Dokonalé recepty trhaným hovězím na 5 různých způsobů. Zamilujete se!

Perfektně ochucené maso, které se pomalu vaří několik hodin!

Zní to lahodně?

Také je!

Vyzkoušejte naše recepty na trhané hovězí maso v těch nejchutnějších podobách.

Potřebujete na to troubu, pomalý hrnec nebo tlakový hrnec.

Pojďme si to společně užít!

Vietnamské trhané hovězí maso z tlakového hrnce

Vietnamské trhané maso je neuvěřitelně chutné a skvěle poslouží jako luxusní předkrm plný jedinečných chutí. Můžete ho podávat s rýží jako plnohodnotný hlavní chod.

Co budete potřebovat

  • 3 lžíce avokádového oleje
  • 1 středně velká žlutá cibule, nakrájená na kostičky
  • cca 2 kg falešné hovězí svíčkové, nakrájené na velké kousky
  • 2 lžičky mořské soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 a ½ šálku kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 3 lžíce pasty z citronové trávy
  • 3 lžíce javorového sirupu nebo třtinového cukru
  • 5 stroužků česneku, lisovaného
  • ¼ šálku limetkové šťávy
  • ¼ šálku tekutých aminokyselin

Postup

  • Maso nakrájejte na velké kousky.
  • Kousky ze všech stran posypte mořskou solí, černým pepřem a sušeným česnekem.
  • Do tlakového hrnce přidejte avokádový olej a nakrájenou cibuli.
  • Za občasného míchání restujte, dokud cibule nezačne hnědnout, asi 5 až 8 minut.
  • Cibuli dejte na jednu stranu tlakového hrnce a přidejte kousky masa.
  • Opékejte 3 až 4 minuty do zlatohněda.
  • V misce smíchejte vývar, javorový sirup, pastu z citronové trávy, česnek, limetkovou šťávu a aminokyseliny.
  • Tuto omáčku nalijte do tlakového hrnce.
  • Zajistěte pokličkou a stiskněte Manual/Pressure Cook a nastavte čas na 1 hodinu a 20 minut.
  • Nechte parní ventil uzavřený a ujistěte se, že máte výchozí nastavení High (vysoký tlak).
  • Poté, co tlakový hrnec doběhne, nechte jej přirozeně zcela uvolnit a přejděte do režimu Keep Warm (udržujte teplé) alespoň na 1 hodinu.
  • Hovězí maso přendejte na prkénko a pomocí dvou vidliček ho nakrájejte.
  • Vložte maso zpět do tlakového hrnce, aby nasálo šťávu alespoň na 10 minut.
  • Dobrou chuť!
Natrhané maso s rýží, čerstvým koriandrem a limetkou v misce.
www.theroastedroot.net

Máme pro vás i dalších 6 vynikajících receptů s trhaným masem. Ochutnejte trhané kuřecí či vepřové!

Mexické trhané hovězí maso

Toto lahodné pikantní trhané maso je skvělým základem pro spoustu různých receptů. Navíc ho dáte do trouby spolu s dalšími ingrediencemi a nemusíte se o něj několik hodin vůbec starat. Není to perfektní?

Co budete potřebovat

  • ½ velké cibule, oloupané a nakrájené na velké plátky
  • ½ velké červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na velké plátky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sušené cibule
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky římského kmínu
  • ½ lžičky chilli prášku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 ½ lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička vaší oblíbené pálivé omáčky
  • ½ lžičky chilli omáčky Sriracha
  • 1 kg falešné hovězí svíčkové
  • 1 šálek hovězího vývaru

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia.
  • Do skleněné zapékací mísy o rozměrech 23 × 33 cm nebo velkého hrnce s pokličkou vhodném do trouby položte na dno nakrájenou cibuli a papriku.
  • Smíchejte rajčatový protlak, med, všechno sušené koření, Srirachu a pálivou omáčku.
  • Potřete celé maso vzniklou směsí a položte ho na papriku a cibuli.
  • Nalijte hovězí vývar kolem masa.
  • Zakryjte pečícím papírem a poté alobalem a pevně uzavřete (nebo přiklopte pokličkou).
  • Pečte v troubě tři hodiny nebo do změknutí.
  • Po třech hodinách maso zkontrolujte a vařte ho dalších 30 minut, pokud se nerozpadá.
  • V závislosti na velikosti, kvalitě a řezu masa může být doba vaření mnohem delší.
  • Dvěma vidličkami rozdělte maso na vlákna a promíchejte ho s veškerou tekutinou, cibulí a paprikou.
  • Dobrou chuť!
Natrhané pikantní maso v hrnci.
www.afamilyfeast.com

Trhané hovězí z pomalého hrnce

Pomalý hrnec vám udělá to nejšťavnatější, rozpadající se a křehké maso! Tento všestranný recept můžete použít k přípravě desítek různých jídel, včetně sendvičů, tacos, těstovin a dalších!

Co budete potřebovat

  • cca 2 kg falešné hovězí svíčkové
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 3/4 lžíce soli
  • mletý pepř
  • 3 lžičky sušené petrželky
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 velká (nebo dvě malé) cibule nakrájené na plátky
  • 5 stroužků česneku, nakrájených na plátky

Postup

  • Do masa nožem nebo vidličkou propíchněte ze všech stran několik otvorů.
  • Prošlehejte olivový olej a červený vinný ocet a potřete směsí celé maso.
  • Ze všech stran rovnoměrně posypte solí, pepřem, bazalkou, petrželkou a česnekem.
  • Polovinu cibule dejte na dno pomalého hrnce a na cibuli dejte maso.
  • Posypte stroužky česneku a poklaďte zbylou cibulí.
  • Přikryjte a vařte na LOW 8-10 hodin, nebo dokud se hovězí maso snadno netrhá vidličkou.
  • Pokud jej zkontrolujete po 8 hodinách a vlákna pořád nepůjdou jednoduše oddělit, pokračujte ve vaření další 1–2 hodiny.
  • Vyjměte maso z hrnce a přendejte na prkénko.
  • Roztáhněte ho pomocí dvou velkých vidliček.
  • Trhané maso můžete ihned podávat spolu se šťávou s těstovinami nebo bramborovou kaši.
  • Skvěle se také hodí do sendvičů, tacos či burrita.
Natrhané maso s těstovinami na talíři.
www.neighborfoodblog.com

Pokud ještě nemáte tohoto pomocníka na pomalé vaření doma, možná oceníte naše recenze těch nejlepších pomalých hrnců! Kdo vyhrál v našem srovnání? 

BBQ trhané hovězí maso

Rychlý a snadný recept na trhané hovězí maso z jednoduchých ingrediencí. Maso je dokonale šťavnaté, jemné a skvěle se hodí do tacos, burgerů a různých sendvičů.

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce oleje
  • 1,5 kg falešné hovězí svíčkové, zbavené přebytečného tuku
  • sůl, podle chuti
  • pepř, podle chuti
  • 2 lžíce česneku, jemně nasekaného
  • 1 šálek cibule, jemně nakrájené
  • 800 ml BBQ omáčky

Postup

  • Zahřejte olej v nepřilnavém hrnci vhodném do trouby na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte maso a opečte ze všech stran.
  • Přidejte česnek a cibuli a opékejte, dokud se nerozvoní (asi 2 minuty).
  • Přilijte barbecue omáčku, osolte, opepřete a vše promíchejte.
  • Zakryjte a pečte v troubě při 160 stupních Celsia po dobu 3 hodin a nezapomeňte v polovině vše promíchat.
  • Hrnec vyndejte z trouby a dejte ho ještě vařit na sporák, aby se tekutina zredukovala na požadovanou konzistenci.
  • Natrhejte maso 2 vidličkami.
  • Použijte trhané maso do sendvičů či burgerů a užijte si to!
Natrhané maso s BBQ omáčkou.
www.onepotrecipes.com

Ropa Vieja z pomalého hrnce

Kubánské trhané hovězí maso si zamilujete! Maso opečeme a pak ho celé hodiny dusíme s cibulí, česnekem a kořením, dokud se nerozpadne. Podávejte s černými fazolemi a rýží!

Co budete potřebovat

  • 6 celých stroužků česneku
  • 1 kg flank steaku
  • 1 lžíce oleje
  • 450 ml konzervované rajčatové omáčka
  • 1 zelená paprika, nakrájená na tenké plátky
  • 1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 110 g konzervovaných nakrájených zelených chilli papriček
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky suši
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 1 lžíce bílého octa
  • 1/2 lžičky vloček červeného chilli
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru + další pro podávání

Postup

  • Malým nožem udělejte do masa 3 malé značky „x“.
  • Vezměte 3 stroužky česneku a vložte je do značek tak, aby byly zcela zasunuty.
  • Obě strany masa ochuťte špetkou soli a pepře.
  • Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej.
  • Přidejte hovězí maso a opékejte z každé strany 5 minut, otočte, až když je povrch zhnědlý.
  • Zbývající 3 stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky a přidejte je do pomalého hrnce spolu se všemi zbývajícími ingrediencemi.
  • Přikryjte a nechte vařit LOW 7-8 hodin.
  • Když se hovězí maso krásně rozpadá, je hotovo.
  • Maso natrhejte pomocí vidliček a promíchejte.
  • Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s rýží a černými fazolemi na kubánský způsob posypané koriandrem s několika měsíčky limetky.
  • Maso můžete použít také do burrita, quesadilly nebo tacos!
Kubánské natrhané maso s čerstvými bylinkami.
www.littlespicejar.com

Vyzkoušejte také naše výborné recepty na Empanadu aneb plněné taštičky z Latinské Ameriky. Je to dobrota!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X