Ingredience
- 600 ml mléka
- 2 slazená tatra mléka
- 0,4kg cukru krystal
- 6 žloutků
- lusk vanilky (nebo jeden až dva vanilkový cukr)
- 0,3l rumu
Postup receptu
- Dáme vařit mléko s dvěma plechovkama tatra mléka, za varu přidáme cukr a stále mícháme
- V malém hrnečku rozmíchát vydličkou žloutky s trochou studeného mléka a nejlepší je to rozmixovat v mixéru
- Přidáme do vařícího mléka s cukrem a mícháme, přidáme vanilku, necháme chvilku povařit a vypneme a dáme hrnec do studené vody a mícháme do schladnutí
- Potom vše přecedíme a přidáme rum, podle chuti, já dávám třetinu litru rumu
- Výsledek je asi 1,5 litru vaječného kaňaku
Lepší vaječňák jsme ještě nepila jako myslím domácí:) je fakt skvělej a ještě k tomu domácí a to je vždy nejlpeší.
jne tma dávám více vanilkového cukru a rumu jinka je výtečnej to má paní Dáša pravdu děkuji receptům díky
Ještě mě poradila kamrádak, že tam dává vanilkový pudink, máte prosím někdo s tím zkušenosti?
no dělá to má kamrádka a je to s tím pudinkem fakt dobrý:)musím z ní vytáhnout rodinný recept:)