Tvarohová žemlovka

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 chlebíčková veka
  • 50 dkg měkkého tvarohu
  • 3/4 l mléka
  • 2 žloutky
  • 10 dkg tuku
  • 15 dkg cukru
  • vanilka
  • 10 dkg rozinek.

Postup receptu

  1. Polovinu másla utřeme s cukrem, vanilkou a žloutkem a smícháme s tvarohem a podle potřeby zředíme mlékem
  2. Veku nakrájíme na plátky a zvlhčíme je mlékem
  3. Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme navlhčené plátky veky, pokapeme je rozpuštěným máslem, potřeme připraveným tvarohem a posypeme částí opraných rozinek
  4. Vrstvy ještě jednou vystřídáme, poslední vrstvou budou jsou plátky veky
  5. Jeden žloutek rozmícháme asi v 1 dl mléka, žemlovku přelijeme a zapečeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.