Vánoční šneci

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • šneci v bujonu 48 ks
    ulity 48 ks
    máslo 250g
    petrželková nať sekaná na jemno 3 polévkové lžíce
    stružky česneku 10 ks
    brusinkový džem 2 kávové lžičky
    pepř mletý 1 lžička
    chilli 1 špetka

Postup receptu

  1. Mám již koupené šneky uvařené v bujonu (48ks), které koupím na internetu
  2. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť
  3. vono není šnek jako šnek!
    K tomu si koupím prázdné ulity taky 48ks, abych měl šneky do čeho naplnit, nebo když nemám udělám si z alobalu malé mističky kam pak šneky na pečení vložím, aby mi neuteklo to výborné máslo, které udělám následovně
  4. Vezmu čtvrtku másla (250g) ( ne margarín a podobné imitace ), připravím si stroužky česneku (asi12ks střední velikost), které rozetřu, nasekám petželovou nať (2-3 vrchovaté pol

  5. lžíce), pepř (1 káv
  6. lžička zarovnaná), 2 káv
  7. lžičky brusinkový, nebo rybizový (červené) džem ( není to nutné, pokud není na skladě ), sůl (3-4 káv
  8. lžičky, chilli (1špetka )
  9. Všechny přísady dobře rozmíchám s máslem
  10. Teď již vezmu ulity ( nebo mističky z alobalu ) a do každé ulitky (mističky) nacpu jednoho šneka ( radši hlouběji do ulitky aby se mi tam vešlo připravené máslo )

  11. Pak shora zamažu bohatě máslem každou ulitu (mističku) a dám na pekáček pro šneky (viz
  12. foto ), nebo na talířek, a to tak, aby se mě rozpouštějící máslo nevylilo na něj
  13. tedy ústím ulit nahoru, jako je to na fotce
  14. Rozpálím troubu na 220°C a dám tam šneky na asi 6 min zapéct

  15. Hotovo
  16. K tomu si dám bílé suché vínečko a přikusuji bílé pečivo ( kolečka rohlíčku, nebo veka )
  17. Tak voňavý Vánoce jsem nezažil
  18. bez šneků už by to nešlo
  19. Musím to rychle dopsat a dát je to trouby
  20. Na osobu počítám 12 – 16ks, jako předkrm stačí 6ks

  21. Zbylé šneky ( co nesním ) zamrazím na příště a máslo taky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.