Vynikající vánoční polévka z kapra

Vynikající vánoční polévka z kapra
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 menší cibule
  • 20 dkg kapra
  • 3 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • kousek másla ( 25 g )
  • 1 a 1/2 dl bílého vína,
  • plátky veky na ozdobení

Postup receptu

  1. Zeleninu oloupeme, rozpůlíme a vložíme do studené vody společně s rybou, kořením a solí
  2. Vaříme asi 35 minut
  3. Vývar scedíme, rybu vykostíme a i se zeleninou nakrájíme na malé kostičky a vložíme zpět do polévky
  4. Přidáme víno a máslo
  5. Vývar nevaříme, jen ho přivedeme k varu a odstavíme z plotny
  6. Veku nakrájíme na kostky (podle libosti vykrájíme různé tvary) a nasucho ji opečeme na pánvi
  7. Podáváme s polévkou, můžeme dozdobit petrželovou natí
Komentáře
  1. Rybí polévka je delikatesa a kuchařka si s ní musí pohrát, aby byla výborná. V tomto receptu zásadně chybí muškátový oříšek a více kořenové zeleniny.

  2. No tak to rozhodně souhlasím ten muškátový oříšek té polévce dodá šmrnc a vůni, bez toho bych to nejEDLA.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X