Ingredience
- 8 natvrdo uvařených vajec
- 10 dkg šunkového nebo jiného měkkého salámu
- 1 Moravanka (nebo jiná zelenina ve sladkokyselém nálevu)
- 1 balíček želatiny
- 2 sterilované kapie nebo 4 lžíce okapané řezané kapie
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1 kelímek zakysané smetany
- majonéza.
Postup receptu
- Nálev ze zeleniny slijeme do kastrůlku a necháme v něm nabobtnat želatinu
- Scezenou zeleninu a oloupaný salám najemno pokrájíme, přidáme na kostičky nakrájená vajíčka, osolíme a opepříme
- Nabobtnalou želatinu zahřejeme a připravíme k použití podle návodu
- Rozpuštěnou a mírně zchladlou želatinu smícháme se zakysanou smetanou a majonézou a zašleháme hořčici s octem
- Takto připravenou hmotu nalijeme do mísy se zeleninou, promícháme a za stálého míchání vlijeme do sáčku na tlačenku a necháme dostatečně ztuhnout
- Místo sáčku můžeme použít libovolné formy