Velikonoční broskvový dort

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru (1/4 l)
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic horké vody
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 šlehačka
  • 1 ztužovač
  • broskvový kompot. Náplň: 3 kelímky kysané smetany
  • cukr podle chuti (cca 5 lžic)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa.

Postup receptu

  1. Žloutky a cukr ušleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, olej a stále šleháme až se vytvoří hustý krém
  2. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků
  3. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a upečeme
  4. Vychladlý dort rozkrojíme na 3 části
  5. Na spodní část rozložíme na plátky nakrájené broskve, na ně navršíme bílou náplň a přikryjeme druhou částí korpusu
  6. Na druhou část dáme rovněž nakrájené broskve, navrstvíme tmavou náplň, přikryjeme třetí částí a dáme do chladničky ztuhnout
  7. Před podáváním zdobíme podle vlastní fantazie šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a kousky ovoce
  8. Můžeme přidat i strouhanou čokoládu nebo čokoládové lupínky
  9. Náplň: Všechny 3 kelímky smetany rozmícháme s cca 5 lžícemi moučkového cukru a náplň rozdělíme na 2 poloviny
  10. Do jedné pak ještě přimícháme kakao se lžící cukru a druhou necháme bílou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.