Rolky z uzeniny naplněné zdavými surovinami

Uzenina by neměla být běžnou součástí stravy, ale příležitostně se hodí a v menším množství jistě neuškodí.

Uzeninu se snažíme nepředkládat jen studenou, ale využijeme toho, že se z ní dají připravit i teplá jídla. S vhodnou přílohou pak máme velice rychle uvařený hlavní chod k obědu nebo večeři.

Jednou z možností, jak rychle připravit teplé a chutné jídlo z uzeniny jsou různé plněné závitky neboli rolky.

My si pro tento článek připravili 3 skvělé recepty na plněné uzeninové rolky.

Šunkové rolky plněné ricottou a cuketou

INGREDIENCE

  • 10 silnějších plátků šunky typu Prosciutto cotto
  • 350 g čerstvého sýru ricotta
  • čerstvé listy máty
  • 2 cukety
  • sůl a pepř
  • 1 jarní cibulka
  • extra panenský olivový olej

POSTUP

  1. Cuketu umyjeme, očistíme, vydlabeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
  2. Cibuli nasekáme na kostičky, vložíme do rozehřáté pánve s olejem a mírně orestujeme.
  3. Přidáme nastrouhanou cuketu, osolíme a opepříme, restujeme společně asi 5 minut.
  4. Vypneme a necháme vychladnout.
  5. Do misky si dáme ricottu, přidáme nasekanou mátu a cuketu s cibulkou, dobře promícháme.
  6. Na plátky šunky rozprostřeme směs a zabalíme do tvaru rolád.
  7. Dáme do ledničky vychladit alespoň na 1 hodinu.

Šunkové rolky plněné ricottou a cuketouzdroj: ricette.donnaclick.it

Ricotta se často zařazuje mezi sýry, ale nejedná se o sýr. Je to mléčný výrobek ze syrovátky kravského nebo kozího mléka, vzhledově podobný tvarohu

Slaninové rolky plněné enoki houbami

INGREDIENCE

  • 1 balení (150-200g) enoki hub, rozdělených na 7 (nebo více) svazků
  • 7 plátků slaniny
  • teriyaki omáčka

POSTUP

  1. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. Ořízneme konec shluku houby Enoki a rozdělíme na 7 (nebo více) drobných svazků.
  3. Slaninu obalíme okolo hub a umístěte na plech.
  4. Pečeme na 190°C asi 15 -200 dokud není slanina do křupava.
  5. Můžeme podávat s teriyaki omáčkou.
Slaninové rolky plněné enoki houbamizdroj: myheartbeets.com

Prosciutto rolky se žlutým melounem a mozzarellou

INGREDIENCE

  • 1 menší žlutý meloun
  • 6 menších sýrů mozarella, každý nakrájený na menší části
  • 24 tenkých plátků prosciutto
  • extra panenský olivový olej na pokapání

POSTUP

  1. Meloun seřežeme, rozkrájíme na menší části.
  2. Na něj klademe rozkrojený sýr.
  3. Obalíme do prosciutta.
  4. Pokapeme troškou olivového oleje.
  5. Můžeme mírně i opepřit.
  6. Podáváme vychlazené.

zdroj: taste.com.au

Rolky můžeme nejčastěji plnit sýrem, sýrovou náplní, tvarohovou náplní, zeleninou, houbami. Také je můžeme podávat v studené formě nebo tepelně upravené.

K rolkám se hodí především různě upravené brambory a zeleninové saláty nebo obloha z čerstvé zeleniny. K podušeným rolkám s větším množstvím šťávy můžeme podávat i dušenou rýži, kuskus nebo těstoviny.

Nejen pro přípravu těchto pokrmů se mohou hodit nerezové pánve – vybírejte z těch nejlepších!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

Další tipy co vařit