Uzené s povidlovou omáčkou

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 uzené koleno
  • 6 dl vody. Omáčka: 6 dkg hladké mouky
  • 5 dkg másla ( cca 2 lžíce mouky a 2 lžíce másla)
  • 10 dkg švestkových povidel
  • 3 dkg vypeckovaných sušených švestek
  • celá skořice
  • 2 dl mléka
  • 2 lžíce rumu (nemusí být).

Postup receptu

  1. Uzené koleno vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka
  2. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji 6 dl vývaru z kolena a dobře vyšleháme
  3. Přidáme 10 dkg švestkových povidel, 3 dkg vypeckovaných sušených švestek, celou skořici a za stálého šlehání 30 minut vaříme
  4. Skořici vyjmeme, přilijeme 2 dl mléka, podle chuti 2 lžíce rumu (nemusí být), sůl a krátce provaříme
  5. Uvařené uzené koleno naporcujeme a přelijeme připravenou omáčkou
  6. Příloha: bramborové šišky, bramborové knedlíky
  7. Obměna: místo uzeného kolena můžeme použít jiné uzené maso – plec, krkovičku nebo uzená krůtí stehna

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.