Recept: Tvarohové vdolky nekynuté

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg hladké mouky
  • 25 dkg tvarohu
  • 1-2 vejce
  • 2 lžíce rumu
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva
  • studené mléko podle potřeby tuk na smažení.

Postup receptu

  1. Všechny suroviny promícháme, příliš husté těsto naředíme mlékem
  2. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého formičkou vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm
  3. Kolečka ihned vkládáme do přiměřeně horkého tuku a usmažíme po obou stranách dozlatova
  4. Z hotových vdolečků necháme okapat tuk
  5. Pak je prořízneme, potřeme zavařeninou, můžeme přidat lžící ochuceného tvarohu a přiklopíme nebo dáme jenom tvaroh a přidáme ovoce
  6. Nahoře zdobíme šlehačkou
  7. Vdolečky jsou vhodné k okamžitému podávání

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 9 votes

No Comments

  • Hrozny recept,testo se lepi na ruce i jako huste i jako zredene mlekem,vickrat bych se do tohoto receptu nepoustela a ihned mazu z „oblibenych“

  • Tšsto šlo krásně dělat, vdolečky jsem vykrajovala malou skleničkou, hned smažila. Vše OK, všem moc chutnaly.

  • Jo.
    Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba.
    Dělal jsem na večeři (radši z dvou dávek pač znám svoje malé děti) a ?
    Na mě zbyli jen 4 ks a se švestkovou marmeládou…. super

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *