Vaječný koňak od Evy

Vaječný koňak od Evy

Ingredience

  • 600 ml mléka
  • 2 slazená tatra mléka
  • 0,4kg cukru krystal
  • 6 žloutků
  • lusk vanilky (nebo jeden až dva vanilkový cukr)
  • 0,3l rumu

Postup receptu

  1. Dáme vařit mléko s dvěma plechovkama tatra mléka, za varu přidáme cukr a stále mícháme
  2. V malém hrnečku rozmíchát vydličkou žloutky s trochou studeného mléka a nejlepší je to rozmixovat v mixéru
  3. Přidáme do vařícího mléka s cukrem a mícháme, přidáme vanilku, necháme chvilku povařit a vypneme a dáme hrnec do studené vody a mícháme do schladnutí
  4. Potom vše přecedíme a přidáme rum, podle chuti, já dávám třetinu litru rumu
  5. Výsledek je asi 1,5 litru vaječného kaňaku
Komentáře
  1. Lepší vaječňák jsme ještě nepila jako myslím domácí:) je fakt skvělej a ještě k tomu domácí a to je vždy nejlpeší.

  2. jne tma dávám více vanilkového cukru a rumu jinka je výtečnej to má paní Dáša pravdu děkuji receptům díky

  3. Ještě mě poradila kamrádak, že tam dává vanilkový pudink, máte prosím někdo s tím zkušenosti?

  4. no dělá to má kamrádka a je to s tím pudinkem fakt dobrý:)musím z ní vytáhnout rodinný recept:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.