12 nejlepších receptů s kedlubnou na jednom místě. Je libo omáčku, salát či polévku?

Kedlubny jsou vynikající zeleninou nejen pro svoji chuť, ale obsahují i řadu tělu prospěšných látek.

Navíc mají tu výhodu, že se pěstují od jara až do pozdního podzimu a tak si je můžeme dopřávat v kuchyni téměř po celý rok.

Proto jsme pro vás tentokrát připravili 12 luxusních receptů s kedlubnem!

Sami se přesvědčíte, že lze kedlubny připravit v podobě příloh, polévek, salátů, ale i hlavních jídel.

Nakládané kedlubny s česnekem a zázvorem

Vynikající naložené kedlubny, které se hodí mít vždy při ruce! Můžete je použít do sendvičů či salátů nebo je konzumovat jen tak samotné.

INGREDIENCE

  • 680 – 900 g kedluben (jedna velká nebo dvě malé)
  • hrst listů řapíkatého celeru
  • 500 ml jablečného octa
  • 500 ml vody
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 2 polévkové lžíce hrubé soli
  • 2,5 cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájený na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, rozpůlené
  • 1/2 čajové lžičky drceného černého pepře

POSTUP

  • Umyjte a osušte tři půllitrové zavařovací sklenice a víčka.
  • Dejte stranou.
  • Vyčistěte a ořízněte kedlubny a ujistěte se, že jste odstranili všechna místa, kde byly předtím připevněny malé stonky.
  • Mandolínou nebo velmi ostrým nožem nakrájejte kedlubny na tenké tyčinky.
  • Tyčinky rovnoměrně rozdělte do sklenic spolu s listy řapíkatého celeru, černým pepřem, zázvorem a česnekem.   
  • Smíchejte ocet, vodu, cukr, sůl a hořčičná semínka ve středním hrnci a přiveďte k varu.
  • Jakmile se lák vyvaří, stáhněte ho z ohně a tekutinou opatrně zalijte kedlubny ve sklenicích.
  • Na sklenice našroubujte víčka nechte je stát na pultu, dokud nevychladnou.
  • Po vychladnutí dejte do lednice.
  • Kedlubny budou připraveny ke konzumaci za 24 hodin a lze je skladovat v lednici až 2 měsíce.
Naložené kedlubny v zavařovacích sklenicích.
www.constantlycooking.com

Kedlubnová omáčka

Připravte si tuto jednoduchou smetanovou omáčku z kedlubny, která je výživná a skvěle zasytí.

INGREDIENCE

  • 1-2 kedlubny
  • máslo
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • 3/4 l mléka
  • smetana
  • voda

POSTUP

  1. Kedlubny si nastrouhejte na hrubo.
  2. V kastrůlku je osmahněte lehce na másle a nechte dusit s trochou vody (aby byly kedlubny ponořené).
  3. Osolte, opepřete, můžete přidat vegetu a duste, dokud není kedlubna měkká.
  4. Přilijte mléko a trochu smetany.
  5. Povařte, zahustěte rozšlehanou moukou s vodou a ještě nechte cca 5 minut vařit.
  6. Podávejte s vařenými brambory, vařeným vejcem nebo opečeným párkem.
Omáčka z kedluben v misce se lžící.
www.goodtoknow.co.uk

Připravili jsme si pro vás i nejlepší recepty na vepřové se smetanou. Vyzkoušejte je všechny!

Kedlubnová polévka se zakysanou smetanou

Není nic lepšího než poctivá domácí polévka. A to obzvláště během chladných dní a večerů. Proč nevyzkoušet variantu s kedlubnou a zakysanou smetanou? Je to lahůdka!

INGREDIENCE

  • 2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
  • 6 středních kedluben, oloupaných a na kostičky
  • 2 lžíce mouky
  • špetka papriky
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálek šlehačky
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 lžíce jemně sekané petrželky

POSTUP

  1. Rozehřejte olej na pánvi na střední teplotu.
  2. Přidejte kedlubnu a dobře promíchejte.
  3. Přilijte 1-2 lžíce vody a nechte pod pokličkou vařit.
  4. Pravidelně míchejte a dolévejte vodu, aby se kedlubna nepřipálila.
  5. Vařte asi 20 minut, dokud kedlubna nezměkne.
  6. Sundejte poklici a nechte ještě vyvařit zbytek vody.
  7. Přidejte mouku a papriku a pořádně promíchejte.
  8. Nalijte vývar, promíchejte a přiveďte opět k varu.
  9. Na závěr přidejte obě smetany, sůl, pepř a už jen dostatečně nechte zahřát.
  10. Polévku na talíři posypte nasekanou petrželkou.
Polévka z kedluben v mističce, ozdobená čerstvou petrželkou a s vedle položenou lžící.
www.gastronomersguide.com

Vyzkoušejte také našich 6 dalších lahodných receptů na zdravé a chutné polévky z kedlubny. Načerpejte inspiraci!

Vietnamský salát s kuřecím masem, mrkví a kedlubnou

Tento recept je snadný na přípravu a zároveň je osvěžující, chutný a lehký. Obsahuje kedlubny, mrkev, kuřecí maso a čerstvé bylinky, což vytváří luxusní a zdravou kombinaci, která vás ohromí!

INGREDIENCE

Na salát:

  • 2,5 cm kousek zázvoru
  • 2 a 1/2 lžičky soli
  • 200 g kuřete, bez kostí a kůže
  • 2 střední kedlubny, přibližně 700 g
  • 1 velká mrkev
  • 6 snítek máty, umytých a otrhaných
  • 8 snítek koriandru, omytých a otrhaných
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 šálku drcených pražených arašídů
  • 1 lžíce pražených sezamových semínek

Na zálivku:

  • ½ šálku cukru
  • 1/2 šálku limetkové šťávy
  • 1/4 šálku rybí omáčky
  • 1 lžíce česneku, jemně nasekaného
  • 2 červené chilli papričky, jemně nasekané

POSTUP

  • Oloupejte zázvor.
  • Vodu v hrnci přiveďte k varu.
  • Přidejte 1 lžičku soli, zázvor a kuře.
  • Vodu opět přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu na nízkou.
  • Hrnec přikryjte a kuře vařte 15-25 minut v závislosti na tloušťce masa.
  • Kuře přendejte do misky a nechte vychladnout.
  • Když kuře dostatečně vychladne, natrhejte ho na malé kousky.
  • Z kedlubny odstraňte stonky.
  • Odřízněte konce a vyhoďte.
  • K odstranění slupky použijte škrabku na zeleninu.
  • Zeleninu omyjte a poté osušte papírovou utěrkou.
  • Každou kedlubnu rozkrojte napůl.
  • Ve velké misce nastrouhejte kedlubny pomocí mandolíny s jemnou čepelí.
  • Po dokončení oddělte kousky pomocí prstů.
  • Oloupejte mrkev.
  • Nakrájejte na malé části.
  • Ve střední misce nakrájejte mrkev pomocí stejné mandolíny.
  • K nakrájeným kedlubnám přidejte 1 lžičku soli.
  • K nakrájené mrkvi přidejte 1/2 lžičky soli.
  • Naplňte obě misky studenou vodou.
  • Zeleninu promíchejte, aby se spojila se slanou vodou.
  • Zeleninu nechte 5 minut máčet ve vodě.
  • Nakrájenou zeleninu přendejte do velkého cedníku a slijte vodu.
  • Pomocí odstředivky na salát odstraňte zbývající vodu.
  • Mátu a koriandr nasekejte nahrubo.
  • V malé misce smíchejte cukr, limetkovou šťávu a rybí omáčku tak,aby se cukr rozpustil.
  • Přidejte nasekaný česnek a chilli a promíchejte.
  • Nakrájené kedlubny a mrkev přendejte do velké mísy.
  • Přidejte nakrájené kuře a promíchejte.
  • Přidejte mletý černý pepř a čerstvé bylinky.
  • Chcete-li podávat, přeneste štědrou část salátu na talíř.
  • Navrch dejte lžíci drcených pražených arašídů a posypte praženými sezamovými semínky.
  • Podávejte s dresinkem.
Salát ze zeleniny a kuřecího masa servírovaný na talířku s čerstvými bylinkami a chilli papričkou.
www.runawayrice.com

Smažené kedlubny

Pokud už vás klasické řízky nebaví, vyzkoušejte tuto variantu z kedluben. Je to skvělá vegetariánská alternativa k masovým řízkům a navíc moc dobře chutná!

INGREDIENCE

  • 500 g kedlubny
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce mouky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • 30 g margarínu (nesoleného) nebo olej

POSTUP

  1. Oloupejte kedlubny a nakrájejte asi na 1cm plátky.
  2. Osolte a opepřete plátky kedlubny z obou stran.
  3. Obalte v trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka).
  4. Na pánvi rozehřejte margarín nebo olej a smažte plátky cca 3-5 minut z každé strany.
  5. Osmažené kedlubny přendávejte na talíř s papírovým ubrouskem, abyste se zbavili přebytečného oleje.
  6. Servírujte teplé.
  7. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory s tatarkou nebo zeleninový salát.
Kedlubny v těstíčku s petrželkou.
 www.marions-kochbuch.com

Gratinovaný kedluben s parmazánem

Jednoduchý recept na zapékané kedlubny, do kterého můžete dle chuti přidat třeba slaninu, cibuli i česnek. Na brambory si ani nevzpomenete!

INGREDIENCE

  • 500 g kedlubny, oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 85 g parmazánu, jemně nastrouhaného
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

POSTUP

  • Oloupejte a nakrájejte na tenké plátky 3-4 kedlubny.
  • Potřete zapékací mísu o rozměrech 20×20 cm olivovým olejem a poté na na dno navrstvěte plátky kedlubny.
  • Posypte parmazánem a poté zakápněte smetanou ke šlehání.
  • Tento postup opakujte pro tolik vrstev, abyste spotřebovali všechny plátky kedlubny.
  • Ve třetí vrstvě jsem přidejte trochu čerstvého mletého černého pepře a posypte mořskou solí.
  • Nakonec potřete horní plátky zbylou smetanou, opepřete, osolte a posypte zbývajícím parmazánem.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C 60 minut.
  • Pokud chcete nádherný křupavý vršek, zapněte gril na posledních 5 minut.
  • Před podáváním nechte alespoň 10 minut odležet.
Zapečené kedlubny se sýrem v zapékací misce.
www.seriousketo.com

Vyzkoušejte také naše recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Dušená zelenina

Vynikající dušená kedlubna s řapíkatým celerem, paprikou, mrkví a cuketou je perfektní pro zahřátí a doplnění potřebných vitamínů během podzimních a zimních dní. Skvěle se hodí třeba k vařené rýži nebo čerstvému chlebu.

INGREDIENCE

  • 1 velká kedlubna, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce avokádového nebo olivového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 2 jarní cibulky, nakrájené
  • 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené
  • 1/2 střední červené papriky, nakrájené
  • 1 střední mrkev, oloupaná a nakrájená
  • 1 střední cuketa, nakrájená
  • hrst nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn)
  • 1-2 kostky zeleninového bujonu plus 4 šálky vody nebo 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky sušené cibule
  • 1 lžička italského koření
  • kajenský pepř dle chuti
  • sůl dle chuti

Na zahuštění:

  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody

POSTUP

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte cibuli a restujte do měkka, asi 2 minuty.
  • Vmíchejte česnek, jarní cibulku, papriku, řapíkatý celer, mrkev, cuketu, kedlubnu a čerstvé bylinky; za stálého míchání vařte další minutu.
  • Přidejte bujon, zeleninový vývar nebo vodu, italské koření, sušenou cibuli a česnek a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 25 minut.
  • Přidejte kajenský pepř a sůl podle chuti.
  • Vytvořte kaši z kukuřičného škrobu rozpuštěním 1 lžíce kukuřičného škrobu ve 2 lžících studené vody.
  • Zatímco se vše dusí, přidejte do hrnce kašičku, pokrm báječně zhoustne.
  • Užijte si to!
Dušená kedlubna s řapíkatým celerem, paprikou, mrkví a cuketou servírovaná na talířích s vedle položenými lžičkami.
www.healthiersteps.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek, kde se dočtete vše potřebné pro správnou volbu. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Kedlubnové zelí

Když si opět budete doma dělat vepřové výpečky, zkuste k nim tentokrát podávat tuto kapustu, která je upravena na způsob kysaného zelí. Příjemně vás překvapí!

INGREDIENCE

  • 2 lžíce másla
  • 3 šalotky (nebo 2 střední cibule)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 – 600 g kedlubny
  • sůl
  • drcený kmín
  • k dochucení cukr a ocet

POSTUP

  • Na pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou šalotku nebo cibuli.
  • Když je šalotka nebo cibule hotová, přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne světlá jíška.
  • Kedluben oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  • Přidejte ho do základu a ochuťte vše solí a drceným kmínem.
  • Duste pod pokličkou asi 10 – 15 minut nebo do změknutí.
  • V případě potřeby lehce podlijte horkou vodou.
  • Když je kedlubnové zelí hotové, můžete ho dochutit trochou cukru a octa.
Zelí z kedluben v mističce se lžící s vedle položeným čerstvým kedlubnem.
www.tchiboblog.sk

Smažené placičky z kedlubny

Intenzivní, někdy ostrá nebo hořká chuť kedlubny se při vaření úžasně zjemní. A bude ještě lahodnější, když si ji usmažíte v podobě těchto placek. Strouhání a rychlé smažení úžasně podtrhne sladkou chuť kedlubny. Placičky můžete podávat samostatně jako předkrm či jako lehký oběd se salátem a křupavým chlebem. Doplňte je créme fraîche, salsou či zakysanou smetanou.

INGREDIENCE

  • 2 kedlubny
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/4 lžičky jemné mořské soli
  • 1 šálek řepkového oleje

POSTUP

  • Kedlubny oloupejte.
  • Nastrouhejte je nahrubo do misky.
  • Nastrouhanou kedlubnu přendejte z mísy na dvojitou vrstvu čistých kuchyňských utěrek.
  • Zvedněte rohy utěrek, stočte je k sobě a vymačkejte co nejvíce tekutiny.
  • Vejce rozklepněte do velké mísy a důkladně je promíchejte vidličkou.
  • Do směsi pridejte mouku a sůl a důkladně promíchejte.
  • Zahřejte vrstvu oleje (asi 0,5 cm) ve velké pánvi na středně vysokém plameni, dokud se olej nebude třpytit, když pánví kroužíte.
  • Trochu těsta vloženého do pánve by mělo okamžitě prskat.
  • Do pánve naneste pořádné lžíce těsta a vzniklé hromádky trochu zplošťte zadní částí lžíce.
  • Do velké pánve by se vám měly vejít asi čtyři placky najednou.
  • Částečně zakryjte a smažte, dokud placky na jedné straně nezhnědnou, 2 až 3 minuty, otočte, znovu částečně přikryjte a smažte, dokud nebudou měkké a na obou stranách opečené.
  • Přendejte placky na plech vyložený papírovou utěrkou, aby odkapaly.
  • Opakujte se zbývajícím těstem.
  • Ihned podávejte.
Kedlubnové placky na talíři s vedle položenou miskou dipu.
www.thespruceeats.com

Chutné placičky si můžete připravit z různých ingrediencí. Máme pro vás mimo jiné i recepty na placky ze zelí 5x jinak. Snadné, rychlé a výživné!

Maďarské plněné kedlubny

Kedlubny se dají i skvěle plnit jako třeba v tomto receptu, kde náplň tvoří mleté maso. Můžete použít hovězí, vepřové, telecí i jehněčí maso a vždy to bude delikatesa!

INGREDIENCE

  • 6 středních kedluben
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 a 1/2 lžíce másla
  • 500 g mletého hovězího masa (můžete použít i jiné mleté maso   
  • 2 velká vejce
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
  • sůl, podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
  • 1 a 1/2 šálku vývaru dle výběru
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky

POSTUP

  • Kedlubny vařte 20 minut.
  • Nechte vychladnout, dokud se s nimi nedá manipulovat.
  • Odloupněte pevnou vnější slupku.
  • Odřízněte kousek kořenového konce, aby stály rovně.
  • Odřízněte vršky, které si uchovejte a vydlabejte dužinu, ponechte alespoň 0,5 cm stěnu.
  • Dužinu nakrájejte najemno.
  • Na střední pánvi orestujte cibuli a nakrájenou, vydlabanou kedlubnu na 1 a 1/2 lžíci másla, dokud nezměkne.
  • Přendejte do velké mísy a smíchejte s mletým masem, 2 velkými vejci, jemně nasekaným stroužkem česneku a podle chuti osolte a opepřete.
  • Zahřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Nastříkejte zapékací misku olejem ve spreji.
  • Vydlabané kedlubny naplňte masovou směsí, vložte do zapékací mísy a poklaďte vršky kedluben.
  • Kedlubny zalijte 1 a 1/2 šálky vývaru dle výběru.
  • Pečte 40 až 50 minut nebo do změknutí.
  • Kedlubny vyjměte na servírovací talíř a udržujte v teple.
  • Odstraňte tuk ze šťávy z pánve.
  • Vidličkou promíchejte 1 šálek zakysané smetany se 2 lžícemi hladké mouky.
  • Za stálého šlehání promíchejte s několika naběračkami horké šťávy z pánve.
  • Do zbylé šťávy z pánve nalijte zakysanou smetanu a vařte do zhoustnutí.
  • V případě potřeby dochuťte.
  • Plněné kedlubny podávejte s omáčkou.
Kedlubny plněné masovou směsí, servírované na talířku s čerstvou petrželkou.
www.thespruceeats.com

Kedlubnové hranolky

Kořeněné hranolky z kedlubny jsou vynikající alternativou k tradičním bramborovým hranolkům. Vychutnejte si je buď samotné nebo s vaším oblíbeným dipem. Ať tak či onak, tyto domácí pečené hranolky jsou prostě mňam!

INGREDIENCE

  • cca 1,2 kg oloupané kedlubny, asi 2 střední až velké (cca 2 kg, když nejsou oloupané)
  • 3 lžíce avokádového oleje
  • 1 lžička sušeného česneku (volitelně)
  • 1 lžička sušeného chilli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • ¾ lžičky soli
  • nakrájená jarní cibulka nebo pažitka na ozdobu (volitelně)

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Mezitím si připravte kedlubny.
  • Pokud mají připojené stonky/listy, můžete je odstranit a zlikvidovat.
  • Odstraňte tuhý konec.   
  • Každou kedlubnu opatrně rozkrojte napůl, vyjměte jádro (je-li to nutné) a oloupejte.
  • Každou polovinu otočte dolů, aby byla velká plochá část na povrchu a nakrájejte na cca centimetrové plátky.
  • Poté tyto plátky nakrájejte na hranolky o tloušťce asi 1 centimetr.   
  • Kedlubnové hranolky vložte do čisté utěrky, abyste odstranili přebytečnou vlhkost.
  • Dejte je do misky a promíchejte s 2,5 lžícemi avokádového oleje, sušeným česnekem (pokud používáte), sušeným chilli, černým pepřem a solí, aby byly dobře potažené olejem a kořením.
  • Vymažte velký plech (nebo dvě menší) zbývající ½ lžíce avokádového oleje.
  • Hranolky položte na připravený plech a rozložte je do jedné vrstvy.
  • Pečte 15 minut, poté vyjměte plech z trouby a hranolky otočte na druhou stranu (opět se snažte zajistit, aby byly hranolky v pěkné rovnoměrné vrstvě, aby se pěkně propekly).
  • Plech vložte zpět do trouby a pokračujte v pečení hranolků dalších 15 minut, nebo dokud nejsou hranolky zvenčí zlatavě hnědé a uvnitř měkké.
  • Kedlubnové hranolky přendejte do servírovací misky.
  • Pokud chcete, ozdobte jarní cibulkou.
  • Podávejte!
Hranolky z kedluben, posypané jarní cibulkou a servírované na talíři.
www.girlheartfood.com

Možná se vám budou hodit i naše recepty na vynikající přílohové omáčky k masu, zelenině či krekrům 10x jinak. Vybere si úplně každý!

Dušené vepřové maso s kedlubnem

Tato dušená vepřová směs obsahuje jemnou vepřovou plec spolu s tou nejlepší podzimní zeleninou a ovocem. Batáty, kedlubny, fazolky a jablka vytváří spolu s masem dokonalou kombinaci chutí, které nikdo neodolá!

INGREDIENCE

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,3 kg vepřové plece bez kosti (přebytečný tuk odstraňte a maso nakrájejte na 5 cm kousky)
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté ​​hořčice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého kajenského pepře
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 šálek suchého cideru
  • 3 lžíce jablečného octa
  • ½ kila batátů, oloupaných a nakrájených na kousky o velikosti sousta
  • 500 g kedlubny, oloupané a nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 2 střední pevná sladká jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na kousky
  • 1 šálek zelených fazolek, nakrájených na 2,5 cm kousky

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 160 °C a posuňte rošt do spodní střední polohy.
  • Vepřovou plec osušte papírovými utěrkami a dochuťte solí a pepřem.
  • Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci vhodném do trouby na středně vysoké teplotě.
  • Postupně do hrnce přidejte vepřové maso a opékejte ze všech stran, 2 až 3 minuty z každé strany.
  • Opečené maso dejte do mísy.
  • Snižte plamen a z hrnce vylijte všechen tuk kromě 2 polévkových lžic.
  • Přidejte cibuli a opékejte, dokud nezměkne, asi 5 minut.
  • Vmíchejte česnek, sušenou šalvěj, sušený tymián, mletou hořčici, muškátový oříšek a kajenský pepř.
  • Za stálého míchání restujte do rozvonění asi 1 minutu.
  • Přidejte vepřové maso a veškerou šťávu z mísy zpět do hrnce.
  • Přidejte vývar a cider.
  • Přiveďte k varu, seškrábněte všechny další hnědé kousky ze dna hrnce, přikryjte a vložte do trouby na 2 hodiny.
  • Vyjměte hrnec z trouby a přidejte ocet, batáty, kedlubny a jablka.
  • Zakryjte a vložte zpět do trouby na dalších třicet minut.
  • Hrnec opět vyndejte z trouby a přidejte zelené fazolky.
  • Zakryjte a vložte zpět do trouby a pečte dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
Dušená směs s masem a zelninou v hrnci.
www.raspberriesandkohlrabi.com

Koupili jste dřevnaté kedlubny a nedají se kvůli tomu jíst? Zkuste je vyvařit do měkka. Vodu z kedlubny použijte jako základ na zeleninovou polévku. Slitou kedlubnu rozmixujte, smíchejte s vločkami a tuto směs připravte jako klasické karbanátky.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Nezapomeňte nám napsat do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X