Výběr těch nejlepších receptů na dort z tvarohu. Vyzkoušejte je všechny!

Lehké tvarohové zákusky jsou jedny z nejoblíbenějších dezertů vůbec.

Vy si je můžete upéct v klidu z pohodlí domova.

Vyzkoušejte tyto lahodné recepty na tvarohové dorty a zamilujte se do jejich chutí.

Tvarohový dort s malinovou omáčkou

Výborný, nefalšovaný dort ze smetanového sýra, který je doplněn o skvěle dochucenou malinovou omáčku. Tento recept vyžaduje trochu více kuchařské zručnosti, ale výsledný produkt si zamilujete.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  1. 230 g rozdrcených grahamových krekrů
  2. 2 lžíce cukru
  3. Špetka soli
  4. 60 g másla (rozpuštěného)

Na náplň

  1. 900 g smetanového sýra
  2. 270 g cukru
  3. Špetka soli
  4. 2 lžičky vanilkového extraktu
  5. 4 vejce
  6. 160 ml zakysané smetany
  7. 160 ml smetany na šlehání

Na polevu

  1. 475 ml zakysané smetany
  2. 35 g moučkového cukru
  3. lžička vanilkového extraktu

Na omáčku

  1. 340 g čerstvých malin
  2. 100 g cukru
  3. 120 ml vody

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů
  2. Rozdrcené grahamové sušenky smícháme s cukrem, solí a rozpuštěným máslem
  3. Na dno dortové formy vtlačíme grahamovou směs
  4. Směs by měla být rovnoměrně rozprostřená
  5. Krustu vložíme do trouby a pečeme přibližně 10 minut
  6. Poté krustu vyndáme a necháme vychladnout
  7. Když krusta v dortové formě vychladne, formu pevně kolem dokola obalíme alobalem
  8. Alobal musí být kolem formy pevně omotán, aby se nevytvořily díry, pokud by v obalu byly voda by jimi prosákla a zničila krustu
  9. Formu obalíme alespoň do tří vrstev
  10. Na tvarohovou náplň si ve větší míse ušleháme smetanový sýr a cukr
  11. Směs mixujeme přibližně 4 minuty, dokud nebude hladká a krémová
  12. Přidáme sůl, vanilku, zakysanou smetanu a vejce, která přidáváme postupně a dál mixujeme
  13. Přidáme smetanu ke šlehání a pokračujeme v míchání
  14. Do většího plechu umístíme zabalenou dortovou formu a připravíme si 2 litry horké vody
  15. Vytvořenou krémovou náplň nalijeme na krustu z grahamových sušenek
  16. Dort vložíme do trouby na nejnižší rošt
  17. Když je plech v troubě, začneme do něj pomalu vlévat horkou vodu, dokud nedosahuje poloviny výšky plechu
  18. Tvarohový dort pečeme v troubě na 160 stupňů přibližně hodinu a půl
  19. Poté troubu vypneme, dvířka otevřeme a koláč v ní necháme vychladnout
  20. Dort tam necháme chladnout další hodinu, abychom zabránili popraskání jeho povrchu
  21. Na polevu si dáme zakysanou smetanu do vetší misky, přidáme cukr a vanilku
  22. Vše smícháme dohromady a do hladka
  23. Na malinovou omáčku si dáme maliny do hrnce
  24. Přidáme cukr, vodu a zahříváme na střední teplotě přibližně 5 minut, dokud omáčka nezačne houstnout, poté sundáme z plotny
  25. Maliny poté rozmačkáme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem
  26. Kousky tvarohového podáváme polité polevou ze zakysané smetany a pokapané malinovou omáčkou

Pokud chcete dort chladit v lednici. Přikryjte ho alobalem, aby se alobal nedotýkal vršku dortu a v lednici chlaďte minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Nadýchaný dortík s malinovou omáčkou a šlehačkou.
Zdroj: lilluna.com

Nepečený tvarohový dort

Tento zákusek lze vyrobit i v nepečené podobě. Jeho chuť bude stejně lahodná a jahodová omáčka vše krásně dokreslí.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  1. 225 g grahamových sušenek
  2. 85 g másla (rozpuštěného)

Na náplň

  1. 1½ pytlíčku želatiny v prášku
  2. 125 ml studené vody
  3. 455 g smetanového sýra
  4. 175 g moučkového cukru
  5. 2 lžičky vanilkového extraktu
  6. 250 ml smetany na šlehání

Na jahodovou omáčku

  1. 450 g čerstvých jahod
  2. 140 g cukru krystal
  3. 2 lžičky škrobu
  4. 2 lžičky studené vody

Postup

  1. Rozdrtíme grahamové sušenky
  2. Přidáme do nich rozpuštěné máslo a zpracujeme dohromady
  3. Do připravené formy vysypeme grahamovou směs a vymačkáme jí do jejího dna
  4. K vytlačení sušenek do dna používejte skleničku
  5. Do vedlejší misky dáme studenou vodu a nasypeme do ní želatinu
  6. Necháme želatinu 5 minut ve vodě pracovat, poté vložíme želatinu na 20 – 30 sekund do mikrovlnné trouby, aby se zcela rozpustila a získala tekutou konzistenci
  7. Na náplň do mísy vložíme smetanový sýr, prosejeme moučkový cukr a mícháme
  8. Smetanový sýr musí být nadýchaný a cukr zcela zapracovaný
  9. Přidáme vanilkový extrakt a mícháme
  10. Poté přidáme šlehačku a mícháme na vysokou rychlost, aby se v krému vytvořily špičky
  11. Tekutou želatinu přidáme do krémové směsi a šleháme na vysokou rychlost
  12. Krémovou směs navrstvíme na grahamovou krustu a uhladíme
  13. Dort zakryjeme alobalem a dáme ho na jednu hodinu do lednice
  14. Na jahodovou omáčku dáme čerstvé jahody do velkého hrnce a přidáme cukr
  15. V malé misce smícháme škrob a vodu, dokud nevznikne hladká směs
  16. Tuto směs nalijeme na jahody a vaříme na středně vysokou teplotu přibližně 5 až 7 minut
  17. Jahody musí změknout a zhoustnout
  18. Omáčku necháme vychladnout a poté s ní poléváme tvarohový dort
Tvarohový zákusek s hromadou jahod a jahodovou omáčkou.
Zdroj: laurenslatest.com

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Klasický tvarohový dort doplněný o strouhanou mrkev, která těsto krásně zvláční a o to víc bude nadýchané. Vyzkoušejte tento netradiční recept.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 250 g hladké mouky
  2. 2 žičky jedlé sody
  3. ½ lžičky soli
  4. 2 lžičky skořice
  5. 300 ml oleje
  6. 200 g třtinového cukru
  7. lžička vanilkového extraktu
  8. 300 g strouhané mrkve
  9. 100 g nasekaných ořechů (pekanové, vlašské)
  10. 65 g rozinek (nepovinné)

Na polevu

  1. 225 g smetanového sýra
  2. 140 g moučkového cukru
  3. 80 ml smetany ke šlehání
  4. 50 g nasekaných ořechů na ozdobu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme 180 stupňů
  2. Vymažeme a vysypeme si dortovou formu a dno vyložíme pečícím papírem
  3. Ve větší misce smícháme mouku, jedlou sodu, sůl a skořici
  4. Ve vedlejší misce promícháme olej, cukr a vanilku
  5. Dostupně budeme zašlehávat vejce
  6. Do mokrých ingrediencí postupně vmícháme suché
  7. Těsto musí mít hladkou konzistenci bez hrudek
  8. Pak začneme přimíchávat mrkev, ořechy a rozinky
  9. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme přibližně 35 – 40 minut
  10. Při testu špejlí, musí být špejle suchá
  11. Poté co je dort upečený, vyndáme ho z trouby a necháme ho vychladit
  12. Ve velké míse smícháme smetanový sýr s cukrem, dokud krém nebude nadýchaný a jemný
  13. Přilijeme smetanu a šleháme na vysokou rychlost, dokud nebude mít krém tužší konzistenci
  14. Vychladlý korpus rozřízneme napůl a půlky pomažeme krémem
  15. Polovina spolu spojíme a vršek dortu potřeme opět krémem a posypeme ořechy
Lahodný mrkvový dort s krémovou polevou.
Zdroj: butternutbakeryblog.com

Míša dort s fondánem

Vychutnejte si klasický Míša zákusek, který jsme vylepšili o čokoládový fondán. Tento recept na tvarohový dort, překoná veškeré vaše dosavadní zkušenosti s klasickým receptem.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 250 g cukru krystal
  2. 220 g hladké mouky
  3. 150 g kakaa
  4. lžička prášku do pečiva
  5. lžička soli
  6. 200 ml podmáslí
  7. 125 ml kávy
  8. 125 ml oleje
  9. 2 vejce
  10. lžíce vanilkového extraktu
  11. 220 ml smetany ke šlehání

Na fondán

  1. 75 g másla
  2. 75 ml javorového sirupu
  3. 115 g hořké čokolády
  4. 220 g cukru
  5. 250 ml smetany ke šlehání
  6. Špetka soli
  7. 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů
  2. Vymažeme si dortovou formu
  3. Do mísy nasypeme suché ingredience a vše promícháme
  4. Přidáme podmáslí, kávu, olej, vejce a vanilku
  5. Vše společně smícháme, dokud se všechny ingredience nespojí
  6. Těsto vlijeme do formy a pečeme po dobu 35 – 40 minut
  7. Koláč necháme 10 minut ve formě chladnout a poté ho z formy vyndáme a necháme zcela vychladnout
  8. Na polevu si ve vodní lázni rozpustíme máslo společně s čokoládou
  9. Přidáme javorový sirup a mícháme, dokud se vše nerozpustí a nepromíchá
  10. Přidáme cukr, smetanu a sůl a směs přivedeme k varu
  11. Čokoládový fondán vaříme po dobu 7 – 9 minut, dokud poleva nezačne houstnout
  12. Přidáme vanilku a sundáme z plotny
  13. Kousky dortu servírujte polité čokoládovým fondánem
Čokoládový dortík s krémovou náplní a čokoládovou polevou.
Zdroj: mamagourmand.com

Zdravý tvarohový dort

A je tu zdravá verze tohoto dortíku. Což znamená, že si můžete klidně zahřešit, aniž byste výrazně porušili svou dietu a pracně shozená kila.

Co budeme potřebovat

  1. 230 g grahamových sušenek
  2. 200 g másla (rozpuštěného)
  3. 340 g odtučněné ricotty
  4. 230 g smetanového sýra
  5. 200 g cukru
  6. Citronovou kůru
  7. 3 vejce
  8. 450 g mražených borůvek

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů
  2. Krekry rozemeleme na prášek
  3. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme
  4. Grahamavou směs nasypeme na dno formy a vmačkáme do ní směs
  5. Formu s krustou vložíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut
  6. Krusta musí mít zlatavou barvu, poté vyndáme a necháme vychladnout
  7. Poté obalíme formu alobalem, aby byla vrstva nepropustná
  8. Na náplň necháme okapat ricottu
  9. Přidáme smetanový sýr, 150 g cukru a citronovou kůru a vše smícháme
  10. Přidáme vejce a mícháme dokud se všechny ingredience nespojí
  11. Krém nalijeme na připravený korpus
  12. Obalenou formu s krémem vložíme do vysokého plechu a do jeho poloviny nalijeme horkou vodu
  13. Dort pečeme asi hodinu, dokud nezezlátne
  14. Hotový dort necháme odpočívat alespoň 4 hodiny
  15. Mezitím si připravíme borůvkovou omáčku
  16. Do hrnce vložíme borůvky, citronovou šťávu a zbytek cukru
  17. Vaříme 5 – 7 minut, dokud směs nezačne mít konzistenci sirupu
  18. Kousky dortu podáváme přelité borůvkovou omáčkou
Zdravý dortík s borůvkovou polevou.
Zdroj: chipmonkbaking.com

Nahý dort s tvarohovým krémem a jahodami

Jeden trochu slavnostnější recept. Tento styl je v dnešní době velmi oblíbený a moderní. Pokud pořádáte například oslavu narozenin, tak tento dort je ta správná volba.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 230 g másla (změklého)
  2. 300 g cukru krystal
  3. Lžíce vanilkového extraktu
  4. 60 g zakysané smetany
  5. 4 vejce
  6. 380 g hladké mouky
  7. 2 lžičky prášku do pečiva
  8. Lžička soli
  9. 180 g podmáslí

Na krém

  1. 230 g tvarohu
  2. 340 g másla (změklého)
  3. 960 g moučkového cukru
  4. Lžíce vanilkového extraktu
  5. 70 ml smetany ke šlehání
  6. Špetka soli
  7. 500 g čerstvých jahod (nakrájených)
  8. Celé jahody (na ozdobu)

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů
  2. Dortovou formu (přibližně 20 centimetrů) si vymažeme nebo vysypeme (budeme dělat tři korpusy)
  3. Do mísy přidáme mouku, prášek do pečiva a sůl
  4. Ve vedlejší míse si ušleháme máslo s cukrem, do krémové konzistence
  5. Přidáme zakysanou smetanu a extrakt z vanilky
  6. Vše prošleháme, aby se ingredience spolu spojily
  7. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce
  8. Opět mícháme, aby se těsto propojilo
  9. Přidáme kousek suchých přísad a polovinu podmáslí, znovu promícháme
  10. Přidáme další část suchých ingrediencí a zbytek podmáslí
  11. Nakonec dosypeme zbytek suchých přísad a vše spolu promícháme
  12. Těsto si rozdělíme pomocí váhy na tři stejné díly a postupně je upečeme
  13. Korpusy pečeme 15 – 20 minut
  14. Než koláče vyndáme z formy, necháme je na 10 minut odpočinout a až pak je přendáme na mřížku k vychladnutí
  15. Na krémovou polevu smícháme tvaroh se změklým máslem a cukrem
  16. Směs mícháme dokud nevznikne hladký krém
  17. Přidáme sůl, vanilku a smetanu a mixujeme
  18. Jednotlivé korpusy promazáváme velkým množstvím krému
  19. Na krém skládáme nakrájené kusy jahod
  20. Když je dort poskládaný dáme ho na 10 minut do lednice ztuhnout
  21. Poté jeho obvod potřeme velmi tenkou vrstvou krému
  22. Vršek můžeme ozdobit cukrářským pytlíkem s krémem a celými jahodami
Sváteční dort s krémem a zdobený jahodami.
Zdroj: californiastrawberries.com

Nemusíte se držet omáček a polev, které jsou popsány v receptech. Jestli máte svou oblíbenou nebojte se jí použít, pokud hledáte inspiraci na jinou polevu, vyzkoušejte jeden z těchto receptů na dezertní krémy a polevy a ochuťte si svůj dort z tvarohu po svém!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X