 1/4 šálku nasekaného koriandru + další pro podávání
Postup
- Malým nožem udělejte do masa 3 malé značky „x“.
- Vezměte 3 stroužky česneku a vložte je do značek tak, aby byly zcela zasunuty.
- Obě strany masa ochuťte špetkou soli a pepře.
- Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej.
- Přidejte hovězí maso a opékejte z každé strany 5 minut, otočte, až když je povrch zhnědlý.
- Zbývající 3 stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky a přidejte je do pomalého hrnce spolu se všemi zbývajícími ingrediencemi.
- Přikryjte a nechte vařit LOW 7-8 hodin.
- Když se hovězí maso krásně rozpadá, je hotovo.
- Maso natrhejte pomocí vidliček a promíchejte.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s rýží a černými fazolemi na kubánský způsob posypané koriandrem s několika měsíčky limetky.
- Maso můžete použít také do burrita, quesadilly nebo tacos!

Vyzkoušejte také naše výborné recepty na Empanadu aneb plněné taštičky z Latinské Ameriky. Je to dobrota!
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!