Nejlepší recepty na uhlířské špagety! Ty prostě musíte ochutnat

Nechte se unést perfektní a krémovou chutí těchto receptů na uhlířské špagety!

Jejich chuť je tak dokonalá, že se tento pokrm stane hitem číslo jedna ve vašich kuchařkách, to vám můžeme slíbit.

Hodí se nejen jako rychlá večeře uprostřed týdne (protože jejich příprava je super rychlá), ale také jako sváteční pokrm nebo jako romantická večeře při svíčkách. Je to prostě a jednoduše univerzální jídlo!

Vychutnejte si ho!

Uhlířské špagety alla carbonara

Naučte se připravit tento skvělý recept na krémové špagety se sýrem a vejci, který je inspirovaný oblíbeným italským pokrmem. Se správnou technikou si ho můžete pokaždé perfektně připravit.

Co budeme potřebovat

  1. 100 g uzeného bůčku
  2. 50 g sýra pecorino
  3. 50 g parmazánu
  4. 3 velká vejce
  5. 350 g špaget
  6. 2 velké stroužky česneku (oloupané a ponechané vcelku)
  7. 50 g másla
  8. Mořská sůl
  9. Čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Dáme vařit velký hrnec s vodou
  2. 100 g uzeného bůčku nakrájíme nadrobno
  3. 50 g sýra pecorino a 50 g parmazánu nastrouháme najemno a smícháme
  4. Ve střední misce rozklepneme 3 velká vejce a okořeníme trochou čerstvě nastrouhaného černého pepře. Vše dejte stranou
  5. Do vroucí vody přidáme 1 lžičku soli
  6. Přidáme 350 g špaget, a když se voda vrátí k varu, vaříme je zakryté zakryté asi 10 minut nebo dokud nejsou al dente
  7. Rozmáčkneme 2 oloupané stroužky česneku čepelí nože
  8. Zatímco se špagety vaří, orestujeme si bůček s česnekem
  9. Do velké pánve dáme 50 g másla, a jakmile se máslo rozpustí, přidáme bůček a česnek
  10. Necháme, za častého míchání vařit na střední teplotu, asi 5 minut, dokud bůček nezezlátne a nebude křupavý
  11. Česnek nyní vyndáme a vyhodíme
  12. Teplotu pod bůčkem udržujeme nízkou
  13. Když jsou těstoviny hotové, vložíme je do pánve s bůčkem
  14. Vodu z těstovin ještě nevyléváme
  15. Většinu sýra smícháme s vejci a malou hrst si necháme na posypání na později
  16. Pánev se špagetami a bůčkem sundáme z plotny
  17. Nyní rychle vlijeme vejce a sýr, za pomocí kleští nebo vidličky špagety promícháme s vaječnou směsí, která zhoustne a vše obalí
  18. Přidáme další vodu z těstovin, aby uhlířské špagety zůstaly šťavnaté a krémové
  19. V případě potřeby dochutíme trochou soli
  20. Uhlířské špagety ihned podáváme s trochou zbylého sýra a mletým černým pepřem
nejlepší špagety s vaječnou omáčkou a tučným bůčkem inspirované v Itálii.
Zdroj: simplyhomecooked.com

Špagety po uhlířsku s anglickou slaninou

Jen hrstka ingrediencí vytváří fantastické každodenní jídlo z těstovin, které vás nikdy a za žádných okolností nezklame. Toto jídlo si oblíbí malí i velcí bez rozdílu věku!

Co budeme potřebovat

  1. 3 velké vaječné žloutky
  2. 40 g parmazánu a navíc k podávání
  3. 150 g anglické slaniny
  4. 200 g špaget
  5. Stroužek česneku
  6. Extra panenský olivový olej

Postup

  1. Žloutky dáme do mísy, nastrouháme najemno parmezán, opepříme, poté dobře promícháme vidličkou a dáme stranou
  2. Z anglické slaniny odřízneme tvrdé okraje a dáme stranou, poté maso nakrájíme
  3. Špagety uvaříme ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou, tak aby byly al dente
  4. Ořezky z anglické slaniny použijeme na vymazání dna pánve (dodá to fantastickou chuť, nebo místo toho použijeme 1 lžíci oleje)
  5. Poté teplotu pod pánví zapneme na středně vysokou
  6. Česnek oloupeme a rozdrtíme nožem
  7. Přidáme ho do pánve a necháme ho 1 minutu ochutit tuk v pánvi
  8. Vmícháme nakrájenou slaninu a vaříme 4 minuty, nebo dokud není zlatavá a vypražená
  9. Česnek vyndáme a vyhodíme ho z pánve
  10. Poté scedíme špagety a s trochou vody z vaření je přidáme do pánve ke slanině
  11. Pořádně promícháme, aby opravdu vstřebaly všechnu tu chuť
  12. Poté pánev sundáme z plotny
  13. Přidáme lžíci až dvě lžíce vody z těstovin a dobře promícháme
  14. Dochutíme pepřem a poté zalijeme vaječnou směsí
  15. Dobře promícháme a přidáme další vodu z těstovin, dokud směs nebude krémová a lesklá
  16. Uhlířské špagety podáváme se strouhaným parmezánem a extra pepřem

Jestli jste stejní milovníci těstovin jako já, potom se podívejte na další tipy na ty nejlepší těstovinové pokrmy, omáčky k těstovinám a saláty, které kdy ochutnáte.
Pro milovníky lasagní doporučujeme vyzkoušet všechny tyto recepty na fantastickou zapečenou dobrotu s mletým masem a nejen s ním.
Na klasickou červenou omáčku s těstovinami se podívejte a inspirujte v těchto receptech na špagety pomdoro! Je z čeho opravdu vybírat!
Pro něco lehčího vám doporučuji zabrousit na saláty s těstovinami a tuňákem!

Lahodné a krémové těstoviny s opečenou slaninou a vaječnou omáčkou.
Zdroj: foodundco.de

Uhlířské špagety bez smetany

Zde vám ukážu, jak vyrobit klasickou Carbonaru, která je krémová, ale nepoužívá smetanu. S několika jednoduchými ingrediencemi je to perfektní týdenní večeře!

Ve většině regionů Itálie znamená tradiční carbonara nulovou smetanu. Je však docela jednoduché vyrobit „krémovou“ carbonaru bez použití smetany. Následuj mě…

Co budeme potřebovat

  1. 500 g sušených špaget
  2. 250 g dušené šunky (nakrájené na kostičky)
  3. 75 g sýru Pecorino (jemně nastrouhané)
  4. 3 vaječné žloutky
  5. 2 celá vejce
  6. Stroužek česneku (oloupaný a rozdrcený nožem)
  7. Sůl
  8. Drcený černý pepř
  9. Olivový olej

Postup

  1. V míse ušleháme 2 celá vejce a 3 žloutky, dokud není vaječná směs jednotná
  2. Vmícháme 75 g pecorina a lehce ochutíme černým pepřem
  3. Směs dáme stranou
  4. Vložíme špagety do silně osolené vroucí vody a vaříme podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente (trochu tvrdé)
  5. Ke konci vaření nabereme šálek těstovinové vody, kterou použijeme později
  6. Do pánve přidáme lžičku olivového oleje a necháme jí na střední teplotě zahřát
  7. Poté přidáme stroužek jemně prolisovaného česneku a 250 g dušené šunky do pánve na středním teplotu
  8. Smažíme, dokud šunka nebude hezky opečená
  9. Odstraníme česnek a vypneme plotnu  
  10. Do pánve přidáme špagety a okamžitě promícháme s opečenou šunkou
  11. Přidáme kapku těstovinové vody a pokračujeme v míchání, dokud nejsou špagety krásně lesklé
  12. Nalijeme vaječnou směs na špagety a rychle pokračujte v míchání
  13. Je důležité pracovat rychle, jinak se vejce začnou vařit
  14. Pokud začnou špagety osychat, přidáme další kapku těstovinové vody
  15. Okořeníme a ihned podáváme s extra pecorinem na teplých talířích
Perfektně připravené domácí špagety s omáčkou z vajec a pečeným masem.
Zdroj: kelseynixon.com

Recept na domácí těstoviny

Naučte se dělat těstoviny doma! Tento recept na domácí těstoviny ze 4 ingrediencí se vyrábí až neuvěřitelně jednoduše a pokaždé z něj vzniknou lahodné nudle.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g polohrubé mouky
  2. 3 velká vejce
  3. ½ lžičky mořské soli
  4. ½ lžíce extra panenského olivového oleje

Postup

  1. Mouku vysypeme na čistou pracovní plochu a vytvoříme hromádku
  2. Přidáme vejce, olivový olej a sůl do středu a vidličkou vejce jemně rozšleháme, abychom ale hromádku nenarušili
  3. Rukama jemně začneme přidávat mouku do vajíčka, abychom jí hezky postupně zapracovali
  4. Pokračujeme ve zpracovávání těsta rukama, aby se spojilo do hladké koule
  5. Těsto hněteme 8 až 10 minut
  6. Ze začátku by mělo být těsto drobivé
  7. Nemusí se zdát, že se těsto spojí, ale po 8-10 minutách hnětení by to mělo být jednotné a hladké
  8. Pokud se nám těsto stále zdá příliš drobivé, namočíme si prsty trochou vody
  9. Pokud se těsto příliš lepí, nasypeme na pracovní plochu více mouky
  10. Z těsta vytvarujeme kouli, zabalíme jí do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě
  11. Poprášíme si pracovní plochu trochou mouky, vezmeme si hroudu těsta na těstoviny o velikosti velkého pomeranče a konečky prstů ji roztlačíme
  12. Nastavíme stroj na těstoviny na nejširší a vyválíme přes něj hroudu těsta
  13. Pokud se těstoviny lepí, lehce je poprášíme moukou
  14. Těsto na těstoviny znovu vyválíme a těstoviny přeložíme napůl a těsto znovu rozválíme ve stroji na těstoviny
  15. Tento proces opakujeme pětkrát nebo šestkrát, jakmile ho přeložíme a několikrát prostrčíme strojem, těsto bude hladké
  16. Těstoviny při každém válení lehce poprášíme z obou stran trochou mouky
  17. Jakmile těstoviny vyválíme tak, jak je rovnou vytvarujeme nebo nakrájíme
  18. Těstoviny schnou mnohem rychleji, než se může zdát
  19. Nenecháváme je déle než minutu nebo dvě, než je nakrájíme nebo tvarujeme
  20. Pokud chceme předejít vyschnutí, položíme je na vlhkou a čistou utěrku, která tomu zabrání
Dokonalé domácí těstoviny s úžasnou jemnou strukturou.
Zdroj: gimmesomeoven.com

Jak připravit těstoviny bez strojku

Jestli ve vaší kuchyni nenajdete strojek na zpracování těstovin, svět se opravdu nezboří. I naše babičky se bez něho obešly. Abyste si i přes to mohli vyrobit těstoviny doma, připravili jsme zde pro vás video návod, kde se nejen dozvíte jakým způsobem je vyrobit, ale i jak dosáhnout dokonalé textury těsta a jak s ním pracovat!

zdroj: Chef Studio

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X