Tvarohový dort s bílou čokoládou

Doba přípravy: 80 minut

Počet porcí: 6

Ingredience

  • Korpus: 150g cukru moučka
  • 150g tuku
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • 180g polohrubé mouky
  • olej a cukr Krém: 200g čerstvého sýra
  • 200g bílé čokolády
  • 10g želatiny
  • 200ml smetany
  • 20g mléčné čokolády na zdobení a 50g bílé čokolády na zdobení

Postup receptu

  1. Tuk rozkrájíme na kousky a necháme chvíli změknout, přidáme do mísy moučkový a vanilkový cukr a ušleháme do pěny
  2. Pak přidáme žloutky a ušlehaný sníh z bílků
  3. Nakonec do směsi vmícháme mouku
  4. Těsto dáme do vymaštěné formy a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 160°C asi 30min
  5. Potom necháme ve formě vychladnout a vyklopíme
  6. Formu umejeme a vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem
  7. Bílou čokoládu rozlámeme na kousky
  8. Smetanu přivedeme k varu a vmícháme do ní rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
  9. Ptom dáme do lednice a necháme do druhého dne
  10. Želatinu necháme nabobtnat ve 100ml vody a pak ohřejeme
  11. Vychlazenou směs z čokolády smícháme se sýrem a želatinou
  12. Do formy dáme korpus a na něj nalyjeme krém a povrch uhladíme
  13. Dáme do lednice stuhnout asi 4hod
  14. Po stuhnutí dort vyjmeme z formy a ozdobíme strouhanou čokoládou a kakaem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00