Velikonoční dort s jogurtovým krémem

Ingredience

  • 5 vajec
  • 5 lžic horké vody
  • 20 dkg hladké mouky
  • 18 dkg cukru krupice nebo moučky
  • 4 lžíce oleje. Jogurtový krém: 2 zakysané smetany
  • 1 bílý jogurt (větší)
  • 1 lžíce moučkového cukru (nebo více podle chuti)
  • 1 šlehačka
  • 1 ztužovač. Na proložení: libovolné ovoce.

Postup receptu

  1. Žloutky ušleháme s horkou vodou, pak zašleháme cukr a olej
  2. Žloutková pěna musí být napěněná a hustá
  3. Pak, nejlépe ručně, vmícháme mouku a sníh ušlehaný z bílků
  4. Chceme-li mít těsto tmavé, tak přidáme trochu kakaa
  5. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy
  6. Korpus upečeme ve středně teplé troubě, vyklopíme a necháme vychladnout
  7. Pak jej rozkrojíme na 3 díly, pokud se nám to povede tak na 4 díly
  8. Znovu použijeme dortovou formu na složení dortu tak, že do ní skládáme jednotlivé díly, které potíráme jogurtovým krémem a prokládáme ovocem nakrájeným na drobné kousky
  9. Příprava krému: Jogurt smícháme se smetanou a cukrem a zlehka vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovačem
  10. Složený dort necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce a pak zdobíme šlehačkou a ovocem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.