Václavky s kapií

Ingredience

  • 1 kg václavek
  • 30 dkg červené papriky kapie
  • cibule.

Postup receptu

  1. Očištěné menší václavky uřízneme asi 1 cm pod hlavičkou, větší kloboučky rozpůlíme
  2. Houby vaříme v osolené vodě asi 15 minut
  3. Kapie nakrájené na proužky povaříme samostatně asi 5 minut
  4. Odcezené vařené houby a kapie smícháme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (1/2 cibule na sklenici), naplníme sklenice a zalijeme připraveným sladkokyselým nálevem
  5. Do každé sklenice můžeme přidat 1/2 stroužku česneku, na nálev můžeme použít Deko
  6. Naplněné sklenice zavíčkujeme a sterilujeme asi 50 minut při 90 °C
  7. Vhodný poměr je 3 díly václavek a 1 díl kapií

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.