Vánoční bábovka

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1. tmavé těsto: 17,5 dkg krystalového cukru
  • 17,5 dkg másla
  • 9 žloutků
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 5 dkg kakaa
  • 175 dkg mletých ořechů. 2. kávové těsto: 20 dkg cukru
  • 9 bílků
  • 30 dkg mletých ořechů
  • 3 lžíce instantní kávy
  • 8 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg bílé polevy
  • marcipánové nebo čokoládové hvězdičky na ozdobu

Postup receptu

  1. Na 1
  2. tmavé těsto ušleháme máslo s oběma cukry do pěny
  3. Přidáme žloutky, mleté ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem
  4. Těstem naplníme vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na bábovku
  5. Na 2
  6. kávové těsto vyšleháme z bílků tuhý sníh a přišleháme cukr
  7. Mouku smícháme s instantní kávou, opatrně prosijeme na hotový sníh, přidáme mleté ořechy a zlehka promícháme
  8. Těsto vylijeme na tmavé těsto ve formě a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 50 minut
  9. Bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a ozdobíme rozpuštěnou bílou polevou a marcipánovými či čokoládovými hvězdičkami

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.