Ingredience
- šneci v bujonu 48 ks
ulity 48 ks
máslo 250g
petrželková nať sekaná na jemno 3 polévkové lžíce
stružky česneku 10 ks
brusinkový džem 2 kávové lžičky
pepř mletý 1 lžička
chilli 1 špetka
Postup receptu
- Mám již koupené šneky uvařené v bujonu (48ks), které koupím na internetu
- Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť
- vono není šnek jako šnek!
K tomu si koupím prázdné ulity taky 48ks, abych měl šneky do čeho naplnit, nebo když nemám udělám si z alobalu malé mističky kam pak šneky na pečení vložím, aby mi neuteklo to výborné máslo, které udělám následovně -
Vezmu čtvrtku másla (250g) ( ne margarín a podobné imitace ), připravím si stroužky česneku (asi12ks střední velikost), které rozetřu, nasekám petželovou nať (2-3 vrchovaté pol
- lžíce), pepř (1 káv
- lžička zarovnaná), 2 káv
- lžičky brusinkový, nebo rybizový (červené) džem ( není to nutné, pokud není na skladě ), sůl (3-4 káv
- lžičky, chilli (1špetka )
- Všechny přísady dobře rozmíchám s máslem
-
Teď již vezmu ulity ( nebo mističky z alobalu ) a do každé ulitky (mističky) nacpu jednoho šneka ( radši hlouběji do ulitky aby se mi tam vešlo připravené máslo )
- Pak shora zamažu bohatě máslem každou ulitu (mističku) a dám na pekáček pro šneky (viz
- foto ), nebo na talířek, a to tak, aby se mě rozpouštějící máslo nevylilo na něj
- tedy ústím ulit nahoru, jako je to na fotce
-
Rozpálím troubu na 220°C a dám tam šneky na asi 6 min zapéct
- Hotovo
- K tomu si dám bílé suché vínečko a přikusuji bílé pečivo ( kolečka rohlíčku, nebo veka )
- Tak voňavý Vánoce jsem nezažil
- bez šneků už by to nešlo
- Musím to rychle dopsat a dát je to trouby
-
Na osobu počítám 12 – 16ks, jako předkrm stačí 6ks
- Zbylé šneky ( co nesním ) zamrazím na příště a máslo taky