Vaječná tlačenka

Ingredience

  • 8 natvrdo uvařených vajec
  • 10 dkg šunkového nebo jiného měkkého salámu
  • 1 Moravanka (nebo jiná zelenina ve sladkokyselém nálevu)
  • 1 balíček želatiny
  • 2 sterilované kapie nebo 4 lžíce okapané řezané kapie
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • majonéza.

Postup receptu

  1. Nálev ze zeleniny slijeme do kastrůlku a necháme v něm nabobtnat želatinu
  2. Scezenou zeleninu a oloupaný salám najemno pokrájíme, přidáme na kostičky nakrájená vajíčka, osolíme a opepříme
  3. Nabobtnalou želatinu zahřejeme a připravíme k použití podle návodu
  4. Rozpuštěnou a mírně zchladlou želatinu smícháme se zakysanou smetanou a majonézou a zašleháme hořčici s octem
  5. Takto připravenou hmotu nalijeme do mísy se zeleninou, promícháme a za stálého míchání vlijeme do sáčku na tlačenku a necháme dostatečně ztuhnout
  6. Místo sáčku můžeme použít libovolné formy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.