Ty nejlepší recepty na vajíčkové pomazánky

Pomazánky nejsou jen vzpomínkou na školku.

Moderní pomazánka je efektivní způsob zpestření a obohacení jídelníčku.

Zde jsou recepty na 5 snadných pomazánek s vejci, které si zamilujete!

Tvarohová pomazánka s vejci

INGREDIENCE

  • vanička tvarohu
  • 4 vařená vejce
  • 3 lžíce másla (nebo pomazánkového másla)
  • sůl, kmín
  • pažitka

POSTUP

  1. Osolíme a našleháme tvaroh.
  2. Přidáme nadrobno nakrájená vejce.
  3. Přimícháme máslo, kmín a nasekanou pažitku.
  4. Servírujeme se světlým nebo tmavým pečivem a kolečky salátové okurky.

Tvarohová pomazánka s vejcem se výborně hodí k celozrnnému pečivu

Škvarková pomazánka s vejci

INGREDIENCE

  • 200 g škvarků
  • 2 vejce
  • 2 cibulky
  • 2 nakládané okurky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl, pepř

POSTUP

  1. Škvarky umeleme najemno v mlýnku na maso a pak smícháme s ostatními surovinami.
  2. Škvarkovou pomazánku servírujeme s čerstvým pečivem. Vejce zjemní chuť škvarkové pomazánky.

Drožďová pomazánka s vejci

INGREDIENCE

  • 1 lžíce másla
  • 3 kostky droždí
  • sůl, pepř
  • 3 vejce
  • cibulka

POSTUP

  1. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli.
  2. Přisypte rozdrobené droždí, osolíme a opepříme.
  3. Mícháme další tři minuty, až droždí začne vonět.
  4. Do směsi přimícháme vejce a za stálého míchání počkáme až se srazí.
  5. Servírovat můžeme rovnou nebo i za studena, nejlépe s čerstvou petrželkou. Recept na báječnou drožďovou pomazánku s vejci

Ředkvičková pomazánka s vejci

INGREDIENCE

  • 2 svazky ředkviček
  • 200 g tvarohu, lučiny nebo pomazánkového másla
  • 4 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 50 g rostlinného tuku

POSTUP

  1. Tuk vyšleháme s měkkým tvarohem a vejcem natvrdo.
  2. Přidáme nastrouhané ředkvičky, citronovou šťávu, sůl.
  3. Vše zlehka promícháme.
  4. Servírujeme například s celozrnným pečivem a salátem. Radkvičky a vejce v pomazánce je výborný recept na zdravou odpoledn svačinu.

Tuňáková pomazánka s vejcem

INGREDIENCE

  • 300 g tuňáka
  • 50 g majonézy
  • citronová šťáva
  • 50 g pomazánkového másla
  • 1 cibulka
  • 3 vejce
  • sůl, pepř
  • pažitka

POSTUP

  1. V míse dobře promíchejte maso tuňáka s majonézou a cibulkou.
  2. Přidáme nadrobno nastrouhaná vejce natvrdo, citronovou šťávu a pomazánkové máslo.
  3. Osolíme a opepříme.
  4. Pomazánku servírujeme s pečivem a pažitkou. Tuňák a vejce je prověřená kombinace.

Nechtějí vaše děti jíst pomazánky s některými surovinami? Zkuste se podívat na naše recepty na dětské pomazánky a snad budete mít štěstí. 🙂

Uvařeno, namazáno? Podělte se s námi o své dojmy v sekci komentářů pod článkem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.