Pomazánky nejsou jen vzpomínkou na školku.
Moderní pomazánka je efektivní způsob zpestření a obohacení jídelníčku.
Zde jsou recepty na 5 snadných pomazánek s vejci, které si zamilujete!
Tvarohová pomazánka s vejci
INGREDIENCE
- vanička tvarohu
- 4 vařená vejce
- 3 lžíce másla (nebo pomazánkového másla)
- sůl, kmín
- pažitka
POSTUP
- Osolíme a našleháme tvaroh.
- Přidáme nadrobno nakrájená vejce.
- Přimícháme máslo, kmín a nasekanou pažitku.
- Servírujeme se světlým nebo tmavým pečivem a kolečky salátové okurky.
Objevte podobné tipy
Škvarková pomazánka s vejci
INGREDIENCE
- 200 g škvarků
- 2 vejce
- 2 cibulky
- 2 nakládané okurky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce majonézy
- sůl, pepř
POSTUP
- Škvarky umeleme najemno v mlýnku na maso a pak smícháme s ostatními surovinami.
- Škvarkovou pomazánku servírujeme s čerstvým pečivem.
Drožďová pomazánka s vejci
INGREDIENCE
- 1 lžíce másla
- 3 kostky droždí
- sůl, pepř
- 3 vejce
- cibulka
POSTUP
- Na másle orestujeme nakrájenou cibuli.
- Přisypte rozdrobené droždí, osolíme a opepříme.
- Mícháme další tři minuty, až droždí začne vonět.
- Do směsi přimícháme vejce a za stálého míchání počkáme až se srazí.
- Servírovat můžeme rovnou nebo i za studena, nejlépe s čerstvou petrželkou.
Ředkvičková pomazánka s vejci
INGREDIENCE
- 2 svazky ředkviček
- 200 g tvarohu, lučiny nebo pomazánkového másla
- 4 vejce
- 1 lžíce citronové šťávy
- 50 g rostlinného tuku
POSTUP
- Tuk vyšleháme s měkkým tvarohem a vejcem natvrdo.
- Přidáme nastrouhané ředkvičky, citronovou šťávu, sůl.
- Vše zlehka promícháme.
- Servírujeme například s celozrnným pečivem a salátem.
Tuňáková pomazánka s vejcem
INGREDIENCE
- 300 g tuňáka
- 50 g majonézy
- citronová šťáva
- 50 g pomazánkového másla
- 1 cibulka
- 3 vejce
- sůl, pepř
- pažitka
POSTUP
- V míse dobře promíchejte maso tuňáka s majonézou a cibulkou.
- Přidáme nadrobno nastrouhaná vejce natvrdo, citronovou šťávu a pomazánkové máslo.
- Osolíme a opepříme.
- Pomazánku servírujeme s pečivem a pažitkou.
Nechtějí vaše děti jíst pomazánky s některými surovinami? Zkuste se podívat na naše recepty na dětské pomazánky a snad budete mít štěstí. 🙂
Uvařeno, namazáno? Podělte se s námi o své dojmy v sekci komentářů pod článkem!
Tip: Pokud přemýšlíte, co k večeři, využijte vašich přebytků. Vytáhněte starší pečivo (klidně i z mrazáku) a dejte si jej rozpéct do topinkovače. Zajímá vás, jak se s topinkovačem pracuje a jak na jeho výběr? I to se můžete dozvědět v hodnocení uživatelsky oblíbených topinkovačů.