Výborné recepty, které si můžete připravit jen sami pro sebe. Inspirujte se!

Vaříte jen pro sebe?

Dochází vám nápady?

Pak jste tu správně!

Připravili jsme si pro vás ty nejlepší recepty pro jednoho, které si zamilujete.

Užijte si luxusní burger, skvělý pohár s ovocem a zmrzlinou nebo třeba zapékanou rýži s houbovou omáčkou.

Zapékaná rýže s žampiony a česnekem

Vynikající zapékané žampiony, rýže a česnek v domácí smetanové omáčce si zamilujete! Je to perfektní jídlo pro jednoho, které si navíc připravíte raz dva.

INGREDIENCE

  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • ¼ šálku nakrájené cibule
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 110 g nakrájených žamiponů
  • ½ lžičky soli
  • ⅛ lžičky černého pepře
  • ⅓ šálku kuřecího vývaru
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • ¼ lžičky sušeného rozmarýnu
  • ¼ šálku nevařené dlouhozrnné rýže

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • V pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni.
  • Přidejte cibuli a za častého míchání asi 2 minuty restujte, dokud nezesklovatí.
  • Přidejte nasekaný česnek a restujte dalších 30 sekund.
  • Zvyšte teplotu na středně vysokou a přidejte do pánve ½ lžíce olivového oleje.
  • Přidejte žampiony, ¼ lžičky soli a pepř.
  • Žampiony vařte 5-7 minut za občasného míchání.
  • Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
  • Sundejte pánev z plotny a vmíchejte hustou smetanu, zakysanou smetanu, ¼ lžičky soli a sušený rozmarýn.
  • Nevařenou rýži nasypte do zapékací misky o rozměrech 10 x 15 cm nebo 13 x 13 cm.
  • Nalijte smetanovou omáčku na rýži a jemně promíchejte.
  • Zapékací mísu položte na pečicí plech s okrajem a mísu pevně zakryjte alobalem.
  • Pečte 40 minut a vychutnejte si horké.
Zapékané žampiony, rýže a česnek v domácí smetanové omáčce, to vše servírované v zapékací míse.
www.onedishkitchen.com

Máme pro vás také vynikající recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Špagety s olivovým olejem a česnekem

Tento snadný recept na špagety se stane vaší oblíbenou večeří, zejména pokud zrovna nemáte čas vyvářet. V Itálii se tomuto pokrmu říká aglio e olio, což v překladu znamená těstoviny s olivovým olejem a česnekem.

INGREDIENCE

  • 56 g špaget
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 2–3 lžíce strouhaného parmazánu
  • čerstvě mletý černý pepř

POSTUP

  • Přiveďte vodu ve velkém hrnci k varu.
  • Přidejte špagety a vařte do al dente.
  • Zatímco se špagety vaří, rozehřejte olivový olej na středně mírném plameni.
  • Přidejte česnek a nechte ho restovat do změknutí a dozlatova (možná budete muset snížit plamen, aby nezhnědl příliš rychle).
  • Jakmile jsou špagety uvařené, sceďte je a ponechte si asi 1 polévkovou lžíci škrobové těstovinové vody.
  • Přidejte špagety do pánve s olejem a česnekem.
  • Prohazujte špagety, dokud nebudou obaleny olivovým olejem a česnekem.
  • Pokud jsou špagety příliš suché, přidejte trochu vody, která vám zůstala z vaření špaget.
  • Přidejte petrželku a nastrouhaný sýr, promíchejte a podávejte.
Těstoviny servírované na černém talíři s vidličkou.
www.girlgonegourmet.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání? 


Ovocný pohár se zmrzlinou a sněhovými pusinkami

Máme pro vás naprosto luxusní dezert, který si užijete i sami! Tento snadný zmrzlinový pohár s čerstvými ostružinami, sněhovými pusinkami a domácími zavařovanými broskvemi je tak dobrý, že budete rádi, že se o něj nemusíte s nikým dělit.

INGREDIENCE

  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny (nebo zmrzliny s vaší oblíbenou příchutí)
  • malá hrst čerstvých ostružin
  • 3 – 4 sněhové pusinky, nahrubo rozdrobené
  • oplatka a šlehačka k podávání

Na zavařované broskve (cca 500 ml):

  • 1,2-1,4 kg broskví, zbavených pecek, nahrubo nasekaných
  • 150 g moučkového cukru
  • Šťáva z 1 citronu
  • velká špetka mletého zázvoru
  • 1 lžička vanilkové pasty (volitelně)

POSTUP

  • Troubu rozehřejte na 180º Celsia.
  • Nakrájené broskve dejte na pekáč se zbytkem ingredienc na zavařované broskve a pečte 25–30 minut, dokud nebudou broskve měkké a trochu karamelizované.
  • Ovoce lehce rozdrťte vidličkou.
  • Broskve a šťávu z nich přendejte do čisté misky nebo sklenice a nechte vychladnout.
  • Zakryjte a dejte do lednice, dokud nebudete připraveni je použít.
  • Do sklenice dejte 2 polévkové lžíce vychlazených broskví.
  • Navrch dejte pořádný kopeček vanilkové zmrzliny, pár ostružin a třetinu rozdrobených pusinek.
  • Opakujte s broskvemi, ostružinami, zmrzlinou a polovinou zbylých pusinek.
  • Ozdobte oplatkou, šlehačkou a zbytkem pusinek.
  • Užijte si to!
Zmrzlinový pohár s čerstvými ostružinami, sněhovými pusinkami a domácími zavařovanými broskvemi ve velké sklenici s oplatkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Vepřový burger s modrým sýrem

Jedno z nejlepších jídel, které si můžete jednoduše a rychle připravit jen sami pro sebe, je rozhodně burger. Máme pro vás recept na neodolatelný burger s vepřovým masem, modrým sýrem, sladkou hruškou a listovou zeleninou.

INGREDIENCE

  • 1 zralá sladká hruška
  • 50 g mixu špenátu, rukoly a řeřichy
  • 150 g mletého vepřového masa
  • 1 hamburgerová bulka
  • 30 g modrého sýra
  • extra panenský olivový olej
  • červený vinný ocet
  • černý pepř a sůl dle chuti

POSTUP

  • Hrušku podélně rozkrojte co nejjemněji.
  • Jemně promíchejte s listy salátu, trochu pokapejte extra panenským olivovým olejem a červeným vinným octem a posypte špetkou černého pepře.
  • Mleté vepřové maso čistýma rukama promíchejte se špetkou pepře a soli a poté vytvarujte placku o tloušťce 1 cm.
  • Potřete 1 lžičkou olivového oleje a dejte na velkou nepřilnavou pánev na vysokou teplotu na 2 minuty.
  • Hamburgerovou bulku rozpůlte a opečte vedle masa.
  • Vyjměte bulku z pánve, až zezlátne.
  • Otočte burger a po 2 minutách vedle něj rozdrobte modrý sýr, aby se rozpustil.
  • Přesuňte burger na rozpuštěný sýr a promíchejte,  aby se burger se sýrem spojil.
  • Takto připravený burger položte na spodní část hamburgerové bulky.
  • Na něj naskládajte tolik hrušek a salátu, kolik bulka pojme, přiklopte horní částí bulky a užijte si to!
Burger s vepřovým masem, modrým sýrem, sladkou hruškou a listovou zeleninou na talíři.
www.jamieoliver.com

Připravili jsme si pro vás i dalších 5 luxusních receptů na domácí hamburgery, které budou vždy lepší než kupované polotovary!

Restované vepřové maso s rýží

Luxusní pokrm, který je snadný na přípravu, skvěle chutná a navíc se skvěle vaří i pro jednu osobu. Mleté vepřové maso je dokonale ochucené, orestované spolu se zeleninou a podávané s výbornou omáčkou a rýží. Připravte si tuto pochoutku za méně než 30 minut!

INGREDIENCE

  • ½ lžíce olivového oleje
  • 110 g mletého vepřového masa
  • ⅛ lžičky soli
  • ¼ šálku nakrájených žampionů
  • ¼ šálku nakrájené cibule
  • 1 malá mrkev, nakrájená
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • ⅛ lžičky mletého zázvoru
  • 1 šálek špenátu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • ½ lžičky jablečného octa
  • ⅛ lžičky hrubě mletého černého pepře
  • 1 šálek vařené rýže

POSTUP

  • Zahřejte olej v pánvi na středně vysokém plameni.
  • Do pánve přidejte mleté ​​vepřové maso a posypte ho solí.
  • Restujte za častého míchání až do úplného uvaření, 4 minuty.
  • Vyjměte vepřové maso z pánve a dejte ho stranou.
  • Do pánve přidejte žampiony, cibuli a nakrájenou mrkev.
  • Restujte za občasného míchání 2 minuty.
  • Přidejte česnek a zázvor a restujte za stálého míchání 30 sekund.
  • Vmíchejte špenát, sójovou omáčku, jablečný ocet a pepř.
  • Vařte za stálého míchání, dokud špenát nezvadne.
  • Vmíchejte uvařené vepřové maso.
  • Podávejte s rýží.
Smažená vepřová směs se zeleninou na asijský způsob servírovaná v misce s rýží.
www.onedishkitchen.com

Pokud vaříte sami pro sebe, rozhodně se vyplácí plánovat si nákupy, nekupovat zbytečně moc potravin a naučit se je správně uskladňovat.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X