Uzená medová pečeně

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg uzené krkovice nebo kotlety s kostí
  • 2 velké cibule,
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce ostré hořčice
  • lžička provensálského koření
  • sůl
  • masový vývar nebo voda
  • sádlo.

Postup receptu

  1. Uzené maso omyjeme a ponecháme je vcelku
  2. Z medu, hořčice a rozemnutého koření umícháme pastu, kterou maso důkladně ze všech stran potřeme a necháme několik hodin v chladu proležet (nejlépe přes noc)
  3. Oloupané cibule pokrájíme na tenká kolečka a narovnáme je ve stejnoměrné vrstvě na dno sádlem vymazaného pekáčku
  4. Na cibuli položíme maso, podlijeme vývarem nebo vodou, zakryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké
  5. Podle potřeby podléváme
  6. Měkké maso nakrájíme na plátky
  7. Příloha: bramborový knedlík a zelí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.