Uherská pěna

Ingredience

  • 10 dkg změklého másla nebo pomazánkového másla
  • 10 dkg lučiny (nebo tučného tvarohu)
  • 15 dkg jemně umletého nebo nastrouhaného uherského salámu nebo poličanu
  • 5 sterilovaných okurek
  • 1 červená sterilovaná kapie bez nálevu.

Postup receptu

  1. Máslo vyšleháme do pěny
  2. Pak zašleháme lučinu nebo tvaroh, přidáme umletý nebo nastrouhaný salám, dosolíme podle potřeby a vyšleháme do pěny
  3. Vmícháme najemno nakrájené okurky a nasekanou sterilovanou kapii
  4. Podáváme samostatně s jemným pečivem nebo použijeme jako náplň na plnění slaných sušenek, slaných větrníčků nebo košíčků

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.