Nejlepší recepty na vánoční cukroví z tvarohu na jednom místě. Máme pro vás tradiční i neobvyklé varianty!

Vánoce se blíží a my si pro vás tentokrát připravili ty nejlepší recepty na tvarohové vánoční cukroví.

Máme pro vás nepečené fitness kuličky i krásně červené sušenky.

Připravit si můžete dle našeho návodu i klasické tvarohové těsto a upravit ho na různé způsoby.

Tak pojďme na to!

Červené sušenky z tvarohu

Chcete si udělat trochu netradiční vánoční cukroví s tvarohem? Nejen vzhledově si zamilujete tyto červené tvarohové sušenky, které vydrží měkké po celé Vánoce.

INGREDIENCE

  • 1 balení cukrářské směsi od Dr. Oetker (Red Velvet Dort)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce másla pokojové teploty
  • 2 lžíce mléka
  • 120 g měkkého tvarohu

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  3. Ve velké misce smíchejte směs Red Velvet Dort, vejce, máslo a mléko.
  4. Jakmile se vytvoří husté těsto, dejte do něj ještě tvaroh a těsto dobře zamíchejte.
  5. Za pomoci lžíce si udělejte na plech hromádky a trochu je rozmáčkněte vidličkou.
  6. Sušenky pečte zhruba 10 minut, a potom je nechejte vychladnout. 
Červené tvarohové sušenky na mřížce.
www.momstestkitchen.com

Vyzkoušejte také naše recepty na Išelské cukroví, které je královskou disciplínou v pečení cukroví. Máte odvahu je vyzkoušet?

Tvarohové vánoční cukroví s malinami

Rádi byste také vánoční cukroví s ovocem? Co říkáte na takové maliny? Upečte si úžasné vánoční cukroví z tvarohového těsta a obohaťte ho o bobulovité ovoce.

INGREDIENCE

  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 2/3 hrnku malin nakrájených na kousky

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 175 °C.
  2. Vyložte si plech pečicím papírem.
  3. V misce ušlehejte tvaroh tak, aby byl načechraný.
  4. Přidejte vejce a šlehejte těsto tak, aby se dokonale spojilo.
  5. Přidejte maliny a těsto zamíchejte.
  6. Potom na plech vytvořte hromádky, jemně je rozmáčkněte vidličkou, aby se udělaly sušenky.
  7. Tvarohové vánoční cukroví pečte 9 až 12 minut. 
Cukroví z tvarohu s kousky malin na talíři.
www.allrecipes.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Nepečené cukroví z tvarohu plné barev

Udělejte si barevné a chutné cukroví z tvarohu. Jestliže máte rádi barvy, udělejte si je v různých barvách, stačí se vybavit potravinářským barvivem. Ozdobte si tímto cukrovím nejen stůl na Vánoce, ale klidně i na různých oslavách a hostinách.

INGREDIENCE

  • 1/4 hrnku nesoleného másla
  • 1 vanička tvarohu
  • 4 až 5 hrnků moučkového cukru
  • 1 lžička extraktu – mátového, vanilkového, citronového, banánového apod.
  • potravinářské barvivo

POSTUP

  1. V hrnci na mírném ohni si rozpusťte máslo.
  2. Přidejte tvaroh a míchejte směs, dokud nebude krémová.
  3. Hrnec odstavte a přidejte do něj ještě 4 hrnky moučkového cukru a směs zamíchejte.
  4. Vznikne vám měkké sladké těsto.
  5. Pokud je těsto příliš tekuté či sypké, přidejte více cukru, aby se zpevnilo.
  6. Těsto by mělo být dostatečně pevné, abyste z něj mohli tvarovat cukroví.
  7. Těsto si klidně rozdělte na několik částí a každou ochuťte jiným extraktem a obarvěte jiným barvivem.
  8. Jestliže si těsto rozdělíte na 4 části, pak do každé přidejte 1/4 lžičky extraktu.
  9. Jestliže pouze na 2 části, tak do každé dejte 1/2 lžičky extraktu.
  10. Vytvarujte si z těsta menší kuličky, které potom jemně rozmáčkněte vidličkou.
  11. Cukroví uložte na plech vyložený pečicím papírem a nechejte ho ztuhnout.
  12. Cukroví uschovejte do lednice. 
Barevné cukroví z tvarohu na talíři.
www.toriavey.com

Tvarohové cukroví plněné ořechy

Ořechy k vánočnímu času neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte vánoční cukroví z tvarohu plněné ořechy. Je to lahůdka!

INGREDIENCE

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 3/4 hrnku nesoleného másla
  • 1/2 vaničky tvaroh
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

POSTUP

  1. V misce smíchejte mouku a sůl.
  2. Přidejte namleté vlašské ořechy a zamíchejte. Misku odložte stranou.
  3. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  4. V další misce utřete máslo, tvaroh a cukr za pomoci ručního šlehače.
  5. Přidejte vanilkový extrakt a další minutu ještě směs šlehejte.
  6. Za stálého míchání přidejte moučnou směs, kterou jste si připravili na začátku.
  7. Udělejte si z těsta váleček a nakrájejte na menší kousky (viz obrázek).
  8. Cukroví dejte na plech vyložený papírem a pečte ho 15 minut. 
Cukroví z tvarohu a ořechů v nádobě.
www.countryliving.com

Máme pro vás i další recepty na vánoční cukroví s ořechy, které musíte vyzkoušet! Inspirujte se.

Zdravé avokádovo-tvarohové kuličky s proteinem

Připravte si tyto jednoduché a chutné kuličky s proteinem a nízkým obsahem sacharidů. Jsou božské, a díky svému krásně zelenému vnitřku vypadají magicky. Skvěle se hodí na vánoční stůl. Díky avokádu jsou plné zdravých tuků i vlákniny a tvaroh jim dodává bílkoviny a vápník. Tento zdravý nepečený dezert si jistě oblíbíte.

INGREDIENCE

  • 150g tvarohu
  • 1 avokádo
  • 30 g proteinového prášku (např. vanilka nebo kokos)
  • 4 lžíce kokosové mouky (nebo 6 lžic strouhaného kokosu)
  • špetka stévie
  • 2 lžíce kakaa (na obalení)

POSTUP

  • V misce si rozmačkejte avokádo a rozmíchejte ho s tvarohem, proteinovým práškem, špetkou stévie a kokosovou moukou (nebo jemně strouhaným kokosem).
  • Z těsta tvarujte kuličky, které obalte v kakau, vložte je do papírových košíčků a dejte ztuhnout do chladničky alespoň na 5 hodin.
  • Užijte si to!
Kuličky z avokáda a tvarohu v košíčkách.
www.fitrecepty.sk

Těsto z tvarohu na slané i sladké cukroví

Určitě se vyplatí naučit se tvarohové těsto, ze kterého uděláte jak sladké, tak i slané cukroví. Z tvarohového těsta můžete potom udělat třeba taštičky plněné špenátem, ale klidně i marmeládou. Případně ho stačí posypat pouze sýrem, nakrájet na tyčinky a nechat zapéct. Fantazii se meze nekladou.

INGREDIENCE

  • 1 vanička tvarohu
  • 1 máslo
  • 250 g polohrubé mouky

POSTUP

  1. Z uvedených surovin vypracujte těsto.
  2. Z těsta vyválejte plát, a potom z něj udělejte cukroví podle své fantazie.
Tvarohové těsto na pomoučené pracovní ploše.
www.zenyvmeste.sk

Vyzkoušejte také naše recepty na buchty s tvarohem nejen tak, jak je známe z pohádek. Jsou luxusní!

Tvaroh – tradiční mléčný výrobek s dlouhou historií

  • Tvaroh se používá při pečení a vaření od pradávna.
  • Je charakteristický smetanovou chutí, bílou barvou a krémovitou, respektive hrudkovitou konzistencí.
  • Tvarohy se rozdělují na několik kategorií podle toho, jakou technologií se vyrábí.
  • První skupinu tvoří tvarohy vyráběné za pomoci čistých mlékařských kultur, což jsou takzvané tvrdé tvarohy.
  • Druhou variantou jsou měkké tvarohy, u nichž se setkáte s různým obsahem tuku.
  • Je libo nízkotučný, nebo plnotučný
  • K pečení cukroví a dezertů se používají právě ty měkké tvarohy. 
  • Setkáte se s tvrzením, že tvaroh je těžce stravitelný, přitom opak je pravdou.
  • Tvaroh je sice pomalu stravitelný, ovšem ne těžce.
  • Velice pozitivní vliv má tato potravina na žlučník, střeva a játra.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X